Nyeste artikler
Se alle
Foto: SBS / Jakob Mydtskov

Det store overblik: Alt om Hannah Melissa sagen

I morgen klokken 9 skal Hannah Melissa og René for retten, og det kan ende med at give dem lang tid bag tremmer - læs alt om sagen her.

I morgen klokken 09:00 går det løs i retten i Viborg. Her skal Hannah Melissa Ginic og kæresten René Bæk for en dommer, som skal vurdere, hvorvidt de er skyldige i de grove anklager, som de er blevet beskyldt for.

Parret nægter sig skyldige, og det vides altså endnu ikke, om overfaldet er fundet sted, som det beskrives i anklageskriftet og af den forurettede. Her giver vi jer et indblik i sagen fra start til slut.

Følg med i morgen på Realityportalen.dk, hvor vi live-opdaterer fra retten i Viborg, mens sagen står på.

LÆS OGSÅ: Gravide Hannah Melissa og René fængslet for groft overfald

Groft overfald: Kvælertag, slag, spark og ufrivillig afføring

I ugen op til overfaldet, som foregik fredag d. 18. marts, slog René og Hannah Melissa op. Bruddet skyldtes ifølge den unge mor, at René havde nogle problemer og i lang tid havde været uærlig – blandt andet om analsex med en ekskæreste. Det skulle dog senere vise sig, at bruddet formentlig var iscenesat af parret for at få ekskæresten til at stole på René.

Fredag d. 18. marts hentede René ekskæresten Jeanette i sin bil omkring klokken 21. Ude i bilen dukkede gravide Hannah Melissa op og begyndte at overfalde ekskæresten. Den unge mor rev ekskæresten i håret og tog så hårdt kvælertag på hende, at hun ifølge anklageskriftet fik ufrivillig afføring.

De hev ekskæresten ud af bilen, slog hende i ansigtet og på kroppen og væltede hende omkuld, hvorefter de ifølge anklageskriftet sparkede hende flere gange i hovedet og på kroppen. Hannah Melissa og René tog ekskærestens telefon under overfaldet og forhindrede hende i at ringe til politiet.

Parret lod deres offer ligge efter overfaldet, og hun blev fundet af et ældre ægtepar, som kørte hende hjem, hvorefter hun kontaktede politiet.

Efterfølgende skulle Hannah Melissa og René have fremsat trusler på Facebook Messenger og skrevet, at “din søster ligger, som hun har redt”, og at “legen først stopper, når jeg siger, at den stopper”.

Hannah Melissa og René blev anholdt i løbet af natten, og dagen efter blev de stillet for en dommer, som i første omgang varetægtsfængslede dem i tre uger. Efter tre uger blev varetægtsfængslingen dog forlænget i yderligere fire uger, som endte med at blive til seks uger, fordi retsdatoen blev sat til 25. maj – parret har altså på nuværende tidspunkt siddet i fængsel i 9 uger og 4 dage.

LÆS OGSÅ: Så hårdt kan Hannah Melissa og René straffes

Hannah og ekskæresten har en lang fortid med fælles fyre

Hannah Melissa og Renés ekskæreste har en lang forhistorie, som begyndte lang tid før René. Jeanette var kærester med Hannah Melissas ekskæreste Maks, da Hannah Melissa mødte ham på mor-barn hjemmet. Han var nemlig på hjemmet sammen med Jeanette og deres fælles barn, som er på alder med Cecilaya.

Den lange fortid har tidligere fået Hannah Melissa til at skrive på sin blog, at hun har et inderligt had og overdreven jalousi overfor ekskæresten. I efteråret var realitystjernen dog hos en hypnotisør og følte selv, at hun var kommet videre og kunne slippe jalousien og hadet.

LÆS OGSÅ: CHOK: Gravide Hannah Melissa er single

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa: Løgne og analsex var årsag til brud

Men hvad med børnene?

Under overfaldet befandt Hannah Melissas ældste datter Cecilaya sig hos sin aflastningsfamilie, mens parrets fælles datter Molly var hos sin 18-årige barnepige. Efter et par dage blev Molly dog flyttet af kommunen til sin dagplejemor, hvor hun har boet siden.

Den lange varetægtsfængsling har allerede betydet, at parret ikke blot er gået glip af 10 uger af børnenes liv, de er også gået glip af Mollys første fødselsdag d. 6. april. Derudover er René gået glip af næsten halvdelen af Hannah Melissas graviditet med deres kommende barn. Hannah Melissa har termin 26. september og er altså nu 22 uger og 1 dag henne i sin graviditet.

Hannah Melissas tidligere advokat Lars Buurgaard Sørensen, som kæmpede og vandt sagen, da Cecilaya blev tvangsfjernet, vurderer, at ‘De unge mødre’-parret ikke vil få fjernet deres børn, selvom de bliver kendt skyldige. Og han er parat til at tage sagen, hvis det kommer på tale.

Selvom Hannah Melissa og René ender med at blive frikendt i sagen, så kan den lange varetægtsfængsling allerede have haft store konsekvenser for parrets børn, vurderer familieeksperten Lola Jensen, og der ligger derfor et kæmpe arbejde foran parret uanset morgendagens udfald.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa og René stadig fængslet: Her fejrer Molly sin første fødselsdag

LÆS OGSÅ: Advokat: Hannah Melissas børn bliver IKKE tvangsfjernet

Flere af ‘De unge mødre i chok’

Reaktionerne ovenpå overfaldet har været mange. Efterfølgende kom flere af Hannah Melissas kollegaer fra ‘De unge mødre’ frem og fortalte, at de var chokerede over, hvad den gravide kommende mor til 3 skulle have gjort.

Men sagen har delt vandene, for selvom mange er overbeviste om, at politiet må have en grund til den lange varetægtsfængsling, så er der også dem, der holder fast i, at man sagtens kan være uskyldig, selvom man er anklaget for noget groft.

Blandt dem er den tidligere deltager i programmet Stine Hesselholdt, som selv har prøvet at være anklaget og blevet frifundet. Og hun gik derfor ud og opfordrede folk til at tænke sig om, før de dømte Hannah.

LÆS OGSÅ: Unge mødre i chok over Hannah Melissa-anklage

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Stine: Tænk jer om, før I dømmer Hannah

Op til 8 års fængsel

I morgen er så dagen, hvor Hannah Melissa og Renés sag skal for retten. Parret nægter sig begge skyldige, oplyser deres advokater. Renés forsvarer er Kaare Kristensen, som begge parter havde under grundlovsforhøret. Hannah Melissa har siden skiftet til Karoline Døssing Normann, som er en af Danmarks førende forsvarsadvokater og tidligere har repræsenteret Brian Holm, Graham Bishop og Peter Lundin.

Hannah Melissa og René er sigtet for grov vold, hvor strafferammen er op til seks års fængsel, frihedsberøvelse, hvor strafferammen er op til fire års fængsel og trusler, hvor strafferammen er op til otte års fængsel. Derudover er Hannah Melissa sigtet for vold i gentagelsestilfælde, fordi hun har en voldsdom fra tidligere – det kan øge hendes straf, hvis hun kendes skyldig.

Selvom René har en ren straffeattest, så kan en voldsdom også have yderligere hårde konsekvenser for ham. Af anklageskriftet fremgår det nemlig, at politiet vil frakende ham retten til at udøve virksomhed som vagt.

René vil altså blive tvunget til at lukke sit vagtfirma, og samtidig vil det ikke være muligt for ham at få job som vagt i fremtiden, hvis han har en voldsdom, vurderer Peter Jørgensen, der er formand for Vagt- & Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning.

Følg med i retssagen i morgen på Realityportalen.dk fra kl. 9.

LÆS OGSÅ: Voldsdom vil koste ‘De unge mødre’-deltageren jobbet

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa har skiftet advokat

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.