Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Peter Hauerbach)

Efter vanvidsprogram: Nu trækker Mary stikket

Mary har haft et hård år med mange rejser, men nu skal der andre boller på suppen.

Når kronprinsesse Mary nytårsaften hopper ind i det nye år, er der ikke noget at sige til, hvis hun er forpustet. Landets kommende dronning har nemlig haft et vanvittigt rejseprogram, som de færreste kan matche.

LÆS OGSÅ: Frederik hylder Mary: Jeg er så stolt af hende

I 2019 har hun befundet sig mere end en måned sammenlagt udenfor Danmarks grænser, hvor hun har haft travlt med at repræsentere vores land. Indtil videre har Mary haft 26 dage med opgaver i udlandet og HER&NU er bekendt med, at yderligere to oversøiske rejser venter inden årets udgang.

Derfor ser hun frem til at lade passet blive mere i skuffen i det kommende år, hvor hun efter sit travle år ser frem til at få mere tid med børnene, når de sammen drager til Schweiz, hvor poderne skal gå i skole.

– Det er jo en mulighed for at være mere sammen med børnene efter en hård periode. Det er jo et klassisk dilemma for de kongelige, at jo mere de rejser og jo mere de passer deres arbejde, desto mindre tid har de sammen med børnene. Ligesom alle andre, siger kongehuseksperten Lars Hovbakke til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Kroppen belastes

Et andet aspekt er, at de mange rejser til meget fjerne destinationer tærer på Kronprinsessen.

– Det værste er at flyve på tværs af tidszoner. Krydser man mere end tre zoner, begynder kroppen at reagere med forskellige symptomer. Det er ikke kun søvn og vågenrytmen, men også andre ting. Det er hormoner, der følger rytmer, ligesom blodtrykket og tarmen påvirkes. Man forstyrrer systemet, og det tager typisk en uge at rette det op igen. Hvis man er væk fire-fem dage, når kroppen at vænne sig til, og når man så skal tilbage igen, så bliver det hårdt for kroppen. Så belaster man den. Og når hun er afsted, er det officielt, så hun kan ikke sove længe om morgenen, forklarer tv-lægen Jerk Langer.

For Mary bliver det derfor ikke kun en velkommen chance til at komme ned i gear. Det er også en chance for at være mere sammen med sine fire børn.

– For mig har det altid handlet om at være mest muligt sammen med mine børn. Det har jeg været, siden Christian blev født og så fremdeles med de næste to-tre-fire, har hun tidligere sagt om rollen som mor.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.