Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Janus Nielsen/Discovery Networks Danmark)

Ung mor dropper jobbet: Vil være hjemmegående

Martinna har aldrig ønsket, at hendes børn skulle passes af andre, så nu hiver hun Milan ud af dagplejen.

Martinna Petersen fra ‘De unge mødre’ har skilt sig ud i programmet lige fra første færd. Hun er veganer og går meget op i kost og en fri opdragelse, hvor der ikke er faste spise- eller sengetider. Martinna er uddannet pædagogisk assistent og startede efter sin sidste barsel en privat dagpleje sammen med sin mor, hvor sønnen Milan har gået indtil nu.

Men nu er han stoppet i dagplejen igen sammen med sin mor. Martinna, som er venter sit andet barn til oktober, har nemlig taget en stor beslutning.

– Mit hjerte siger mig, at med to børn er tiden nu kommet: Jeg vil være hjemmegående. Det har altid været en drøm for mig, og nu bliver det en realitet. Mikkel er færdig som pædagogisk assistent i slutningen af november, og derefter vil han overtage min stilling i dagplejen pr. 1. december, skriver Martinna på sin blog og fortsætter:

– Nogle vil måske mene, at hjemmegående ikke bidrager til samfundet. Men der mener jeg, at børn er den vigtigste investering. De er vores fremtid. Jeg tænker, det er vigtigt, at man investerer i det bedste til ens børn – om det så er et helt fantastisk pasningssted eller at holde dem hjemme, må være op til den enkelte forældre.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Martinna: Folk kender mig slet ikke

LÆS OGSÅ: Ung mor er blevet model

Nu er tiden kommet

Årsagen til, at Martinna ikke startede som hjemmegående, da hendes barsel sluttede med Milan skal findes i et opgør med den traditionelle institution.

– Jeg har altid drømt om at arbejde i dagplejen, da jeg gerne ville være med til skabe et sted for børn, som er anderledes end det normale institutionsliv, som jeg har arbejdet i under mine praktikker. Et sted med nærvær, kys og kram, frihed og kærlighed, fortæller Martinna til Realityportalen.dk.

– Men jeg kan mærke, at nu er tiden kommet, da jeg har brug for at bruge tiden sammen med Milan og lillebror på fuld tid. Og jeg glæder mig til at være sammen med mine nevøer og så bruge en masse tid med mine søskende og familie.

LÆS OGSÅ: Ung mor gravid og sygemeldt

LÆS OGSÅ:Ung mor går fra kæresten

Hvad siger Mikkel til det?

Martinna har allerede sagt farvel til dagplejen, og selvom hun er stolt af, hvad hun har bygget op sammen med sin mor, så er det med en god mavefornemmelse, at hun stopper. Men hvad siger Mikkel til det?

– Mikkel, bakker han rigtig meget op om, at jeg skal være hjemmegående. Vi har heldigvis fra start været meget enige om, at Milan ikke skulle i pasning, fortæller Martinna.

Den unge mor vil endnu ikke løfte sløret for, hvordan familien rent praktisk og økonomisk får det til at hænge sammen, når hun bliver hjemmegående – det kommer på hendes blog inden længe. Nu nyder hun bare at kunne tage hverdagen i Milans tempo.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor: Jeg frygter at tage meget på

LÆS OGSÅ: Ung mor bekræfter: Jeg er gravid

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.