Nyeste artikler
Se alle
Jane Aamund (Foto: Peter Hauerbach)

De gik bort i 2019

Endnu et år er gået, og det tog mange kendte personer med sig.

Vi ser tilbage på 2019 ved at mindes nogle af de mange danske og udenlandske berømtheder, vi måtte tage afsked med.

LÆS OGSÅ: CHOK: Princess Natascha sygemeldt med stress

Dem mistede vi

Farvel til ”Dyne-Larsen”

Lars Larsen i sit hjem i Silkeborg (Foto: Niels Henrik Dam)
Lars Larsen

Lars Larsen voksede op under trange kår og lærte tidligt at arbejde hårdt for føden. Hans bror fik lokket ham ind i handelsbranchen, og den unge Lars sugede til sig af erfaring. Da han var 30 år, åbnede han sin første afdeling af Jysk Sengetøjslager, og siden så han sig aldrig tilbage. Lars Larsen havde altid et godt tilbud og blev en af Danmarks rigeste købmænd. Han involverede sig også i rejsebranchen og var manden bag golfturneringen ”Made in Denmark”. I sommer blev det meldt ud, at Lars Larsen var uhelbredeligt syg, og 19. august døde han i sit hjem i Sejs-Svejbæk. ”Dyne-Larsen” blev 71 år.

LÆS OGSÅ: Lykke i London: Han gør Dronning Margrethe glad

Hun skrev til det sidste

Jane Aamund (Foto: Peter Hauerbach)

Jane Aamund var en af Danmarks mest populære forfattere med værker som ”Klinkevals” og ”Colorado drømme” bag sig. Hun var gift tre gange og mor til to sønner. Hun nåede desuden at blive farmor til fire børnebørn. Jane Aamund sov ind 29. januar efter mange års sygdom – men hun var aktiv ved tasterne til kort før sin død. Hun blev 82 år.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-far bliver hjemmegående

Spredte god karma

Morten Lindberg aka Master Fatman (Foto: Klaus Bo Christensen)

Morten Lindberg var hans dåbsnavn, men de fleste af os kendte ham som Master Fatman. Den elskelige DJ, tv-vært, sanger og meget andet deltog to gange i Dansk Melodi Grand Prix, og hans 1991-version af ABBA’s ”S.O.S.” blev så god, at det tidligere ABBA-medlem Björn Ulvaeus udtalte, at det var det bedste covernummer af sangen, der var lavet. Master Fatman spredte god karma, men døde helt uventet den 26. marts som blot 53-årig. Hans kiste blev efter bisættelsen kørt gennem København på cykel efterfulgt af en stor menneskeskare samt et jazzorkester.

LÆS OGSÅ: WHAT! Linse dropper Veganski

Alle pigers Dylan

Luke Perry (Foto: Getty Images)

Siger man Luke Perry, må man også sige ”Beverly Hills 90210”. Det var den tv-serie, der i 1990’erne fik pigerne til at sukke over Dylan, som var den karakter, Luke Perry spillede og blev kendt for. Da han døde 4. marts efter at være ramt af et slagtilfælde fem døgn forinden, var han fast medvirkende i tv-serien ”Riverdale” og var på rollelisten i Quentin Tarantinos film ”Once Upon a Time… in Hollywood”. Luke Perry blev kun 52 år.

LÆS OGSÅ: Geggo: Jeg har ikke plads til hate i mit liv

Danmarks jazzkonge

Kapelmester Ib Glindemann (Foto: Lars E. Andreasen)

Ib Glindemann var i en menneskealder en af verdens helt store jazzmusikere og orkesterledere. Og faktisk blev han også en dansk rockkonge, da Danmarks første rockkoncert fandt sted i KB Hallen 4. oktober 1956, for da jazzen lå tæt op ad den helt nye rock’n’roll-musik, var Ib Glindemann og hans orkester med til at sætte fut under begivenheden. Siden blev han med sit orkester tilknyttet Radio Mercur, som fra 1958-62 sendte radio fra et skib i internationalt farvand. Ib Glindemann døde 5. april som 84-årig.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen

Verdens bedste

Fodbolddommeren Peter Mikkelsen (Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix)

Som bekendt vandt Danmark EM i fodbold i 1992, men både året før og året efter fik vi en verdensmester, nemlig fodbolddommeren Peter Mikkelsen, som vandt den prestigefyldte kåring ”verdens bedste fodbolddommer” to gange. Han dømte en lang række store kampe ved både VM og EM i 1990’erne. For fem år siden blev Peter Mikkelsen alvorligt syg, og han døde kun 58 år gammel 30. januar.

LÆS OGSÅ: Geggo: Jeg har ikke plads til hate i mit liv

Smukke Zobel

Henriette Zobel (Foto: Peter Hauerbach)

9. december sov den kun 57-årige Henriette Zobel ind efter lang tids sygdom. Hun blev kendt som fotomodellen Henriette Bjerring, men skiftede efternavn, da hun i 1987 blev gift med erhvervslederen og godsejeren Peter Zobel, som døde for to år siden. Faktisk var hun gift med Peter Zobel to gange, og de fik to sønner sammen. Henriette Zobel var uddannet designer og etablerede i 2002 tøjvirksomheden Pureheart.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens nye fyr: Vi skal være sammen resten af livet

En af de største

Jesper Langberg (Foto: Michael Stub).

Jesper Langberg nåede at spille så mange gode roller på film og teater, at det nærmest er urimeligt kun at nævne rollen som Kristen Skjern i tv-serien ”Matador”. Men det er alligevel den rolle, de fleste forbinder med ham med, og vi vil nok aldrig glemme scenen, hvor han får Elisabeth Friis til at grine over en meget passioneret operasangerinde på Postgården i Korsbæk. Jesper Langberg, som var lillebror til skuespilleren og instruktøren Ebbe Langberg, blev en af de største skuespillere herhjemme og modtog mange fornemme priser i sin karriere – bl.a. tre Bodil-statuetter og en Reumert-pris. Den eminente skuespiller sov ind 29. juni, 78 år gammel.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Lysende talent

Benedicte Balling (Foto: Bo Nymann)

Den dygtige tv-reporter og radiovært Benedicte Balling blev kun 43 år. Hun døde 8. april efter flere års kamp mod en kræftsygdom, og hun efterlod sig sin mand, Philip Krag-Juel-Vind-Frijs, og deres lille datter. Benedicte Balling var havde ingen egentlig journalistisk uddannelse, men var så lysende talentfuld, at der altid var bud efter hende hos bl.a. TV2 og på radiostationen The Voice.

LÆS OGSÅ: Umut Sakarya springer ud som YouTuber 

Et chok for alle

Ole Stephensen på sin 60 års fødselsdag (Foto: Michael Stub).

Det kom som et chok for alle, da meddelelsen om Ole Stephensens død blev meldt ud. Den dygtige tv-journalist, som især huskes fra tv-programmerne ”Eleva2ren” og ”Go’ morgen Danmark”, var desuden kendt for sit makkerskab med Jarl Friis-Mikkelsen i tv-serien ”Brødrene Øbberbøv” og filmene om Walter og Carlo. Han var i en periode også skribent på HER&NU, og i 2018 blev han valgt ind i kommunalbestyrelsen i Gentofte Kommune for Det Konservative Folkeparti. 6. februar døde Ole Stephensens pludselig i en alder af 63 år.

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten: Det bliver vores livs rejse

Altid veloplagt

Kent Nikolajsen (Foto: Kaspar Wenstrup).

Den tidligere tv-vært Kent Nikolajsen døde 10. januar af en kræftsygdom som kun 48 årig. I 1995 dukkede den altid veloplagte esbjergenser op på DR som sportsjournalist, og siden var han vært på forbrugerprogrammet ”Rene ord for pengene”. Kent Nikolajsen efterlod sig ved sin alt for tidlige død sin hustru, Linda, og parrets tre børn.

LÆS OGSÅ: ‘Familien fra Bryggen’-stjerne: Stresset og udkørt

Den store modeskaber

Designeren Karl Lagerfeld (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

19. februar mistede verden en af sine største modeskabere. Karl Lagerfeld var fra 1983 chef for modehuset Chanel, men hans gennembrud som tøjdesigner kom allerede i 1954, hvor han tegnede en uldjakke, som gav ham førstepladsen i en konkurrence og sikrede ham en praktikplads hos Pierre Balmain. Den tyskfødte Karl Lagerfeld med den karakteristiske hestehale og de uundværlige solbriller blev 85 år.

LÆS OGSÅ: Efter vanvidsprogram: Nu trækker Mary stikket

Kysk og jomfruelig

Doris Day, James Stewart og Richard Wattis i 1956 i Alfred Hitchcocks film ‘The Man who Knew Too Much’ (Foto: Hulton Archive/Getty Images)

Sangeren og filmstjernen Doris Day fik det prædikat, at hun var ganske jomfruelig. Faktisk var hendes kyske image så udbredt, at der blev sunget om den i en sang i filmen ”Grease”. Ikke desto mindre var Doris Day gift fire gange. Hun var bl.a. kendt fra Hitchcock-thrilleren ”Manden, der vidste for meget”, hvori hun sang ”Que Sera Sera”, som udløste en Oscar for årets bedste filmsang. Doris Day døde 13. maj. Hun blev 97 år.

LÆS OGSÅ: Voldsomt styrt sender ‘Paradise’-hunk på akutmodtagelsen

LÆS OGSÅ: Sarah Louise rådgiver kommende mødre

Dem mistede vi også

19. januar: Gert Frank, cykelrytter, 62 år

26. januar: Henrik Jørgensen, maratonløber, 57 år

7. februar: Albert Finney, engelsk skuespiller, 82 år

12. februar: Gordon Banks, engelsk fodboldmålmand, 81 år

23. april: Jean af Luxembourg, tidligere storhertug, 98 år

20. maj: Niki Lauda, tredobbelt østrigsk Formel 1-verdensmester, 70 år

11. juli: Berrit Kvorning, skuespillerinde, 69 år

16. juli: Karlo Staunskær, radiovært, 66 år

LÆS OGSÅ: Amalie har mødt en mand: Jeg er SÅ vild med ham

19. juli: Rutger Hauer, hollandsk skuespiller, 75 år

16. august: Peter Fonda, amerikansk skuespiller, 79 år

6. september: Robert Mugabe, tidligere præsident i Zimbabwe, 95 år

26. september: Jacques Chirac, tidligere præsident i Frankrig, 86 år

12. oktober: Jytte Dreyer, tidligere tv-vært, 92 år

13. oktober: Ida From, revy- og manuskriptforfatter, 82 år

13. november: Raymond Poulidor, fransk cykelrytter, 83 år

8. december: Herbert Pundik, tidligere chefredaktør for Politiken, 92 år

LÆS OGSÅ: Derfor flytter ‘Paradise’-veninder hver til sit

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the Beach’-fyr afslører fortid med Sofie Linde

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.