Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Henrik R. Petersen)

Julie Berthelsen: Min anden graviditet var pis

Den smukke sangerinde afslører, at ikke begge hendes graviditeter var lutter lagkage.

37-årige Julie Berthelsen er mor til Casper Nanoq på 4 år og Sia på 11 måneder. I et interview med magasinet Gravid løfter hun sløret for, hvordan hun har det med at være mor.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen er tilbage: Arbejdende mor til to

Hvad er det bedste ved at være mor?

Den vilde ubetingede kærlighed, som jeg ikke mærkede på samme måde før. Og den erkendelse, at mine børn nok lærer mig meget mere, end de lærer af mig.

Hvad tænkte du, da dine børn kom op til dig efter fødslen?

Min første tanke var ‘tak Gud for at det er overstået!’ Og bagefter var det den største kærlighed, og alt det foregående var glemt. Jeg husker, at jeg tænkte: ‘Er det dig? Er det sådan, du ser ud?’ Jeg var så glad for endelig at se dem.

Hvordan var fødslerne?

Første gang tog det 15 timer, fra vandet gik, til han var ude, anden gang tre timer. Det er det mest sindssyge, vilde, hårde, smertefulde og skøre, jeg nogensinde har prøvet. Men på samme tid er det også den mest fantastiske hardcore powerwoman-oplevelse. Jeg havde forberedt mig grundigt og gået til privat fødselsforberedelse, og det hjalp mig gevaldigt.

Hvordan var dine graviditeter?

Den første var skøn. Jeg havde ikke engang kvalme og kunne arbejde indtil otte dage før jeg fødte. Til sidst var jeg dog ret besværet som højgravid med 25 kilo i plus. Anden gang fik jeg bækkenløsning fra uge 20, og det var noget pis, rent ud sagt. Jeg havde mange gener og var på grænsen til en graviditetsdepression.

Hvad gjorde du, da hormonerne rasede?

Jeg kunne det ene øjeblik slet ikke være i mig selv, og det næste øjeblik var jeg Superwoman. Jeg havde let til tårer, og det var utroligt at mærke, at jeg på ingen måde var i kontrol.

Hvad ville du gerne have vidst om livet med børn?

At tiden bare flyver derudaf. Man kan dog forberede sig nok så meget, og når alt kommer til alt, ved man alligevel intet, og kan først lære det, når babyen er der.

Hvad er kommet mest bag på dig?

Den afsindige forvandling man gennemgår på ét sekund – fra den man var til ti gange mere. Den vilde ubetingede kærlighed, man pludselig rummer. Og de grænser, man bliver presset ud til på godt og ondt.

Hvad er dit bedste råd til andre gravide?

Nyd din graviditet og lad være med at tænke, at du ikke må tage på, eller at din krop ikke må forandre sig, for det er en tabt kamp. Du kan sagtens komme igen bagefter, når du er klar.

Når du har født, så NYD det lillebitte kærlighedsvæsen, også selvom det kan være svært, når man får minus søvn. Ja, det bliver vildere, hårdere og sjovere med tiden – og også lettere – men de er små babyer i så kort tid. Nus, duft, møs, hold om, put sammen hud-mod-hud, og tænk ikke så meget på, om du skaber ‘dårlige vaner’. Vær tæt med din baby, så meget du vil, dag og nat. Alt det med rytmer og gode vaner kommer senere.

Artiklen er oprindelig bragt i magasinet Gravid.

LÆS OGSÅ: Julie Berthelsen afslører: Sådan slipper jeg af med babykiloene

LÆS OGSÅ: ‘Popstars’-sangerinde: Så stik mig da en tudekiks

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.