Nyeste artikler
Se alle
Mads Bryrup (Foto: Janus Nielsen)

AFSLØRING: ‘Paradise’-Mads kendt skyldig i narkokørsel

Paradisoen er blevet kendt skyldig i at køre bil i påvirket tilstand.

Der dukkede et velkendt ansigt op på skærmen, da DR1 onsdag aften sendte det femte afsnit af dokumentarserien ‘Retten indefra’, hvor et tv-hold eksklusivt har fået adgang til retssager i Roskilde. Her kunne seerne nemlig se den tidligere ‘Paradise Hotel’-deltager Mads Bryrup, der sad på anklagerbænken.

Realitydeltageren var tiltalt for kørsel i påvirket tilstand, mens han heller ikke havde kørekort. Men tv-seerne fik ikke lov til at se, hvad det endte med, da et af vidnerne ikke mødte op. Derfor blev sagen udskudt for tredje gang, og paradisoen måtte igen vente på at få afgjort sagen. Men den 27. november 2017 blev der endelig afsagt dom i sagen.

Her blev Mads Bryrup kendt skyldig i kørsel under påvirket tilstand. En blodprøve viste en promille på 1,16 og påviste desuden, at han havde kokain i blodet over bagatelgrænsen. Det viser en udskrift fra dombogen, som Realityportalen.dk har fået indsigt i.

Det kostede paradisoen en bøde på 11.000 kroner eller en forvandlingsstraf på ti dages fængsel, mens han også fik frakendt retten til at køre bil og andre motordrevne køretøjer, hvortil der kræves kørekort, bortset fra lille knallert, i tre år og seks måneder.

Mads Bryrup fortæller, at han har anket dommen.

SE BILLEDET: Natascha Linea er blevet skaldet

Nægtede sig skyldig

Mads Bryrup nægtede sig skyldig i at have kørt bilen igennem hele sagen, men han erkendte, at han var til stede og havde indtaget både alkohol og stoffer. Ifølge ham sad han dog på passagersædet, mens der også var tre andre kammerater i bilen. To af de kammerater var også vidner i sagen, mens ingen af dem turde oplyse identiteten på den fjerde, fordi han ifølge dem er banderelateret.

‘Paradise Hotel’-deltageren fortalte i retten, at den fjerde unavngivne kammerat kørte bilen, da de så en politibil. Da politibilen vendte om, satte kammeraten farten op og forsøgte at køre fra dem, men bilen skred ud i et sving og ramte nogle skilte. Herefter flygtede den unavngivne kammerat, mens Mads Bryrup og de to andre blev tilbage.

Realitydeltageren fortalte, at han selv overvejede at flygte, men han ombestemte sig, da det kun ville gøre det værre for ham selv. Derfor stod han ude ved siden af bilen, da politibilen maksimalt 20 sekunder senere kom til stedet. Her bad Mads Bryrup selv om at få foretaget DNA-test af nøglen til bilen for at få bevist, at han ikke kørte bilen.

LÆS OGSÅ: Gokkesok afslører sit sande jeg: Det hele var et mediestunt

I retten vidnede en af de betjente, der anholdt ‘Paradise Hotel’-deltageren. Han fortalte, at da de ankom til den forulykkede bil, stod Mads Bryrup ved siden af bilen.

– Tiltalte (Mads Bryrup, red.) forklarede med det samme, at det ikke var ham, der havde kørt bilen, men en anden. De så hverken tiltalte eller nogen andre stige ud af bilen og så ikke nogen løbe derfra. Der sad to personer på bagsædet. Der var ingen tegn på, at der havde siddet nogen på passagersædet. Der lå en blå jakke på passagersædet, der var kørt helt frem, fortalte vidnet i retten ifølge udskriften af dombogen

– De to personer på bagsædet blev afhørt på politigården. De blev oplyst om, at de ikke havde pligt til at udtale sig og gennemlæste og underskrev deres forklaring til rapporten. Vidnet og hans kollega afhørte hver en af de to personer. Det var ikke ham, der afhørte tiltalte. Der blev på baggrund af tiltaltes forklaring tilkaldt en hundepatrulje, men på grund af vidneforklaringerne afstod de fra at søge med hunden og afstod fra at tage dna-spor.

LÆS OGSÅ: Tidligere paradiso dømt for bedrageri

Vennerne ændrede forklaring

På politistationen umiddelbart efter uheldet fortalte vennerne, at de havde været ude at køre med de andre, efter de havde været i byen i Roskilde. De fortalte begge, at Mads Bryrup kørte bilen, og efterfølgende blev de forelagt forklaringen og underskrev den. I retten ændrede de dog forklaring, og den ene fortalte, at det i virkeligheden var den fjerde unavngivne person, der kørte bilen.

– Foreholdt sin gennemlæste og underskrevne forklaring til politiet den 6. marts 2016, forhold 2, bilag 3, hvoraf fremgår bl.a., at tiltalte (Mads Bryrup, red.) kørte bilen, forklarede vidnet, at han for sin egen sikkerheds skyld var nødt til at lyve overfor politiet, står der i udskriften fra retten.

LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold

– Vidnet bekræftede, at det er hans underskrift på politirapporten. Han var fuld og skrev bare under. Han tænkte, han var nødt til at skrive under. Han nævnte ikke den fjerde person, fordi han var bange, fortsætter det.

Det andet vidne, der også var i bilen den aften, fortalte i retten, at han kun svagt kan huske, hvad der skete dengang, fordi han var påvirket. Derfor er han ikke sikker på, at forklaringen fra den aften kan tages for gode varer.

– Han kan i dag ikke huske, hvem der kørte bilen, herunder om det var tiltalte eller en anden, men det var i hvert fald ikke ham selv. Den fjerde person i bilen var en, de mødte på (en natklub i Roskilde, red.), men han kender ham ikke og ved ikke, hvem det var. Han er ikke sikker på, at den pågældende var i bilen, da de blev stoppet, forklarede han i retten.

LÆS OGSÅ: Ung mor dømt for bedrageri

Retten: Han er ikke troværdig

Fra udskriften af dommen fremgår det, at retten valgte at dømme Mads Bryrup, fordi man ikke fandt hans forklaring troværdig.

– Tiltaltes forklaring har ikke forekommet overbevisende og modsiges af, at passagersædet var kørt helt frem, da politiet umiddelbart efter færdselsuheldet kom frem til bilen. Tiltaltes forklaring om, at dette skyldes, at han kørte sædet frem, for at passagererne på bagsædet kunne komme ud af bilen, modsiges af, at der er tale om en bil med fire døre. Forklaringen har på denne baggrund ikke forekommet troværdig, står der.

SE BEVISET: Nu hedder hun ikke længere Natascha Linea

Retten valgte også at lægge mest vægt på den forklaringer, som de to vidner afgav umiddelbart efter uheldet, hvor de fortalte, at Mads Bryrup havde ført bilen.

– Retten tillægger på denne baggrund (de to vidners, red.) oprindelige forklaring til politiet vægt og tilsidesætter tiltaltes og (vidnets, red.) forklaring i retten om, at tiltalte ikke var fører af bilen på gerningstidspunktet, som utroværdige og konstruerede til lejligheden, står der.

– Det lægges herefter til grund, at tiltalte var fører af bilen, og på baggrund af oplysningerne om færdselsuheldet og de retskemiske erklæringer er det herefter bevist, at tiltalte er skyldig i overensstemmelse med tiltalen, lyder det endelige konklusion fra retten.

LÆS OGSÅ: Boris Laursen dømt for spirituskørsel

Mads: Det er langt ude

Realityportalen.dk har flere gange været i kontakt med Mads Bryrup angående sagen. Da vi først spurgte ind til den, var før vi var kommet i besiddelse af udskriften fra dombogen. Her forklarede paradisoen selv, at han ikke blev dømt i sagen, og at han i øvrigt var utilfreds med forløbet.

– Jeg bliver ikke dømt, men man ser ikke afgørelsen i tv. Og så synes jeg bare, at det langt ude, at man ikke tager DNA og gør sit arbejde ordenligt, så en masse skattekroner ikke blev spildt på en ligegyldig sag, hvor der alligevel ikke var et eneste bevis mod mig, fortalte han og slog fast, at han ikke var utilfreds med, at der blev kørt en sag i første omgang.

– Det er jeg ikke. Men jeg er utilfreds med, at jeg har spildt fire retssager på noget, hvor man glemmer at indkalde vidner, og jeg ved ikke hvad.

Efter Realityportalen.dk fik fat i dommen, forsøgte vi igen at få kontakt til Mads Bryrup. Det lykkedes, men her var paradisoen ikke interesseret i at sige yderligere.

– Nope. Ikke andet end det første, lød det kontant fra ‘Paradise Hotel’-deltageren, der slog fast, at han har anket dommen. Det har dog ikke været muligt at få svar på, hvornår ankesagen så skal køre.

LÆS OGSÅ: Paradiso under mistanke for socialt bedrageri: Snydt for ‘Robinson’-deltagelse

Det er han dømt for:

færdselslovens § 117, stk. 1, jf. § 53, stk. 1, § 118, jf. § 3, stk. 1, og § 41, stk. 1 og stk. 2, nr. 1, 3 og 8, jf. straffelovens § 89, ved søndag den 6. marts 2016 ca. kl. 03.25 i Roskilde Kommune at have ført personbil xxxx ad Frederiksborgvej mod nord uden at optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed og uden at afpasse hastigheden efter forholdene med særlig hensyn til andres sikkerhed, idet tiltalte undlod at holde en passende lav hastighed i tættere bebygget område, i vejkryds og i vådt føre, hvilket havde til følge, at han under højresvingning i krydset med Vestre Kirkevej mistede herredømmet over køretøjet og ramte 2 vejskilte, som stod i midterrabatten på Vestre Kirkevej. Desuden førte han køretøjet efter at have indtaget spiritus i et sådant omfang, at alkoholkoncentrationen i blodet under eller efter kørslen oversteg 0,50 promille.

færdselslovens § 117, stk. 1, jf. § 54, stk. 1, 1. pkt., jf. straffelovens § 89, ved på samme tid og sted som anført i forhold 1 at have ført personbilen, selvom tiltaltes blod indeholdt det bevidstpåvirkende stof cocain, der er klassificeret som farligt for færdselssikkerheden, jf. Justitsministeriets bekendtgørelse om klassificering af færdselssikkerhedsfarlige stoffer, uden at indtagelsen var sket i henhold til lovlig recept.

færdselslovens § 117 d, stk. 2, jf. § 56, stk. 1, 1. pkt., jf. straffelovens § 89, ved på samme tid og sted som anført i forhold 1 og 2 at have ført personbilen, selvom tiltalte ikke havde erhvervet kørekort.

LÆS OGSÅ: Gokkesok: ’Paradise’ skubbede gang i min musikkarriere

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Familien fra Bryggen
Geggo i intim byttehandel med 'Robinson'-stjerne: Tissede i bukserne af grin
De unge mødre
Martinna har taget stor beslutning: Jeg følte mig som en ussel mor
Realityportalen
Keeping up with The Kardashians
Kim Kardashian deler sjældent foto
Ex on the beach
Nu starter optagelserne: Ny sæson 'Ex on the Beach'
Kendte
HOT NEWS: Populær julekalender vender tilbage med nyt eventyr
Kongerne
Ny tvangsindlæggelse på lukket afdeling: Kia har ingen kontakt med sønnen
Love Island
'Love Island'-Ida efter hjemkomsten: Jeg er rasende over klipningen
Paradise Hotel
'Paradise'-par flytter fra forældrene og ind i ny lejlighed
Landmand søger kærlighed
'Landmand'-Thomas efter ærlig afvisning af Kristine: Jeg fortryder det ikke
Big Brother
Kærligheden brast for dansk realityhunk
Dr. Pimple Popper
Elsker du at presse bumser? Her er dit nye yndlingsprogram!
Keeping up with The Kardashians
Kim Kardashian: Min mor var rasende efter ecstasy-afsløring
gift ved første blik
'Gift ved første blik'-pars sjove tweets: Er Kathrine og Michael matchet på akavetheden?
De unge mødre - Teen Mom
WOW! 'De unge mødre' indtager Australien
Paradise Hotel
'Paradise'-babe: Sådan er livet som mor
Kendte
Mascha Vang: Her er min særlige juletradition
Mig og min mor - Paradise Hotel
'Paradise'-Nadialine om utro ekskæreste: Jeg vil ikke feje det under tæppet
Paradise Hotel
'Paradise'-hunk afslører: Jeg skal være far
Casper erobrer Norge - Kendte - Klovn
Vildere end 'Klovn': Casper Christensen klar med ny serie
Kommer Sigmund i helvede? - X Factor
'X Factor'-Sigmund frygter helvedet: Jeg skammer mig over min seksualitet
Divaer i Junglen - Fristet - Mig og min mor
Irina jubler: Nyt samarbejde med lillesøster
X Factor
Her er datoen: Ny 'X Factor'-sæson får snart premiere
Ex on the beach
HOT NEWS: 'Ex on the Beach'-babe har fundet kærligheden
gift ved første blik
HOT NEWS: 'Gift ved første blik'-stjerne skal være mor
De unge mødre
Hannah Melissa hævnede sig på ekskæreste med nøgenbilleder
Vild med dans
'Vild med dans'-stjerne i tvivl om ny sæson
Ex on the beach
Uhhh: Nu kommer der en ny sæson 'Ex on the Beach'
HBO Nordic - Streaming
Skurkagtige forældre og politikere: Dét skal du se på HBO Nordic
Paradise Hotel - Robinson Ekspeditionen
'Paradise'-babe jagter kærligheden
Jens Werner helt privat: Bøvser om kap med datteren
De unge mødre
Bubber er fan: Derfor elsker jeg 'De unge mødre'
Kendte
WOW: Bodil Jørgensen sælger 'Badehotellet'-juletræ
Paradise Hotel
'Paradise'-babe åbner op om svær periode: Jeg har følt mig ensom
Netflix - Streaming
Indisk cricket og et prisvindende eventyr: Dét skal du se på Netflix
Paradise Hotel
Husker du 'Paradise'-Mette? Her er hun i dag
Kendte
Oprah har mistet sin mor: Nåede at slutte fred
Familien fra Bryggen
Mikkel Kessler om Mopper: Jeg føler mig heldig
Kendte
SE BILLEDET: Jennifer Lopez chokerer med vilde trusser
Ex on the beach
EOTB-babe søger job som parkeringsvagt og skraldemand
Keeping up with The Kardashians
CHOK: Kardashian-familien dropper stor tradition
De unge mødre
Ung mor laver vild aftale med Bubber