Nyeste artikler
Se alle
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

ANNONCE: Sådan holder de kendte huden smuk

Vi ønsker alle en lige så sund og flot hud, som vi ser på de kendte i fjernsynet og i sladderbladene. Men sandheden er, at mange af os ikke er fuldt ud engagerede i at pleje og passe på vores hud. Mens det er sjovt at eksperimentere med hudplejeprodukter, er det ikke kun de dyre cremer, der kan hjælpe dig med at få en fejlfri hud.

Vejen til en smuk hud handler nemlig ikke kun om dine hudplejerutiner. Det handler også i høj grad om, hvordan du passer på din hud ved at spise den rette kost samt drikke masser af vand.

Lad os være ærlige: At bruge de dyreste rensemidler, sera og cremer vil ikke gøre din hud smuk, hvis du stadig falder i søvn med et komplet ansigt af makeup, drikker alkohol hver dag eller ikke får nok søvn. Der skal derfor noget andet til, så du kan få lige så smuk hud som de kendte.

Husk at drikke nok vand

At drikke nok vand hjælper kroppen med at komme af med toksiner og affaldsstoffer. Alle mener ikke, at vand forbedrer din hud, men du tager bestemt ikke skade af at holde øje med dit vandindtag. Mange rapporterer nemlig ofte, at et forhøjet vandindtag giver huden en mere strålende glød.

Du er, hvad du spiser

En sund kost kombineret med en daglig hudplejerutine er vejen til en sund hud med en frisk glød. Der er dog nogle bestemte vitaminer, som du skal være ekstra opmærksom på, hvis du ønsker at pleje din hud indefra på den mest optimale måde. Nogle vitaminer er nemlig bedre end andre, hvis du oplever problemer med huden. Det kan være alt lige fra fedtet til uren, tør eller kedelig hud. Så hvilke vitaminer er især gode for din hud?

A-vitamin styrker huden
Med Vitamin A finder du en god kilde til at styrke din hud. Vitaminet påvirker huden på en måde, så hudvævet styrkes og bliver mere elastisk. Dette er især en fordel, hvis du lider af tør hud eller har mange rynker. Du kan finde A-vitamin i alt lige fra gulerødder til mælkeprodukter og fisk.

B-vitamin genopbygger og reparerer
Med forskellige former for B-vitamin kan du få hjælp til at genopbygge og reparere din hud. Du kan finde Vitamin B i mange grøntsager og mandler.

C-vitamin hjælper med helingsprocessen
Vitamin C påvirker hudens helingsproces, hvilket især kan hjælpe, hvis du har sår i ansigtet. C-vitamin kan findes i de fleste frugter og grøntsager såsom jordbær, rød peber og appelsiner.

E-vitamin beskytter huden
Vitamin E er kendt for at være en antioxidant, der kan hjælpe mod ældning af huden. Derudover er E-vitamin også fordelagtigt, når det kommer til at beskytte huden mod toksiner og forurening. Du kan finde Vitamin E i både broccoli, spinat, nødder og rosenkål.

Zink er en fordel for problemhud
Zink påvirker både hud, hår og negle på en positiv måde, da der typisk kan opleves store forandringer, hvis du har problemhud. Zink kan findes i mange grøntsager.

Sådan implementerer du frugt og grønt i din daglige kost

Det er rigtig godt at spise en masse frugter og grøntsager hver dag, hvis du gerne vil passe godt på din hud. Som ordsproget siger, er du, hvad du spiser – og det kan i hvert fald ses på din hud. Din krop har brug for en masse vitaminer, mineraler og antioxidanter, som du kan få fra en sund og varieret kost.

Det anbefales, at du spiser minimum 600 gram frugt og grønt om dagen. Af de 600 gram skal du som minimum spise 300 gram grøntsager. Her er det især en fordel med de lidt grovere grøntsager. Hvis du ønsker at spise vitaminer og mineraler, der er gode for din hud, kan du stort set vælge lige, hvad du har lyst til at spise, da frugt og grønt indeholder alle de nyttige næringsstoffer.

Hvis du ønsker at implementere flere frugter og grøntsager ind i din daglige kost, kan det føles som en udfordring. Det kan derfor være en god idé at juice både frugt og grønt, da dette er en nem måde at indtage en masse vitaminer og mineraler.

Med en juicer kan du lave alverdens med opskrifter samt kombinere diverse frugter og grøntsager, så du kan få lige præcis den juice, du bedst kan lide.

En juicer er lavet, så det er nemt for dig, da du i de fleste tilfælde ikke engang behøver at tilberede ingredienserne, før du putter dem i maskinen. Det er i hvert fald en fremragende måde til at få nok grøntsager og frugt, hvis du ikke kan spise dem alle sammen til dine måltider eller blot oplever, at du har svært ved at få dem spist.

Hvis du ønsker at læse mere om juicere, finde spændende opskrifter eller finde inspiration til, hvad for en juicer, der passer til dine behov, kan du klikke ind her på denne artikel fra Forbrugsguiden.dk.

Dette er ikke godt for din hud

Ligeså vel, som nogle ting er gode for din hud, er der andre ting, som du helst skal undgå, hvis du ønsker en smuk hud.

Sukker giver anledning til akne

De fleste af os har prøvet en enkelt gang eller to at spise sukkerholdige fødevarer for at vågne op dagen efter med en stor bums i panden eller på næsen. Når vi spiser eksempelvis kager og slik, vil sukkeret tage pladsen fra diverse næringsstoffer. Sukker kan give anledning til akne, hvorfor det er bedre at fylde tallerkenen med grøntsager eller gå i gang med juiceren, hvis du oplever problemer med huden

Fastfood og junkfood indeholder transfedtsyrer

De fleste former for junkfood og fastfood indeholder transfedtsyrer. Det vil sige, at når du spiser disse madvarer, kan du opleve, at dine porer bliver stoppet til. Dette er på grund af, at transfedtet øger mængden af talg.

Stress kan lede til infektion i huden

At have stress i en længere periode kan føre til mere kortisol i blodet, hvilket til sidst kan ende med en hudinfektion. Mere kortisol kan også føre til akne på grund af den øgede mængde af talg. Det er derfor vigtigt ikke mindst at være opmærksom på, hvad du indtager, men også hvordan du har det psykisk i jagten på en smuk hud.

Undgå for meget alkohol

Alt for meget alkohol kan ende med at irritere din hud, så den bliver rød og får tilstoppede porer. Dette fører i sidste ende til uren hud og i værste tilfælde til akne. Der er dog intet galt i at drikke mindre mængder alkohol engang imellem, men et højt indtag kan skade huden.

Rygning gør huden kedelig

Cigaretter indeholder nikotin, hvilket får dine blodkar til at trække sig sammen. Det betyder, at huden ikke får lige så meget ilt, hvorfor den kan ende med at få et mere kedeligt, trist og gråt look. Rygning kan også betyde flere hudorme samt bumser i nogle tilfælde.

Ønsker du at finde mere information om, hvilke andre ting, der kan være rigtig godt i jagten på en smuk hud ligesom de kendte, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Bt.dk.

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Robinson Ekspeditionen
'Robinson Ekspeditionen' vender tilbage med STOR ændring!
Kendte - Toppen af poppen
Medina lægger nedturen bag sig: Jeg har det godt igen
Realityportalen
Kendte - Kongehuset
Caroline på plads i Joachims hus: Det er pragtfuldt
Ex on the beach - Paradise Hotel - YouTubere
WHAT: Fie Laursen skal være mor
Ex on the beach
Sådan går det med Mikkel og Amanda efter bruddet
Ex on the beach
Ny 'Ex on the Beach'-babe: Jeg vil være kendt
X Factor
Er der ondt blod? 'X Factor'-dommerne klar til ny sæson
Ex on the beach
Jeppe forlod sin store kærlighed for 'Ex on the Beach'
Kendte
Lykkelige Mascha: Livslang drøm er endelig gået i opfyldelse
Kendte
Jannis milliongave: Michala fik økonomisk håndsrækning
De unge mødre
HOT NEWS: 'De unge mødre'-stjerne springer ud som forfatter
Korpset
'Korpset'-stjernen afslører: Her er bagsiden af medaljen
gift ved første blik
Nååårh: ’GVFB’-par viser barnet frem
Ex on the beach
’Ex on the Beach’-hunk dropper sin virksomhed for programmet
Kongerne
'Kongerne'-Kia afslører selvmordsforsøg: Det har kostet mig dyrt
Kendte - Min fede træner
SE BILLEDET: Kira Eggers viser endelig kæresten frem
Mig og min mor
Mor Jette åbner op: Truet på livet af psykisk syg kvinde
Kendte
CHOK! Gustavs fitnesscenter går konkurs
Kørelærerne
'Kørelærerne'-Daniel forulykket med familien: Bilen brød i brand
Vild med dans
UPS! Her er årets andet 'Vild med dans'-par
De unge mødre - Paradise Hotel
Fie Laursen raser over Hannah Melissa: Modbydeligt!
De unge mødre
Hannah Melissa købte hund for én uge siden - nu vil hun aflive den
Robinson Ekspeditionen
Her er alle deltagerne i årets 'Robinson Ekspeditionen'
De unge mødre
CHOK! Stjerne trækker sig fra 'De unge mødre'
Ex on the beach
HOT NEWS: Her er de nye ‘Ex on the Beach’-deltagere
Familien fra Bryggen
Linse om aftenens 'Bryggen'-afsnit: Jeg tudede!
gift ved første blik
Her er de nye 'Gift ved første blik'-deltagere
De unge mødre
Er Nadia Shila gravid? Nu giver hun endelig svaret
Familien fra Bryggen
Geggo og Cengiz afslører: Vi stopper med 'Bryggen', når ..
Nybyggerne
'Nybyggerne'-par tæt på tårer: Dét fejler vores søn
Familien fra Bryggen
Linse afslører: Jeg går aldrig i bad
Beliggenhed beliggenhed beliggenhed - gift ved første blik
'GVFB'-pars råd til nye deltagere: Knald på bryllupsnatten!
Familien fra Bryggen
Geggo om uvenskab: Mikkel og Lea vil ikke tale med os
Ex on the beach
HER ER DATOEN: 'Ex on the Beach' er tilbage
Utro 'Paradise'-hunk fik kønssygdom: Gav kæresten skylden
De unge mødre
Frustreret ung mor: De stjal fra mit barn
De unge mødre
Sandra er ny i 'De unge mødre': Blev selv fjernet som 10-årig
Familien fra Bryggen
Cengiz og Geggo uenige om barn nummer to
Forsidefruer
Amalies vilde fødselsdagsgave: Nye bryster
Kongerne af Svendborg
Realityhunk efter lang kamp: Sådan fandt vi vores søns navn
Kendte
Jesper Sørensen så døden i øjnene: Nu har han fået mod på livet