Nyeste artikler
Se alle
Dronning Margrethe ankommer sammen med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary, Prins Joachim og Prinsesse Marie til julegudstjeneste i Aarhus Domkirke juledag, tirsdag den 25. December 2018.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Før Familien splittes: Jul hos Margrethe

Margrethe har lokket alle børnene og næsten alle børnebørnene hjem til jul.

Mange forældre må, efterhånden som børnene bliver voksne og stifter egen familie, nøjes med at se dem og børnebørnene hvert andet år til jul – så uheldig er dronning Margrethe ikke. For andet år i træk er det lykkedes vores 79-årige regent at samle det meste af sin familie til juleaften på Marselisborg Slot i Aarhus.

I år er der da også en særlig og usædvanlig grund til, at højtiden bliver noget ganske særligt for kongefamilien. I tiden omkring er de nemlig spredt for alle vinde.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Kort efter jul og nytår rejser kronprinsesse Mary og parrets fire børn til Schweiz, hvor de i tre måneder skal gå i skole, mens Frederik bliver i Danmark og passer pligterne.

Prins Joachim og prinsesse Marie har siden september boet i Paris, så hverken de eller deres to børn, Henrik på 10 år og Athena på syv, og har siddet lårene af den danske del af familien. De mødtes dog kortvarigt i Paris med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i oktober, og her var gensynsglæden øjensynligt stor – så det er ikke kun Dronningen, som kan se frem til at lade julefreden sænke sig over Marselisborg i det bedste selskab.

Kun dronning Margrethes to ældste børnebørn kommer til at mangle på slottet i Aarhus. De var med sidste år, så i år skal de nyde julen med deres mor, grevinde Alexandra. Kongehuset har nemlig bekræftet, at både kronprins Frederik, prins Joachim, de to svigerdøtre og seks ud af otte børnebørn holder juleaften med Margrethe.

SE BILLEDERNE: ‘Forsidefruer’-babe scorer grevinde Alexandras eks

Fyldt med traditioner

Dronningen ankommer til Marselisborg allerede den 20. december, så hun får masser af tid til at gøre klar til julen, som hun elsker. Hun er traditionernes kvinde og har tidligere røbet, at der er mange ting ved julen, som helst skal være på en helt bestemt måde.

– Vores julemiddag og den slags ting skal stadig være den traditionelle med risengrød og gås, og så får vi i vores familie den engelske plumcake, som jeg lærte at kende af min mor, og som jeg er meget glad for, har Margrethe tidligere fortalt om familiens jul.

LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra er stoppet på universitetet: Færdig som lærer

Der er også tradition for, at Kongefamilien med Dronningen i spidsen går til gudstjeneste i Aarhus Domkirke, både juleaftensdag og 1. juledag.

De to år i træk med næsten hele den nærmeste familie kommer efter Dronningens allersidste jul sammen med sin ægtemand, prins Henrik. Han døde under to måneder efter, at Regentparret i 2017 tilbragte julen helt alene, mens deres børn og børnebørn var bortrejst.

Nu er alt tilbage ved det gamle – med næsten hele familien, der samles om Margrethe, inden de igen spredes for alle vinde i det nye år.

LÆS OGSÅ: Prins Felix er blevet 17 år: Voksenlivet kalder

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.