Nyeste artikler
Se alle
(Foto: TV 2/Mike Kollöffel)

Den svenske stjerne fra ‘Badehotellet’: Rollen passer perfekt til mig

'Badehotellet'-skuespilleren kæmpede for at lære dansk.

Der er ikke kun tyskernes indmarch i Danmark, som der er i fokus i ‘Badehotellet’. Der er også en hilsen fra hinsidan, da Alma Molin, spillet af svenske Lisa Werlinder, er tilbage på hotellet. Og ligesom Alma, så har Lisa også taget sin tørn med det danske sprog.

– Da jeg gik på teaterskolen i Luleå, var Danmark det helt store. Da vi skulle på udveksling, tog jeg til Odense og lærte dansk, fordi jeg tænkte: ”Jeg vil arbejde i Danmark”. Og så lavede jeg ‘Arven’ med Per Fly, hvor mit danske blev meget bedre.

Alma Molin er nok fra en anden generation, men hun ligger faktisk ikke så langt fra Lisa selv.

– Den her rolle som Alma Molin er perfekt til mig, for jeg er en svensker, der skal lære dansk. Og jeg må synge, og det er jo herligt som jazzsangerinde. Musikken i ‘Badehotellet’ passer perfekt til mig.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne led af angst og modløshed: Jog dæmonerne væk

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se ‘Badehotellet’-stjernen Lars Ranthes store filmquiz.

SE BILLEDET: ‘Badehotellet’-stjerne i VILD forvandling!

Fokuserer på Tyskland

Lige nu er det dog Tyskland, der har hovedfokus for Lisa Werlinder.

– Jeg arbejder også meget i Tyskland og har lige spillet en stor hovedrolle i en tysk kriminalfilm ‘Unter anderen Umständen’ (‘Under andre omstændigheder’, red.), så jeg taler også tysk. Jeg spiller en kommissær, som faktisk skal forestille at være dansker i Flensborg, siger Lisa Werlinder, 46, grinende.

– Jeg har lavet den første film nu, og så kommer der en om året. Det skal jeg lave i år. Faktisk begyndte jeg optagelserne på tysk, inden jeg var færdig med ‘Badehotellet’, så det var lidt svært for mig i starten.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernens barske historie: Nazisterne tog min familie

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.