Nyeste artikler
Se alle
Der var aldrig tvivl om kærligheden mellem dronning Margrethe og prins Henrik. (Foto: Michael Stub)

Dronning Margrethe værner om sin afdøde mand: Henriks sidste hemmelighed

Kun familien har indtil nu set Prins Henriks sidste hvilested, og sådan ønsker man, at det forbliver.

I mere end 50 år var han prins af Danmark og levede sit liv i offentligheden. Men i døden får prins Henrik lov at hvile i fred.

I stedet for at ligge under Bjørn Nørgaards sarkofag i Roskilde Domkirke sammen med dronning Margrethe, bad han i sit testamente om at blive brændt og at få delt sin aske i to. Den ene del skulle nedsættes i den privat have på Fredensborg Slot, mens den anden halvdel skulle spredes til havs fra Kongeskibet Dannebrog.

Sammen med sine sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, og deres hustruer, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie, efterkom dronning Margrethe hans sidste vilje et par måneder efter bisættelsen fra Christianborg Slotskirke.

– Prinsens ønsker er nu opfyldt, og den kongelige familie var samlet ved begge lejligheder. Yderligere detaljer betragtes som private, meddelte Kongehuset kort sidste efterår.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Hemmeligt gravsted

Selve gravstedet på Fredensborg Slot har ingen udover familien endnu set, og sådan ønsker man, at det forbliver. En del af den private have var dog for nylig åben for offentligheden, men det allermest private, Marmorhaven, var der ikke adgang til. Og det formodes, at det er her, prins Henriks urne sidste sommer blev nedsat ved den private højtidelighed.

Dronning Margrethe, der har sin primære residens på Fredensborg Slot, har her sin terrasse med udsigt over hele haven, der oprindeligt er anlagt af Frederik 5, men som især dronning Ingrid har sat sit præg på. Det er også i denne del af haven, at Regentparrets mange hunde har deres gravplads.

Uden for Marmorhaven er 16 af Regentparrets hunde begravet. På stenen, der har et forgyldt ”H” for Henrik i midten, er senest Helike blevet tilføjet. Den 12-årige gravhund blev aflivet i september sidste år på grund af sygdom. (Foto: Anthon Unger)

LÆS OGSÅ: Efterspurgt model: Prins Nikolai i høj kurs

Selv om det uden tvivl har været en vanskelig sag, så respekterede dronning Margrethe det, da prins Henrik ændrede sit ønske fra at have hvilested i Roskilde Domkirke til sit elskede Fredensborg.

– Han var jo et frit menneske, og det var hans beslutning. Det accepterede jeg jo, sagde dronning Margrethe sidste sommer ved et pressemøde på Cayx.

Og dermed beviste hun endnu engang sin store kærlighed til den mand, der trofast var ved hendes side gennem hele livet, og hvis sidste hvilested hun nu værner så flot om.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai har fået ny sambo: Far flytter ind

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.