Nyeste artikler
Se alle
Stine Kronborg og sønnen Leo Columbus (Foto: Janus Nielsen)

Stine Kronborg: Sådan holder jeg mig slank om sommeren

Sommeren er fyldt med fristelser, og Stine Kronborg elsker mange af dem - derfor er det om at holde tungen lige i munden, hvis man vil bevare en flot figur.

SÅ titter solen sgu endelig frem for alvor, og det gør samvittigheden nok også over, at man ikke lige nåede at blive sommerklar. Desværre, for Danmark har altså bare mange usunde fristelser som nærmest er traditioner for mange. Så hvad gør man for ikke at tage alt for meget på hen over gammeldags vaffel is, jordbær med sukker og fløde (eller vanilje creme), koldskål med kammerjunker, grill pølser og rosevin-sæsonen? Her får I mine råd:

I har hørt det før og ved det godt, men gør I det? DRIK VAND! Jeg siger som regel 4 liter. Når man husker at drikke 4 liter vand har man ikke den store trang til sukkerholdige drikke eller spise, som jo er det, man skal passe på med, hvis ikke man vil tage på. Derudover er det også godt for huden, ja selv appelsinhuden bliver markant mindre da man også får skyllet nogle affaldsstoffer ud. Dine organer vil elske dig, helbredet takke dig og faktisk kan man føle sig tyndere ret hurtigt, da vand også kan virke vandrivende og fjerne eventuelle ophobninger. Kom gerne frugtskiver i for at få dit sukker kick og pifte det lidt op, så ikke det er så kedeligt.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg taler ud om sønnens fald: Der var noget, der ikke føltes rigtigt

SPIS NU MORGENMAD FOR GUDS SKYLD. Hvis ikke du starter dagen ud med et godt måltid, har man tendens til at spise ekstra senere, og det er som regel det usunde, man har lyst til. Mange springer dette vigtige måltid over, fordi de tror, at man taber sig, det kunne ikke være mere forkert. Jeg er stor fan af havregryn da det holder dig mæt i lang tid. Det indeholder gode fibre og simple kulhydrater, som er bedst at spise om morgenen. Men vigtigst er det, at alle dine måltider har PROTEIN tilstede, det vil nemlig holde dig mæt i længere tid. Protein er også den vigtigste byggesten for kroppen og dine organer. Protein til morgenmad kan f. eks være protein pulver, æggehvider, græsk yoghurt, A38 eller skyr (alle natural). Du kan drysse kanel på, som stabiliserer dit blodsukker og giver en smag af sødt. Protein til andre måltider kan være fisk, kylling, kød eller æg.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Mit liv er bedre i Danmark

Mange tror, at man skal holde sig fra kulhydrater for at være sund, det er FORKERT. Dog er nogle kulhydrater bedre end andre. Frugt er sundt (hvis det bliver indtaget med en proteinrig kilde som en håndfuld nødder eller en protein shake), men for meget frugt er IKKE SUNDT (fruktose er sukker). Kartofler er derimod din rigtig gode ven, fyldt med gode vitaminer og fibre samt holder dit blodsukker stabilt i længere tid. Nogle siger, at den søde kartoffel er sundere, men den indeholder stort set det samme som en hvid kartoffel, så det passer ikke. Jeg holder mig tilbage med brød (specielt hvidt), ris og pasta, der kan gå ind og sparke din insulin op (og når den dykker igen, er det, at man får lyst til sukker). En god ide er at lave sunde hjemmelavet kartoffel og rodfrugt chips i ovnen, det smager vildt godt. Jeg skærer bare alt, hvad jeg kan komme i nærheden af i tynde småstykker, spreder på bagepapir, drys evt. lidt salt eller kanel på og så ind i ovnen.

Grøntsager ved alle er sundt, de grønne endnu mere (hvis man går lidt ekstra op i det som jeg). Så hold dig endelig ikke tilbage med at fylde tallerkenen op med salat som tilbehør eller snacke på det i løbet af dagen. Der findes også mange gode sunde dip muligheder – jeg er ikke så opfindsom, personligt bruger jeg bare min reduceret sukker ketchup da det er det eneste jeg har i køleskabet. Men kunne måske også mikse lidt natural yoghurt op med urter, krydderier eller ketchup, hvis jeg lige skal skyde fra hoften.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Han er en lorteunge

IS og masser af det hører sommeren til, og her er jeg lidt i tvivl med råd, da jeg selv synes, at en flødeis er det bedste og nok ikke helt vil gå på kompromis. Selvfølgelig kan man vælge sorbetis som et alternativ, samt en uden tilsat sukker. Men jeg er nok selv sådan en type, der godt kan vente og så forkæle mig med én is om ugen af de (u)lækre. Husk, at det ikke er det usunde, man spiser én gang om ugen, der ødelægger sommerformen, men det man spiser hver dag. Én gang om ugen og så NYD DET, dette kan også gælde andre sommerlækre kaloriefyldte traditioner.

Andre eksempler på ting du kan gøre for at få en sundere sommer: Blend grønt og protein i dine smoothies. Bland havregryn i dine frikadeller (eller lav dem på hakket kylling), stegt flæsk lavet i ovnen, kartoffelsalaten kan også sagtens laves sundere (internettet er fyldt med opskrifter), brug fuldkorns kammerjunkere, og lav din koldskål selv. Brug ketchup med reduceret sukkerindhold, drik sukkerfrie læskedrikke, spis diverse protein snacks ligeledes uden sukker i – og det smager altså godt, så prøv dem, siger damen.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Hvem er faren?

Og få noget sol (eller spray tan), en god kulør kan skjule meget plus få dig til at føle dig bedre tilpas, men husk solcreme, så ikke du får rynker eller hudkræft. Og til sidst – BEVÆG DIG. Når man er aktiv, fortrænger man ofte trangen til usundt. Tag cyklen i stedet for bilen eller gå i det gode vejr. Og det gode ved det er, at jo mere dine muskler bliver stimuleret, jo mere fedt vil du også forbrænde, og jo flere kalorier kan du spise. Win win situation.

Det skal lige siges, at jeg ikke selv er fanatisk, tværtimod. Jeg spiser alt og specielt nu, hvor jeg har en søn, jeg gerne vil lære ikke at være kræsen. Jeg ved også, at hvis jeg siger til mig selv, at jeg ikke ”må”, så får jeg endnu mere lyst til det. Derfor lever jeg meget efter ”1 gang om ugen – og NYD DET med god samvittighed”, og jeg synes selv ,jeg har en god balance mellem sundt og usundt. Afhængig af hvordan du normalt lever, kan du endda opnå vægttab ved disse råd. Husk det er nemmere at tage på end at tabe sig.

God sundere sommer derude.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg: Jeg føler mig som en usexet ko

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.