Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Niels Henrik Dam)

9,6 millioner kroner: Sælger ud af Prins Henriks samling

Prins Henriks kunstsamling har været under hammeren.

Alt blev solgt, da auktionshuset Bruun Rasmussen i sidste uge havde prins Henriks personlige kunstsamling under hammeren. Og meget gik til langt over vurderingen på den tre dage lange auktion.

De 883 auktionsnumre, der rummede godt halvdelen af den næsten 7.000 effekter store samling af asiatisk jade og afrikanske masker og skulpturer, blev solgt for 9,6 millioner kroner. Især to genstande overraskede. Et kinesisk kar af grøn jade og en afrikansk maske af træ.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe overrasker: Ferie med Martins far

Karret var vurderet til 75.000 kroner og gik for 160.000 kroner, mens masken var vurderet til 8.000 kroner og blev solgt for 60.000 kroner.
Efter prins Henriks ønske skal en del af pengene gå til de to kongelige fonde, ‘Kronprinsparrets Fond’ samt ‘Nikolai og Felix Fonden’. Hvor stor en andel har det dog ikke været muligt at få oplyst.

Det er heller ikke klart, om Kongehuset har skullet betale Bruun Rasmussen deres sædvanlige salgssalær. Normalt tager de 16 procent af prisen svarende til 1,5 million kroner.

Købssalæret er dog fast. Det ligger på 24 procent af hammerslaget, altså 2,3 millioner kroner i kassen hos auktionshuset, der har kaldt salget af prins Henriks samling en af deres største opgaver nogensinde. De er nu i gang med at katalogisere resten af samlingen og forventer at sætte den til salg i løbet af efteråret.

LÆS OGSÅ: Søren Østergaard bøjer sig: Censur for Dronningen

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.