Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Bo Nymann)

Dronning Margrethe åbner op: Mit liv uden Henrik

I et stort interview med ugebladet Hjemmet åbner dronning Margrethe nu op omkring sit liv efter prins Henriks død.

Det er halvandet år siden, dronning Margrethe måtte tage afsked med prins Henrik, hendes mand gennem mere end 50 år. Men i minderne lever han heldigvis videre. Og overalt i Dronningens hjem er prins Henrik til stede i form af sin kunst og de mange indrammede fotografier, der pryder næsten alle de private gemakker og stuer på Amalienborg, Fredensborg, Marselisborg og Gråsten Slot.

Og ikke mindst har hun Henriks tro følgesvend, gravhunden Tilia, med sig overalt. Selv om hun desværre ikke får lov at nyde sit otium med sit livs kærlighed ved sin side, har dronning

Margrethe ikke ladet sig slå ud. Fysikken er også begyndt at sætte grænser for, hvad hun kan, men i et nyt interview med ugebladet Hjemmet fortæller hun, at hun ikke har spor imod at blive ældre. Næste år fylder hun som bekendt 80 år.

– Det gør ikke ondt. Ikke endnu. Jeg synes ikke, det er et problem at blive ældre.

LÆS OGSÅ: Efter fem år: Frederik og Mary opfylder Henriks drøm

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre om Kongehusets særlige relation til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Gode venner i Aarhus

Alternativet til at blive ældre er værre, siger hun med et smil til Hjemmet, der har besøgt hende på Marselisborg Slot, hvor hun netop har opholdt sig et par uger. Selv om hun nu må holde ferie uden sin elskede livsledsager, føler hun sig ikke alene.

– Jeg har det dejligt alligevel. Jeg holder meget af stedet. Aarhus er en fin by, og jeg har en hel del gode venner i Jylland, som jeg mødes med, siger dronning Margrethe i interviewet, der kan læses i denne uges udgave af Hjemmet.

I Aarhus er det især familien fra godset Møllerup ved Rønde på Mols, der gør hende selskab. Her bor Dronningens tidligere hofdame Lena von Lüttichau og godsejerparret Anne Sophie og Stig Gamborg.

LÆS OGSÅ: Nikolai klar til millioner: Derfor droppede han sin uddannelse

Omstilling til at være alene talte hun allerede åbent om sidste sommer. Ved et pressemøde på Chateau de Cayx sagde Dronningen, at hun og prins Henrik ikke så meget til hinanden de sidste 18 måneder af hans liv på grund af hans sygdom.

– Vi tager dagene, som de kommer. Det er den eneste måde, man kan leve på. Jeg er så heldig, at jeg stadig har et arbejde. Det er en kæmpe hjælp. Det er faktisk mægtig godt og sundt. Så ryger man ikke i grøften, sagde hun med henvisning til den sorg, det er at miste sin ægtefælle.

– Han kommer ikke lige ind ad døren og spørger, om vi skal gøre dit eller dat. Det skal jeg selv tage stilling til. Det må jeg lære at leve med, og det gør jeg også. Der er mange på min alder, der er i samme situation, lød det ærligt fra dronning Margrethe.

LÆS OGSÅ: Prins Joachims mareridt: 14 millioner i klemme

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.