Nyeste artikler
Se alle
Da Mary og Frederik i oktober var i Paris, bar Kronprinsessen en hvid kjole, som hun før har brugt på en udlandsrejse. Den blev nemlig også brugt, da parret var i Rom året før. (Foto: Bo Nymann)

Efter Benedictes opsang: Mary glad for genbrug

Mary har lyttet til Benedicte og gør nu en dyd ud af at genbruge sit tøj.

I april sendte prinsesse Benedikte en hård kritik afsted mod kronprinsesse Mary i bogen ‘Benedikte – en kongelig prinsesse’, hvor hun kritiserede, at unavngivne kongelige klædte sig for dyrt – formentlig en slet skjult hentydning til Mary.

– Det må ikke blive kjolerne, der tager fokus. Når vi er ude til et arrangement, er vi der for at fremme en sag. Vi er der for at give omtale i den gode sags tjeneste og støtte den pågældende organisation. Derfor bør vi heller ikke klæde os i meget dyrt og overekstravagant tøj. Det, tror jeg ikke, er spor godt. Det handler også om, at vi skal bevare jordforbindelsen. Vi må endelig ikke blive for hovskisnovski, sagde Benedikte blandt andet.

LÆS OGSÅ: Linse tjener kassen: Så meget tager hun for at skrive autografer

Hun fortsatte den slet skjulte kritik.

– Det er jo ingen kunst at købe noget vildt dyrt tøj, hvis man ellers har pengene til det. Jeg er opdraget til at købe kvalitet, så både stoffet og modellen kan holde i mange år. Jeg kunne ikke drømme om at købe en nederdel for en enkelt sæson. Man kan sagtens bruge noget tøj flere gange, så det ikke hedder: ”Nå, nu har hun fået en ny kjole igen. Det var der måske nogle, der kunne lære lidt af”, lød Benediktes kritik.

Og det ser ud til, at Mary har lyttet til sin mands moster. Siden bogen kom frem, har Mary gjort en stor dyd ud af at genbruge sit tøj ved officielle arrangementer, som billederne øverst i artiklen viser.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Mary indrømmer stort forbrug

Kronprinsessen har de senere år gjort sig til fortaler for mere miljøbevidsthed i modeindustrien, og hun er klar over, at hun sender modstridende signaler.

– Jeg forstår godt, at omgivelserne forventer, at jeg selv efterlever det, som jeg står frem og taler om. Jeg indrømmer blankt, at mit forbrug af tøj er stort, hvilket hænger sammen med det liv, den rolle og det arbejde, jeg har. Men jeg kan gøre det bedre. Og det arbejder jeg på, sagde hun til modemagasinet IN.

Her fortalte hun også, at hun er i gang med at gøre noget ved problemet.

– Jeg genbruger mit tøj. Ikke kun til officielle gøremål, men også privat. Jeg køber vintagetøj. Jeg får mit tøj syet om, og der er mange variationer. Nogle kjoler er gået fra lange til at være korte og fra at have ærmer til at være uden ærmer. Lange kjoler er blevet til en nederdel, og jeg mixer og matcher, så jeg får brugt mit tøj på nye måder. Jeg gemmer tøj, som jeg tænker, at mine døtre skal arve en dag. Mit tøj går videre til andre, der kan få glæde af det.

LÆS OGSÅ: Frustreret ung mor: De stjal fra mit barn

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.