Nyeste artikler
Se alle
– Forhåbentlig bliver jeg endnu ældre, siger 90-årige Poul Schlüter, der i 1989 holdt hemmeligt bryllup med Anne Marie Vessel (Foto: Klaus Bo Christensen)

90-årige Poul Schlüter om sin unge kone: Mie passer på mig

HER&NU har været på besøg hos det tidligere statsministerpar til en snak om kærlighed og gode minder.
– Jeg plejer at være her i Hornbæk i fire måneder i træk. Mie er ofte ude og instruere balletter, og så er jeg alene heroppe. Det er lidt ensomt, men det må jeg prøve at leve med, siger Poul Schlüter (Foto: Klaus Bo Christensen).

Sommerhushaven i Hornbæk står i fuldt flor, og Poul Schlüter tager imod med et stort smil på læben. Hustruen, 70-årige Anne Marie Vessel, eller bare Mie, disker op med en omgang frisk hyldeblomstsaft i stuen med jagttrofæer på væggen.

I dag, den 21. juli, har parret været gift i 30 år, og Danmarks længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig i perioden fra 1982-93 holdt i april sin 90-års fødselsdag. Han er frisk i ånden, men stokken kan han ikke undvære, når der skal spadseres en tur.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Endnu en ‘Vild med dans’-deltager afsløret

– Det er dejligt med en ung kone. Jeg har da hele tiden vidst, at aldersforskellen på et eller andet tidspunkt ville blive en belastning. Kredsløbet er ikke, hvad det har været. Så jeg er blevet mere afhængig af Mie end tidligere. Vi har haft to biler, men nu har jeg solgt min. Når jeg skal på apoteket, til lægen eller hospitalet, må Mie køre mig. Det kan jeg ikke selv klare mere, erkender han på terrassen med stokroserne.

– I mange år har jeg passet sommerhuset og slået græsset, men det har Mie måttet overtage. Hun er i fin form, har malet huset og slår plænen en gang om ugen, siger han i ferieboligen, der var rammen om parrets dramatiske bryllupsdage i juli 1989, hvor de holdt et hemmeligt bryllup i stedet for et offentligt annonceret bryllup i august samme år. Dermed snød de pressen for en bryllupsreportage.

LÆS OGSÅ: Derfor er det forbudt at fejre fødselsdage på ‘Paradise Hotel’

Artiklen fortsætter efter videoen om dengang, den unge mor Camilla Framnes gjorde sig klar til sit bryllup

LÆS OGSÅ: Jonass undrer sig: Har Anne faket sine orgasmer?

Gift i smug

Årsagen til ændringen i bryllupsplanerne var, at de et par måneder forinden følte sig dårligt behandlet af visse medier på grund af en bestemt episode: De var blevet forlovet, og de tog på en rejse til Italien.

Det var dette “Lady og Vagabonden”-billede, der vakte forargelse i pressen (Foto: Tine Harden/Ritzau Scanpix).

Et ugeblad fik bagefter idéen til at lave et billede af det forelskede par under ”Lady og Vagabonden’-tema. Med kødboller på tallerkenerne slubrede Schlüter og Mie sammen spaghetti, som i den romantiske Disney-film.

Billedet vakte stor opsigt og forargelse i andre medier, der syntes, at det ikke var på sin plads med en statsminister, der stillede op til den slags.

LÆS OGSÅ: CHOK! Fotograf lå i skjul: Topløs Mary beluret

Parret følte sig stødt over overskrifter i blandt andet Ekstra Bladet. Og hævnen var sød.

Den 21. juli susede parret til Garnisons Kirke i København, hvor de i al hemmelighed blev gift med kun ganske få vidner.

Efter brylluppet spiste de en middag på Jægersborg Hotel under et falsk navn for ikke at vække opsigt. Herefter ringede den konservative statsminister til sit kabinet og fortalte nyheden til videre formidling i offentligheden.

LÆS OGSÅ: CHOK: Stort reality-bryllup aflyst

Vild jagt

Og så begyndte pressen den vilde jagt for at få et billede af de nygifte.

– Utallige gange i løbet af dagen flytter jeg ind foran fjernsynet for at følge den politiske situation på TV2 News. Det er en dejlig station, siger Poul Schlüter (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Jeg kan tydeligt huske billedet, der skabte forargelsen. Det er et godt billede og virkelig sjovt, fortæller Poul Schlüter i sofaen sammen med Mie.

– Og det blev det sjoveste bryllup nogensinde. Jeg gad ikke stå model til pressen, og så blev det sådan, fortæller Anne Marie Vessel, der fungerer som underviser i Det Kongelige Teaters Balletskole.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-par skal være forældre: Det var ikke planlagt

Parret barrikaderede sig efterfølgende i Hornbæk-sommerhuset, mens en horde af pressefotografer stod udenfor på vejen, men brudeparret nægtede at lade sig fotografere.

– Det blev en improviseret bryllupsfest i sommerhuset i Hornbæk, hvor kun nogle naboer og nogle elever fra balletskolen deltog. Vi havde det så sjovt, fortsætter Anne Marie, der stadig husker parrets første møde.

Et halvt år før forlovelsen mødtes Schlüter og Anne Marie Vessel ved Susanne Heerings 50 års fødselsdag i Hofteatret, hvor Dronningen og statsministeren også var inviteret.

LÆS OGSÅ: YouTube-stjerne kommer med i ‘De unge mødre’

– Vi holder ikke noget i anledning af vores 30 år sammen. Men vi har da holdt vores sølvbryllup, siger Poul Schlüter og Mie foran sommerhuset i Hornbæk (Foto: Klaus Bo Christensen)

Som leder af balletskolen holdt Mie en tale i forbindelse med velgørenhed.

– Bagefter kom Poul hen og roste mig for at holde talen uden manuskript. Siden blev han inviteret til min 40-års fødselsdag, hvor han ankom med en stor flaske champagne, som han havde høstet til sin egen 60-års fødselsdag kort forinden. Det grinte vi meget af, mindes Mie.

– Og da han under min fødselsdag så begyndte at spille fodbold på plænen med min søn, Nicklas, så tænkte jeg, at han kunne måske godt blive en god bonusfar for ham.

LÆS OGSÅ: Højgravid ‘Vild med dans’-stjerne: Klar til sommerbarn

Anne Marie Vessel var blevet skilt fra balletdanseren Alexander Kølpin, med hvem hun havde fået sin søn. Poul Schlüter havde året før mistet sin hustru Lisbeth Schlüter til kræft, så derfor var han enkemand. Og nu har Poul og Anne Marie været gift i skønne 30 år.

Se alle billederne fra gamle dage i galleriet øverst i artiklen

LÆS OGSÅ: Prinsesse Märtha Louise chokerer: Forelsket i biseksuel shaman

LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte taler ud: Skarp kritik af Mary i ny bog

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.