Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Privat)

Stine Kronborg knokler med træningen: Mor-kroppen driller

Efter fire ugers hårdt arbejde med træning og streng diæt har Stine Kronborg set i øjnene, at kroppen ikke længere helt makker ret.

Det ser ud som om, at mor-hormonerne er lidt sværere at snyde med, end jeg havde forventet. Jeg har i de sidste fire uger været på streng diæt og nyt træningsprogram for at se, om jeg kan komme i ”muskel-form” igen. Selvom jeg ligger på et lavere kalorieindtag (end det min krop kræver) og træner mere, holder fedtet bare fast – specielt på benene. Efter fire uger ville min overkrop normalt være ret trimmet, og den er da begyndt, ligesom mavemusklerne er ved at være synlige, men slet, slet ikke som det plejer. Har da også kun tabt ét kilo, og normalt ryger der et halvt til et helt kilo om ugen.

Min udfordring til mig selv kommer til at vare tolv uger, så der kan selvfølgelig nå at ske noget i de næste otte uger. Jeg gør dette for at se, hvad det kræver i fremtiden, hvis jeg gerne vil tilbage på scenen som alenemor. Jeg har nemlig ikke fundet andre bodybuildere på topplan, jeg kan finde inspiration fra, De har alle en partner, eller også har de ældre børn, der kan klare sig selv. Indtil videre bliver min søn jo stadig ikke passet, men det er jo selvfølgelig en mulighed. Lige nu vil jeg bare se, hvor mange udfordringer jeg kan løse med ham. Jeg er jo så stædig. Det vil også hjælpe, hvis jeg skal guide andre alenemødre til at få motionen ind.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg forarger: Min søn får lov til at spise alt

Det sværeste i starten af udfordringen, var at finde ud af at få min cardio (kredsløbstræning) passet ind. Normalt ville jeg køre i centeret og få kredsløbstræningen overstået før morgenmad, men det holder ikke i mit nuværende liv. Jeg vil heller ikke være i centeret i tre timer med Leo, en times vægttræning er rigeligt. Jeg har forsøgt at sætte Leo foran tv’et og så selv hoppe rundt med sprællemænd, mountain climbers, høje knæløft, squats og så videre, men han havde kun tålmodighed i max ti minutter og ifølge programmet skulle jeg lave 45 minutters træning.

Jeg har så også forsøgt at lave de fleste ting, imens jeg holdt ham eller at vente, til han sov, men det var heller ikke optimalt for min energi og de ting, der ellers skal ordnes når han sover. Det der fungerer bedst for os begge er at trave Nakskov tynd med barnevognen i et godt tempo, for det elsker han. Det er bare ikke før morgenmaden, som ellers normalt virker bedst for min fedtforbrænding.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Hvem er faren?

Jeg havde et lille håb om, at min krop bare ville gøre, som den plejer, så jeg kunne stå skarpt på scenen til DM i september. Ikke for at bevise noget overfor andre, men mere for mig selv. Nogle af mine venner synes, det var dumt, hvis jeg allerede på forhånd vidste, at jeg nok ikke ville blive klar, men uanset hvad så kommer jeg i bedre form, så der er overhovedet ikke noget tabt ved det – TVÆRTIMOD. Jeg kan da allerede se, at jeg har tabt kropsfedt, og jeg ved godt, at det er den helt rigtige måde, jeg gør det på, så ikke jeg mister muskelmasse.

Scene eller ej, det er sgu skønt at se mine former komme tilbage.

Så er der dem, der synes, at det er skørt, jeg gør dette, samtidig med at jeg stadig ammer. Fordommene, som jeg har hørt, er, at meget træning vil gøre mælken anderledes, og at han måske ikke vil have bryst mere. Sådan er det ikke, han guffer sgu stadig løs. Al den brystmælk kan selvfølgelig også have en effekt på mine kilo, da brysterne jo nok vejer liiiiidt mere end normalt. Og apropos vægt så vejer jeg stadig præcis det samme, som da jeg lige havde født (71.4 kilo). Kroppen ser bare helt anderledes ud, og jeg kan da se, at min mave er ved at være på plads igen.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg har tabt håret

En god ting ved at være alenemor på diæt er, at jeg ikke har tid til at føle sult. Normalt kan jeg slet ikke koncentrere mig i den sidste time før næste måltid, men nu har jeg så travlt med rengøring, oprydning, vasketøj og baby, at diæt slet ikke har været et problem. Og fordi jeg er så trænet i at tilberede mine måltider, er der heller ikke noget problem at spise, hvad jeg skal og når jeg skal. Denne uge har dog været ekstrem hektisk med nogle andre ting, jeg har gang i, så da vi nåede søndag, var jeg fuldstændig smadret og havde bare lyst til at spise usundt.

Heldigvis var det ”refeed”-dag i min diæt (under refeed spiser jeg usundt, men jeg ved stadig, hvor mange kalorier jeg indtager). Mit første usunde måltid i fire uger! Det er vigtigt at gøre, når man bevidst lever i kalorieunderskud i længere tid. Mit valg stod på pandekager med banan og sirup. Jeg gør det som regel som et af de sidste måltider på dagen, for ellers ender det nogle gange i en hel, usund dag, og det kan ødelægge mere, end det gavner.

Min baby fik også en lille portion, hvilket resulterede i, at han var totalt hyper og bestemt ikke ville sove. Så fik jeg også lært den lektie, ha ha. Nej, jeg tror egentlig bare, han var glad for, at han en hel dag bare havde kunnet kravle rundt på mig, uden at jeg skulle alt muligt.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg føler mig som en usexet ko

Vi elsker vores søndage. Det er blevet den dag, vi bare holder fri, nyder hinanden, sætter uret i stå og laver kun de ting, vi lige føler for. Det er vigtigt for balancen.

Hov, og så har Leo fået en tand. Det fandt jeg ud af ved, at han bed sig fast i min brystvorte, hvorefter han vendte hovedet hurtigt uden at slippe… Av for!!! Det søde er, at han nu godt forstår, at så skal man børste tænder. Han er sgu så dejlig.

Jeg har ikke noget bestemt kilo-tal i hovedet, jeg vil ned på. Jeg skal bare lige have nogle fedtceller væk, så musklerne igen kan vokse. Jeg elsker jo mad, og jo mere muskelmasse man har, desto mere kan man spise!

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: UPS! Mine bryster faldt ud på scenen

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg indrømmer: Jeg drak alkohol hver dag

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.