Nyeste artikler
Se alle
Foto: Anthon Unger

Anisætte hædret: Det går fantastisk

En tydeligt rørt Anisette modtog Statens Kunstfonds hædersydelse, som gives til landets mest betydningsfulde kunstnere.

Efter 50 år i dansk musikliv fik Annisette Koppel i sidste uge en kærkommen håndsrækning af Statens Kunstfond, der tildelte den 71-årige ‘Savage Rose’-sanger en livslang hædersydelse ved et arrangement på Vesterbro i København. Det store øjeblik blev blandt andre overværet af datteren Naja og svigersønnen Anders Holm, der er en del af ‘Savage Rose’.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

– Vi har lige haft en fantastisk turné, og der har stort set været fulde huse allevegne, sagde den glade modtager af hædersydelsen, som støtter danske kunstnere økonomisk. Beløbet afhænger af kunstnerens øvrige indkomst, men den maksimale ydelse er 166.000 kroner om året. 

– Jeg er lykkelig for at kunne blive ved på scenen, og ser da frem til at kunne fortsætte evigt – helst, sagde hun, der i 2006 mistede sin mand, Thomas Koppel, der var ankermand i bandet. Men på trods af sorgen lykkedes det sammen med hendes musikalske datter Naja at få klaveret til at spille igen. 

LÆS OGSÅ: Amalie har mødt en mand: Jeg er SÅ vild med ham

– Det betyder utroligt meget, at hun er med. Vi er jo en lille familie, og resten af bandet bliver en del af den, når vi kører rundt i turbussen, forsikrede Annisette, hvis datter og svigersøn bor i Brooklyn, New York. Annisette har også datteren Billie, der har født hende to børnebørn, Romeo, 16 og syvårige Charlie.

– Nu tager jeg en tur til Spanien for at puste lidt ud, og så vender jeg tilbage den 17. december for at holde julen med børnebørnene i Frederikshøj haveforening. 

Børnebørnene spiller både mundharpe og klaver, så det lader til, at generationsskiftet er sikret for bandet.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.