Nyeste artikler
Se alle
Stine Kronborg og sønnen Leo Columbus (Foto: Janus Nielsen)

Stine Kronborg: Sådan holder jeg mig slank om sommeren

Sommeren er fyldt med fristelser, og Stine Kronborg elsker mange af dem - derfor er det om at holde tungen lige i munden, hvis man vil bevare en flot figur.

SÅ titter solen sgu endelig frem for alvor, og det gør samvittigheden nok også over, at man ikke lige nåede at blive sommerklar. Desværre, for Danmark har altså bare mange usunde fristelser som nærmest er traditioner for mange. Så hvad gør man for ikke at tage alt for meget på hen over gammeldags vaffel is, jordbær med sukker og fløde (eller vanilje creme), koldskål med kammerjunker, grill pølser og rosevin-sæsonen? Her får I mine råd:

I har hørt det før og ved det godt, men gør I det? DRIK VAND! Jeg siger som regel 4 liter. Når man husker at drikke 4 liter vand har man ikke den store trang til sukkerholdige drikke eller spise, som jo er det, man skal passe på med, hvis ikke man vil tage på. Derudover er det også godt for huden, ja selv appelsinhuden bliver markant mindre da man også får skyllet nogle affaldsstoffer ud. Dine organer vil elske dig, helbredet takke dig og faktisk kan man føle sig tyndere ret hurtigt, da vand også kan virke vandrivende og fjerne eventuelle ophobninger. Kom gerne frugtskiver i for at få dit sukker kick og pifte det lidt op, så ikke det er så kedeligt.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg taler ud om sønnens fald: Der var noget, der ikke føltes rigtigt

SPIS NU MORGENMAD FOR GUDS SKYLD. Hvis ikke du starter dagen ud med et godt måltid, har man tendens til at spise ekstra senere, og det er som regel det usunde, man har lyst til. Mange springer dette vigtige måltid over, fordi de tror, at man taber sig, det kunne ikke være mere forkert. Jeg er stor fan af havregryn da det holder dig mæt i lang tid. Det indeholder gode fibre og simple kulhydrater, som er bedst at spise om morgenen. Men vigtigst er det, at alle dine måltider har PROTEIN tilstede, det vil nemlig holde dig mæt i længere tid. Protein er også den vigtigste byggesten for kroppen og dine organer. Protein til morgenmad kan f. eks være protein pulver, æggehvider, græsk yoghurt, A38 eller skyr (alle natural). Du kan drysse kanel på, som stabiliserer dit blodsukker og giver en smag af sødt. Protein til andre måltider kan være fisk, kylling, kød eller æg.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Mit liv er bedre i Danmark

Mange tror, at man skal holde sig fra kulhydrater for at være sund, det er FORKERT. Dog er nogle kulhydrater bedre end andre. Frugt er sundt (hvis det bliver indtaget med en proteinrig kilde som en håndfuld nødder eller en protein shake), men for meget frugt er IKKE SUNDT (fruktose er sukker). Kartofler er derimod din rigtig gode ven, fyldt med gode vitaminer og fibre samt holder dit blodsukker stabilt i længere tid. Nogle siger, at den søde kartoffel er sundere, men den indeholder stort set det samme som en hvid kartoffel, så det passer ikke. Jeg holder mig tilbage med brød (specielt hvidt), ris og pasta, der kan gå ind og sparke din insulin op (og når den dykker igen, er det, at man får lyst til sukker). En god ide er at lave sunde hjemmelavet kartoffel og rodfrugt chips i ovnen, det smager vildt godt. Jeg skærer bare alt, hvad jeg kan komme i nærheden af i tynde småstykker, spreder på bagepapir, drys evt. lidt salt eller kanel på og så ind i ovnen.

Grøntsager ved alle er sundt, de grønne endnu mere (hvis man går lidt ekstra op i det som jeg). Så hold dig endelig ikke tilbage med at fylde tallerkenen op med salat som tilbehør eller snacke på det i løbet af dagen. Der findes også mange gode sunde dip muligheder – jeg er ikke så opfindsom, personligt bruger jeg bare min reduceret sukker ketchup da det er det eneste jeg har i køleskabet. Men kunne måske også mikse lidt natural yoghurt op med urter, krydderier eller ketchup, hvis jeg lige skal skyde fra hoften.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Han er en lorteunge

IS og masser af det hører sommeren til, og her er jeg lidt i tvivl med råd, da jeg selv synes, at en flødeis er det bedste og nok ikke helt vil gå på kompromis. Selvfølgelig kan man vælge sorbetis som et alternativ, samt en uden tilsat sukker. Men jeg er nok selv sådan en type, der godt kan vente og så forkæle mig med én is om ugen af de (u)lækre. Husk, at det ikke er det usunde, man spiser én gang om ugen, der ødelægger sommerformen, men det man spiser hver dag. Én gang om ugen og så NYD DET, dette kan også gælde andre sommerlækre kaloriefyldte traditioner.

Andre eksempler på ting du kan gøre for at få en sundere sommer: Blend grønt og protein i dine smoothies. Bland havregryn i dine frikadeller (eller lav dem på hakket kylling), stegt flæsk lavet i ovnen, kartoffelsalaten kan også sagtens laves sundere (internettet er fyldt med opskrifter), brug fuldkorns kammerjunkere, og lav din koldskål selv. Brug ketchup med reduceret sukkerindhold, drik sukkerfrie læskedrikke, spis diverse protein snacks ligeledes uden sukker i – og det smager altså godt, så prøv dem, siger damen.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Hvem er faren?

Og få noget sol (eller spray tan), en god kulør kan skjule meget plus få dig til at føle dig bedre tilpas, men husk solcreme, så ikke du får rynker eller hudkræft. Og til sidst – BEVÆG DIG. Når man er aktiv, fortrænger man ofte trangen til usundt. Tag cyklen i stedet for bilen eller gå i det gode vejr. Og det gode ved det er, at jo mere dine muskler bliver stimuleret, jo mere fedt vil du også forbrænde, og jo flere kalorier kan du spise. Win win situation.

Det skal lige siges, at jeg ikke selv er fanatisk, tværtimod. Jeg spiser alt og specielt nu, hvor jeg har en søn, jeg gerne vil lære ikke at være kræsen. Jeg ved også, at hvis jeg siger til mig selv, at jeg ikke ”må”, så får jeg endnu mere lyst til det. Derfor lever jeg meget efter ”1 gang om ugen – og NYD DET med god samvittighed”, og jeg synes selv ,jeg har en god balance mellem sundt og usundt. Afhængig af hvordan du normalt lever, kan du endda opnå vægttab ved disse råd. Husk det er nemmere at tage på end at tabe sig.

God sundere sommer derude.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg føler mig som en usexet ko

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

HBO Nordic - Streaming
Sci-fi om forhistoriske nordmænd: Det skal du se på HBO Nordic
Mig og min mor - Paradise Hotel
Pernille Nygaards forlovelse afbrudt: Har holdt det skjult i et halvt år
Realityportalen
Paradise Hotel
'Paradise'-Louise forklarer sig: Derfor støttede jeg Sarah og Jonass
Paradise Hotel - Stjerneboksning
Isac åbner op: Voldsdom skyld i 'Stjerne Boksning'-afbud
Singleliv - Støtteshow
Realitystjernernes Støtteshow afslører ny VILD lokation
Paradise Hotel
'Paradise'-Sami afslører: Derfor stemte jeg på Anne og Teitur
Paradise Hotel
Er Sarah og Türker sammen igen? Nu giver de svaret
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-par har slået op: Kold luft og beskyldninger om hashmisbrug
Hjem til gården
'Hjem til gården'-finalist dræbt i tragisk ulykke
Paradise Hotel
GALLERI: Så vild var ‘Paradise’-finalefesten
Paradise Hotel
Sarah efter 'Paradise'-finalen: Jeg er så skuffet over Sami
Paradise Hotel
'Paradise'-Jonass efter finalen: Dette fortryder jeg nu
Paradise Hotel
Vred Anne efter 'Paradise'-finalen: Jeg føler mig mega snydt!
Paradise Hotel
‘Paradise’-Teitur afslører: Det skal pengene bruges på
Paradise Hotel
Teitur smed kuglen i 'Paradise': Jeg har slet ikke dårlig samvittighed
Familien fra Bryggen - gift ved første blik - Kendte
SE BILLEDERNE: Realitystjerner i VILD forvandling
De unge mødre
SAY WHAT: Skal Nadia Shila og Jeremy have endnu et barn?
hvad har jeg i munden mor
Amalie i gas-ulykke under tv-optagelser
Paradise Hotel
AFSTEMNING: Hvem skal vinde ‘Paradise Hotel’ 2019?
Paradise Hotel
Fie åbner op efter hård tid: Jeg vil ikke længere lade mig udnytte for profit
Paradise Hotel
SMUGKIG: Nu skal vinderne af 'Paradise' 2019 findes
Besat af Bad Boys - Robinson Ekspeditionen
Realitystjerner er blevet kærester: Vi mødtes på Tinder
Paradise Hotel
'Paradise'-Sarah afslører: Jeg løj til Pandoras
Vild med dans
HOT NEWS: Endnu en 'Vild med dans'-deltager afsløret
Paradise Hotel
'Paradise'-Klara efter exit: Det var unfair
Paradise Hotel
Nicolai ude af 'Paradise': Jeg var mere værdig end Jonass
Keeping up with The Kardashians
WOW: Kardashian-familien kræver VILD lønforhøjelse
De unge mødre
Sygemelding tvinger ung mor til store ændringer
Ex on the beach
WOW! Endnu et 'Ex on the Beach'-par skal giftes
Teen Mom
SAY WHAT! Ung mor får nye hunde efter hunde-mord
Paradise Hotel
AFSLØRING: Her er årets 'Paradise'-jury
Divaer i Junglen - Paradise Hotel
UPS: Boris Laursens nye sang er ude før tid
Paradise Hotel
'Paradise'-Klara valgte Jonass: Sådan er mit og Nicolais forhold i dag
ANNONCE: Skiferie og sommerferie er et must for dig og dine venner
Paradise Hotel
Louise efter 'Paradise'-exit: Jeg var træt af at være derinde
Paradise Hotel
Sami raser efter 'Paradise'-exit: Jeg var fuldstændig i chok
Big Little Lies - HBO Nordic - Serier
CHOK: Stopper populær serie efter denne sæson?
Nadia Shila forklarer: Derfor er jeg ikke med i 'De unge mødre'
Paradise Hotel
'Paradise'-Cecilie fik stjålet sin identitet: Alle mine hemmeligheder blev afsløret
ANNONCE: Sådan holder de kendte huden smuk
hvad har jeg i munden mor
WTF: Amalies mor taler med ost og tisser i bukserne