Nyeste artikler
Se alle
.

ANNONCE: Sådan finder du det bedste lån til din privatøkonomi

Vi har i nedenstående valgt at udarbejde en guide til, hvad man bør være opmærksom på, når man vælger at samlelån eller optager et lån eller sms lån.

Der er mange forskellige holdninger til lån. Nogen mener, at lån er en forfærdelig størrelse, mens andre betragter lån som en mulighed for at gøre de ting, som man ønsker at gøre, når man vil. Det handler i sidste ende blot om at være ansvarsfuld og bevidst om de betingelser, som man siger ja til i forbindelse med optagelse af lånet. Hvis man blot lever op til disse, er der ikke nogen grund til at betragte lån som noget negativt – snarere tværtimod.

Vi har derfor i nedenstående valgt at udarbejde en guide til, hvad man bør være opmærksom på, når man vælger at samlelån eller optager et lån eller sms lån.

  1. Brug en online sammenligningstjeneste for lån

Der findes et hav af forskellige låneudbydere på det danske marked, og dette er en fordel for dig som forbruger, idet disse låneudbydere konkurrerer om at kunne give dig det bedste lån. Problemet er dog ofte, at det er meget tidskrævende at få et overblik over de mange lånemuligheder på lånemarkedet. Der findes dog heldigvis en del online sammenligningstjeneste for lån i dag, som du ganske nemt kan anvende. Her kan nævnes danske sider såsom Matchbanker.dk og Fair-laan.dk, hvis opgave er at skabe transparenthed på markedet ved at opstille lister baseret på dine indtastede oplysninger.

Du skal blot indtaste alder samt ønsket beløbsstørrelse, hvorefter der fremkommer en liste med relevante lånemuligheder til dig. Herfra er det såmænd blot op til dig at vurdere, om der er nogle tilpas interessant lån på listen. Det er således meget nemt for dig at beslutte, om der er et lån som er tilfredsstillende. Og det hele kan klares med få gratis klik hjemme i stuen, på kontoret eller hvor du føler for det.

  1. Hold øje med ÅOP og løbetid

Spørgsmålet ift ovenstående er, om du ved, hvad du skal kigge efter, når du vurderer de listede lån? Der er flere økonomiske begreber som er gode at kunne, og de er i sig selv ikke særlig indviklet, så derfor får du en ganske kort forklaring på to af de vigtigste:

ÅOP

ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent og er et økonomisk begreb, som altid står skrevet ved et lån, så derfor er det god til at sammenligne de forskellige lån med. Det er et ganske inkluderende begreb som indeholder flere omkostninger såsom gebyrer, renter og andre omkostninger, hvorfor det giver et godt overblik over, hvor godt et lån egentlig er.

Løbetid

Løbetid dækker såmænd blot over, hvor lang tid det vil tage dig at tilbagebetale lånet. Med andre ord kan man sige, at løbetid fortæller dig, hvor længe du vil have en ekstra udgift i privatøkonomien.

  1. Vær realistisk når du læser lånebetingelserne

Med ovenstående er du klædt på til at tage et kig på lånemarkedet og vurdere, om der er nogle lån som giver mening for dig og din privatøkonomi. Det er dog vigtigt, at du har et overblik over din økonomi samt fremtidig økonomiske situation, så du er 100 % sikker på, at du kan håndtere tilbagebetalingen af lånet, før du ansøger om et lån.

Dette er ekstremt vigtigt, idet du selvfølgelig har interesse i tilbagebetale lånet så billigt som muligt, og derfor bør du ikke modtage rykkere og lignende for manglende betaling.