Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Anthon Unger)

‘Bagedyst’-Rosas store sorg: Min mand døde på ti minutter

Den var en voldsom oplevelse for Rosa, da hun pludselig mistede sin mand.

Rosa Kildahl bagte sig i sidste sæson af ‘Den store bagedyst’ direkte ind i danskernes hjerter. Med sit store smil og lattermilde sind blev hun landskendt som hele Danmarks sprudlende farmor, men i et interview med Hendes Verden fortæller hun, at smilet ikke altid har været lige stort.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-holdet er klar til den nye sæson

I en alder af blot 41 år mistede hun nemlig sin mand, og faren til deres to børn, til en aggressiv kræftsygdom.

– Tommys søster var død efter lang tids kræftsygdom, og Tommy havde altid sagt, at hvis han fik det sådan, så var det bedre, at vi skød ham. Børnene og jeg prøvede at finde en meningsfuld side af det, der var sket – at Tommy var sluppet for et opslidende sygdomsforløb – men det var ikke til at forstå, at det var endegyldigt, fortæller den nu 61-årige kagekone, hvis mand døde blot ti minutter efter ankomsten til hospitalet.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: To ‘Hjem til gården’-deltagere er blevet kærester

Forinden havde familien ikke vidst, at Tommy var alvorlig syg, og selvom Rosa forsøgte at finde trøst i, at Tommy ikke skulle igennem et længere sygdomsforløb, var den efterfølgende tid ubærlig:

– Tommy og jeg kunne have haft mange år, men sådan skulle det ikke være, så mit fokus var på børnene, og jeg koncentrerede alle mine kræfter om at være både mor og far for dem, forklarer Rosa.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-dommer ansætter tidligere ‘bagedyst’-finalist

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

Måtte drive familiens autoværksted

Den lille familie begyndte at lave ting sammen, som Tommy ikke havde haft interesse for, mens Rosa ved siden af knoklede for at drive familiens autoværksted videre. Men pludselig begyndte de klassiske stresssymptomer at melde sig, og Rosa måtte stoppe op og indse, at hun ikke havde givet sig selv lov til at bearbejde sorgen.

– Efter en måned i sengen var det som om, jeg var nulstillet. Jeg trængte til at ændre mit liv. Børnene var blevet store, og for første gang følte jeg, at jeg godt kunne tænke på mig selv, mindes Rosa, der uddannede sig til ejendomsmægler og skiftede karriere. Nu ville hun se fremad og begynde at leve livet igen.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Derfor vil jeg ikke tage min straf

– Man kan få en frisk start, hvis man handler og skuer fremad. Prøv at få det bedste ud af det, tænk på de gode ting, I havde sammen, men lad være med at hænge fast. Det tjener ikke nogen. Man må tage skæbnen i sine egne hænder, beretter Rosa, der efterfølgende har taget både jagttegn, sejlebevis og lært at stå på ski. Også kærlighedslivet fik hun til at blomstre igen og efter 11 års samliv med Carsten fra den lokale marineforening, giftede parret sig i oktober sidste år.

LÆS OGSÅ: Kærlighed i kendisland: Husker du disse par?

Og når Rosa på et tidspunkt skal herfra, så har hun sørget for, at hun får lov til at blive stedt til hvile mellem de to mænd i sit liv.

– Præsten svarede ja. Så når den tid kommer, skal jeg ligge i smørhullet, fortæller Rosa til Hendes Verden.

LÆS OGSÅ: Jackie: Sådan er mit forhold til de andre i ‘Forsidefruer’

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Sasha fik hjælp af TV3 – men det gjorde det hele meget værre

LÆS OGSÅ: ‘X Factors’ afløser er fundet: Sanne bag nyt tv-program

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.