Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Klaus Bo Christensen)

Ekspert: Derfor kommer Joachim ikke hjem fra Paris

Prins Joachim og prinsesse Marie har været til overs, mener kongehusekspert. Nu vil der blive en mere klar arbejdsfordeling mellem prinsefamilien og kronprinsfamilien.

Det vakte stor opstandelse, da det 10. juni kom frem, at prins Joachim og prinsesse Marie bosætter sig i Paris af mere permanent karakter i forbindelse med, at Joachim skal arbejde på den danske ambassade i byernes by.

Men faktisk følger Joachim og Frederik blot i fodsporene fra generationen før dem. For det er ikke ualmindeligt, at en tronfølger eller regents søskende slår sig ned i udlandet, så hovedpersonen får mere spillerum derhjemme.

Det påpeger kongehuseksperten Lars Hovbakke.

LÆS OGSÅ: Vender tilbage i ‘De unge mødre’: Derfor holdt jeg pause

– Dronningens ene søster, Anne-Marie, blev dronning i Grækenland, indtil de (hun og kong Konstantin, red.) blev afsat. Og Benedikte tog jo også til udlandet med prins Richard. Der opholdt de sig i Tyskland. Så det er en lang tradition, at søskende til regenterne tager til udlandet. Og tidligere så man, at kongens døtre blev gift med fyrster rundt om i Europa, siger Lars Hovbakke til HER&NU.

Han mener, at det er en fordel for både kronprinsparret og prins Joachim og prinsesse Marie, at de nu er adskilt af landegrænser.

– Det kommer til at betyde, at vi får en mere klar arbejdsdeling i kongehuset. Vi har haft to par, der har dækket lidt det samme, hvor Joachim og Marie har været lidt ”arbejdsløse” uden mærkesager. Og det her gør det muligt for dem at få en mere klar fordeling. Nu får han en konkret ansættelse, som har med hans interesse at gøre. Det er en fin måde at sørge for, at han får opdyrket et nyt område, efter at han stoppede som landmand, fortæller Hovbakke.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie gør op med fordom: Deler ærligt billede

Mere ro til at markere sig

Han ser en klar fordel i, at Joachim og Marie ikke længere slår deres folder i Danmark.

– Så ser vi ikke så meget til dem, og så har kronprinsparret mere ro til at markere sig, som det er naturligt, at de skal gøre.

Med fraflytningen læner Joachim og Marie sig til dels op af britiske prins Harry og Meghans nye situation med et liv udenfor det kongelige rampelys.

– På en måde er der en parallel. De var lidt til overs i forhold til det konstitutionelle. Og derfor giver de her løsninger mere opmærksomhed omkring de kommende regenter. Det er så anderledes med Harry og Meghan, fordi de har valgt at melde sig ud af kongehuset. Men den røde tråd er spørgsmålet om, hvad alle de personer skal lave i kongehuset. De bliver let til overs, slår Lars Hovbakke fast.

LÆS OGSÅ: Geggo efter 3D-scanning: Lillesøster ligner Alba på næse og mund

LÆS OGSÅ: Laura og Isse skaber drømmen uden programmet

 

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.