Nyeste artikler
Se alle
Emil Wismann fra 'X Factor' (Foto: Kenth G. Madsen)

Den syngende ‘X Factor’ sprællemand: Drømmer om en plads i Folketinget

21-årige Emil Wismann er aktiv i det Det Radikale Venstre, og han kunne da godt tænke sig en dag at arbejde i Folketinget.

I fritiden folder Emil Wismann sig gerne ud med vennerne på karaokebar med et stort glas fadøl indenfor rækkevidde. Og når tømmermændene har lagt sig, finder han også tid til at være politisk aktiv i Det Radikale Venstre i Sønderborg.

LÆS OGSÅ: Løvinden Mia Wagner i corona-karantæne

– Politik har altid været en del af mig. Min far har, siden jeg var lille, talt med mig om den slags, og han

Emil Wismann (Foto: Kenth G. Madsen)

har været opstillet for Enhedslisten ved kommunalvalget i Nyborg, siger softwareudvikler fra Danfoss i Gråsten. ‘X Factor’s syngende sprællemand går faktisk med en drøm om at komme i Folketinget.

– Jeg elsker at diskutere politik, lytte til andres holdninger og måske blive klogere, så jeg vil da gerne prøve at arbejde i Folketinget, siger han videre.

LÆS OGSÅ: Corona-pandemi forhindrer showet: ‘X Factor’ er aflyst

Under det seneste Folketingsvalg deltog han i ophængning af valgplakater for en lokal kandidat. Hans personlige mærkesag er flygtninge- og indvandrerpolitikken.

Sprællemanden Emil Wismann. (Foto: Kenth G. Madsen)

– Den værdipolitik, de radikale har på området, forliger jeg mig bedst med. De fleste partier har strammet op på området, og jeg bryder mig faktisk ikke om tonen længere, fortsætter deltageren fra Blachmans unge-kategori.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-stjerne ramt af leukæmi: Det var et chok

Trods sine kun 21 år har Emil været ansat på Danfoss gennem fem år, hvor han gennem en måned har holdt pause. Under corona-pausen i talentkonkurrence har han dog kastet sig over IT-arbejdet hjemmefra.

LÆS OGSÅ: Fredag vs. lørdag fra Sofie Linde: Derfor gør jeg det

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.