Nyeste artikler
Se alle
Foto: DR

‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse

'Den store bagedyst'-stjernen har bestemt ikke altid haft det helt nemt.

‘Bagedyst’-deltageren Jon Edlund, 25, smed næsten 50 kg på under fem måneder tilbage som 18-årig. Opskriften var en radikal ændring: Jon gik fra chips, cola og computerspil til palæo-diet og træning. Men livsstilsændringen så hårdt fat i Jon, at den overtog ham.

– Hele det her sundhedsaspekt, det blev meget hurtigt en del af mig og min nye identitet; Nye, sunde Jon, der skal ud og sprede glæde, fortæller ‘Bagedyst’-Jon til Realityportalen.dk

LÆS OGSÅ: Sara ude af ‘Bagedysten’: Alt gik galt

LÆS OGSÅ: Er Annemette Voss og ‘Bagedyst’-Emil i familie?

Det første stykke tid var Jon kun glad for vægttabet og følte, han kunne klare alt. Men da han flyttede til København for at starte på Suhrs Madhøjskole, udviklede det sig til en personlig krise.

– Jeg kunne ikke rigtig spise den palæo-kost, jeg gerne ville, fordi højskolen jo lidt bestemte, hvad man spiste. Så mistede jeg kontrollen, og det var enormt vigtigt for mig, at jeg havde en konstant kontrol over, hvor meget jeg trænede, og hvad jeg spiste. Så jeg blev lynhurtigt bange for at tage på igen. Det blev til en spiseforstyrrelse oppe i mit hoved, fordi jeg brugte så meget tid og energi på hele tiden at tænke over, hvad jeg skulle spise, og hvad jeg må, og hvad jeg ikke må, afslører Jon.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager har fundet sig en ‘kage-mand’

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se Numse-Rasmus’ alternative forslag til, hvad man kan bruge kage til – og hvilke kage han bedst kan lide at dyrke sex med.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager udgiver album

Fra overvægt til undervægt

På højskolen mistede “nye, sunde Jon” kontrollen og dermed sin identitet. Det resulterede i, at han prøvede at overholde en streng palæo-kost, som ikke altid passede ind i højskolens menu.

– Jeg begyndte at tabe mig og simpelthen se decideret undervægtig ud, fordi jeg ikke spiste nok på grund af spiseforstyrrelsen. Jeg var bange for at tage på igen. Jeg følte virkelig, at jeg var helt nede at skrabe jorden, og jeg vidste ikke, hvem jeg selv var længere, lyder det ærligt fra Jon.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne dybt forarget: Her er bagsiden af medaljen

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe i åben krig: Nu har de politianmeldt hinanden

Selvom Jon udstod opholdet, så var han klar over, at han måtte hjem til Aarhus for at få det godt og finde sig selv igen.

– Så jeg flyttede ned i min mors kælder og fik nogle samtaler hos en terapeut. Det tog lang tid for min hjerne at bearbejde, men lige så stille begyndte jeg at give mig selv mere og mere lov til at skulle spise almindelig mad igen, fortæller Jon, der i dag har et sundt og afbalanceret forhold til kost og motion.

Her ses Jon inden vægttabet (Foto: Privat)

Se ‘Den store bagedyst’ lørdag klokken 20.00 på DR.

LÆS OGSÅ: Albert fra ‘Bagedysten’: Droppet på grund af homoseksualitet

LÆS OGSÅ: Timm Vladimir afslører: Sådan ville jeg klare mig i ‘Bagedysten’

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-deltager afslører tæt forhold med mesterbager

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.