Nyeste artikler
Se alle
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

‘Badehotellet’-skuespiller indrømmer: Vild med Severin og Leander

Skuespilleren Cecilie Stenspil har arbejdet sammen med mange børn gennem tiden, men hun er særligt glad for sine sønner i 'Badehotellet'.

Der har altid været børn på Andersens badehotel. Blandt andre tvillingerne Leslie og Bertha, Ane og Jespers datter, Emma, og endelig hr. og fru Weyses to drenge, Severin og Leander.
I denne sæson er drengene blevet så store, at det er børneskuespillerne Alexander Wewer Schøler, 11, og Max Kaysen Høyrup, ni, der spiller dem, og det har ”deres mor, fru Helene Weyse”, Cecilie Stenspil, været rigtig glad for.

– Det er nogle skønne unge mennesker, Max og Alexander, jeg har fået lov at arbejde sammen med, de er så søde og velforberedte. Det er en gave at få lov at spille sammen med børn, for de er tit så umiddelbare i deres reaktioner, hvis de er trygge på et film-set. Og produktionen på ‘Badehotellet’ gjorde alt, hvad de kunne, for, at drengene kunne føle sig trygge, imens de optog, og når de så ikke var på, så hyggede de sig med at spille eller læse, fortæller Cecilie Stenspil, 40, der er vild med udfordringen ved at spille sammen med børn.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-skuespiller indrømmer: Jeg var castet til en anden rolle

– Det kræver, at man lytter endnu mere. Som voksen uddannet skuespiller holder vi os jo meget til aftalerne, der er indgået, men børnene kan sagtens komme med noget helt umiddelbart, som kan være guld på en optagelse. Man er ekstra meget på tæerne, når man spiller sammen med børn. Og med børn, der er så dygtige som Max og Alexander, så er det en fornøjelse. Jeg holder meget af at lave scener med mine to drenge, siger Cecilie.

LÆS OGSÅ: Mascha i chok efter køb af lejlighed: Fremmed mand flytter ind

Stor kærlighed

Cecilie Stenspil var selv gravid og fødte sit og Troels Lybys søn under forrige sæson af Badehotellet’.

– Jeg er så heldig, at jeg har været bonusmor i 17 år, inden jeg fik min egen lille dreng, Samuel, som nu er halvandet år. Så det at have børn tæt inde på livet er ikke noget nyt for mig. Men jeg tror, at alle forældre har det sådan, at lige så stor en kærlighed, lige så stor angst får man også, når man får børn. Man vil jo altid have, at der aldrig må ske dem noget. Jeg holder meget af børn og har altid gjort det, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Badehotellet’ skulle ikke have en sæson 7

Krigen er nu rykket ind på ‘Badehotellet’, og netop Weyses drenge er en af årsagerne til, at tyskerne finder vej til badehotellet. Men det emne blev drengene ikke inddraget så meget i.

– Børnene får kun den information, de har brug for, til at lave scenerne, og på det her tidspunkt i ‘Badehotellet’ ved vi ikke så meget om koncentrationslejrene og alt det forfærdelige, der sker i Tyskland. Så langt henne i krigen er vi ikke, men grebet strammes om idyllen på badehotellet. Jeg synes, at det er rigtig skønt, at tv-serier som ‘Badehotellet’ kan tage så alvorligt et emne op og stadig fortælle os, at vi bliver nødt til at være til stede i vores egen hverdag og holde øje med, hvad der foregår rundt omkring os, så sådan noget aldrig kommer til at ske igen. På en måde så det ikke er en løftet pegefinger, men mere en opmærksomhed, som er sund for os.

LÆS OGSÅ: Remee afslører stor hemmelighed: Er i dialog med universet

Anden Verdenskrig påvirkede også Cecilie Stenspils familie.

– Min mormor og hendes mor så bombeflyverne, da de fløj ind over byen for at bombe Shell-huset i marts 1945. Min mormor syntes, at det var spændende, så hun ville selvfølgelig gerne kigge ud ad vinduet, men så kom hendes bror, som var modstandsmand, og kommanderede dem ned på gulvet og forbød dem, at stå i vinduet og kigge. Det er noget, vi har talt meget om senere, for hun kan stadig huske lyden af de flyvemaskiner.

LÆS OGSÅ: Afsløring! Dét vidste du ikke om Janni Ree

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.