Nyeste artikler
Se alle
Foto: Bo Nymann

Kronprinsparret beskyttet døgnet rundt

Selv når kronprinsparret og deres fire børn ligger og sover trygt på Amalienborg, er de beskyttet.

Kronprinsparret er ikke kun beskyttet af Livgarden, der står foran slottene med skarpladte våben. Også livvagter fra PET sidder i deres vagtstue og er klar, hvis en af de kongelige pludselig skulle få lyst til at forlade slottet.

Når Frederik og Mary er i udlandet sammen med prins Christian, kræver det ekstra vagter. Frederik og Christian flyver ikke sammen, ligesom Frederik og Margrethe ikke sidder i samme fly. Hvis flyet falder ned, skal en af dem overleve. Derfor kræver det mange livvagter, når kronprinsparret og deres børn for eksempel tager til Australien.

LÆS OGSÅ: Chok i det britiske kongehus: Prins Philip går på pension

Vil dø for de kongelige  

Jobbet som livvagt for Kongehusets medlemmer er en speciel metier, som kræver en helt speciel tankegang.

Det afslørede kronprins Frederiks tidligere livvagt, Jesper Lundorf, i forbindelse med udgivelsen af sin bog, ‘I majestætens hemmelige tjeneste’, hvor han skrev om det krævende job. Han var klar til at ofre sit liv for de kongelige.

– Det kan nok være svært at forstå for andre, men jeg var helt afklaret med mig selv i situationen. Jeg var 100 procent klar til at dø for Kronprinsen, sagde han i forbindelse med udgivelsen.

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse underholdningsprogrammer og kendisser.

 

Skriv en kommentar til artiklen

Kendte
Pia Kjærsgaard afslører: Jeg skal giftes - igen
Kender du typen - Kendte
Lykkelige Anne Glad afslører kønnet
Her & nu
Jarlen sidder på stor pengetank
Kendte
De store stjerner der bukkede under for alkoholen
Kendte
Thomas Bo Larsen i ny dramaserie