Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Bo Nymann)

Esben Dalgaard om ny sæson af ‘Bedrag’: Skræmmende tæt på virkeligheden

Der er masser af spænding i vente for seerne i den kommende sæson af DR-serien.

En af de mest markante skikkelser i politiets Taskforce Nørrebro i DR-serien ‘Bedrag III’ er den regelrette og kontante betjent Møller. Han er cowboyen mod indianerne, politimanden mod røverne og de organiserede hashkriminelle på Nørrebro i København. Det er nu tredje gang, at 42-årige Esben Dalgaard Andersen spiller en rolle som politibetjent, og rollen som Møller er som skabt til ham.

– Jeg har en alder og et look lige nu, som kan matche far-rollen, og så har jeg også en jysk politimand i mig. Jeg er jo selv jyde, og når du skal tegne en kliché af en politimand, er det jo en stovt, troværdig, lidt bilsælgende jyde. Den har jeg bare på en eller anden måde til indkøbspris. Og så det skæg, som jeg ikke har kunnet komme af med i mange år.

– Politimandsrollen ligger lidt til højrebenet rent ”look wise”. Jeg har lidt størrelse i min figur, og det har en politimand også. Resten det spiller jeg mig til. Jeg kunne lige så godt spille bad guy, siger Esben Dalgaard Andersen grinende, da HER&NU møder ham en råkold vinterdag på Nørrebro i København, hvor ‘Bedrag III’ udspiller sig.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre mere om det amerikanske bandemiljø.

LÆS OGSÅ: Ulf Pilgaard forklarer: Derfor stoppede jeg i ‘Olsen-banden’

Et råt miljø

– Du får lidt forærende af det her rå miljø. Det, at vores Taskforce, som Møller er indsatsleder på, ligger på Nørrebro, gør jo også, at man både som skuespiller og som seer får et hint om, at det her er et hårdt miljø. Det har en hård klang, der skal du sgu ikke være alt for blød. Der skal spilles med nogle muskler, fortæller Esben, der optog ‘Bedrag III’ samtidig med politimandsrollen i ‘Gidseltagningen’ og sin deltagelse i ‘Vild med dans’.

Andre optagelser blev lavet i Københavns Nordvest-kvarter, der er lige så råt som det kolde danske vintervejr.

– Det har nu været uproblematisk. Vi lavede en optagelse heroppe, hvor vi havde scener med skyderi. Der nåede jeg lige at tænke: ”Jeg håber, at DR har kommunikeret ud i nærområdet, at det her er leg”. Det er de heldigvis gode til, og der var jo spærret af med folk på alle gadehjørner, så alle sikkerhedsforanstaltninger var taget. Man skal være godt naiv, hvis man skulle tro, at det var virkeligt. Men stadigvæk piller vi jo ved noget, som for nogen kan være dagligdagen herude.

LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser

Skræmmende tæt på virkeligheden

I tredje sæson af ‘Bedrag’ er det to helt aktuelle emner som hvidvask af penge og organiseret hashhandel, der omdrejningspunktet for handlingen.

Møller (Esben Dalgaard) og hans makker Stine (Marijana Jankovich) er efterforskeren Alfs (Thomas Hwan) nærmeste kollegaer i Taskforce Nørrebro, som jagter de organiserede kriminelle. (Foto: DR/Brian Curt Petersen)

– ‘Bedrag III’ kommer skræmmende tæt på virkeligheden. For tæt på. Med Nedim Yasar (tidligere bandeleder og radiovært, der blev skuddræbt på åben gade i Københavns nordvestkvarter i november, og skuespiller i serien, red.) kommer det jo alt for tæt på, siger han og fortsætter:

– Hvis vi ser bort fra den tragiske hændelse med Nedim, så er godt tv og underholdning også dér, hvor der bliver taget et spadestik dybere. Jeg har det godt med at være i underholdningsbranchen på teatret, film eller tv, når vi tager favntag med vores virkelighed og samtid, så du som publikum kan få noget ud af det. Hvad du så får ud af det, må være op til den enkelte, men du får i hvert fald mulighed for at få et spejl at se dig selv i. Det synes jeg, er ret interessant.

Du kan se første afsnit af ‘Bedrag III’ i aften klokken 20:00 på DR1.

LÆS OGSÅ: WOW! Så forskellige er Linie 3-stjernernes formuer

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.