Nyeste artikler
Se alle
Når man ser Tina Lund på de sociale medier eller i ‘Forsidefruer’, så virker hun måske lidt som et glansbillede, men nu åbner hun op for en ting, der gør mange ting vanskelige for hende. Hun har nemlig haft et problem siden barndommen, som de færreste måske kender til. – Jeg er ordblind. ‘Dysleksi’ er […]

‘Forsidefruer’-babe afslører udbredt problem: Det påvirkede mit selvværd

'Forsidefruer'-baben taler nu ud om et problem, der ofte har hæmmet hende.

Når man ser Tina Lund på de sociale medier eller i ‘Forsidefruer’, så virker hun måske lidt som et glansbillede, men nu åbner hun op for en ting, der gør mange ting vanskelige for hende. Hun har nemlig haft et problem siden barndommen, som de færreste måske kender til.

– Jeg er ordblind. ‘Dysleksi’ er den latinske betegnelse, der dækker over: Vanskeligheder ved at stave og konstruere sætninger samt besværligheder med grammatik- og tegnsætning. En del ordblinde har også svært ved at læse. Det indebærer selvfølgelig, at jeg også er udfordret, men kun i forhold til skriftlige gøremål den dag i dag, skriver Tina Lund på sin blog og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babes kæreste er død: Han ser ikke vores børn vokse op

– Jeg kommer ikke udenom dét at være ordblind; det er en del af mig, og jeg står ved mig selv i min helhed. Ingen kommer udenom sig selv i længden. Det er der heller ingen, der skal – eller kan. Dermed ikke sagt, at det ikke er besværligt, for i hverdagen stilles jeg over for alt dét, der forekommer mig som en byrde modsat mange andre, der aldrig ville skænke noget så simpelt, som at sende en sms, opdatere sin facebookprofil, eller tilføje et par sætninger til et foto på Instagram, en tanke.

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Tina Lund afslører, hvilken hest hun foretrækker at ride på – og vi kan godt afsløre, at det er frækt.

LÆS OGSÅ: Amalie har mødt en mand: Jeg er SÅ vild med ham

Var bagefter i skolen: Det påvirkede mit selvværd

Selvom det er svært, så gør hun det alligevel, fordi hun har truffet et valg om, at det ikke skal begrænse hende, men sådan har hun ikke altid haft det.

– Jeg var nødt til at gå anden klasse om i folkeskolen, grundet mine vanskeligheder ved at stave og lære at læse. Fagligt kunne jeg ikke følge med mine klassekammerater. I løbet af min skoletid fik jeg ekstrahjælp, og hver morgen lyttede jeg til lydbånd, der desværre ikke havde den store effekt. Jeg fik eneundervisning efter skole, og til tider følte jeg mig alene i et virvar af bogstaver, som jeg havde svært ved at sætte ord på som lille pige. I retrospekt giver det mening, hvorfor mine klassekammerater ikke havde forståelse for min problematik; vi var børn, og deres verden anskues i højere grad ud fra et sort/hvidt-perspektiv end en voksens. Enten er du med eller også er du ikke. Og jeg var det sidstnævnte. Det påvirkede mit selvværd; hver dag i skolen mindede mig om, at jeg ikke var god nok, skriver hun på bloggen.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus glædede sig over brud: Der blev ro i soveværelset

Da hun begyndte på handelsskolen kom hun i en situation, hvor hun fra starten af var nødt til at indrømme overfor sine klassekammerater, at hun var ordblind, og selvom det var grænseoverskridende, så endte det med at hjælpe hende til selv at acceptere det. Derfor er hendes mantra også den dag i dag, at hun ikke vil lade sig begrænse af det.

Læs hele Tina Lunds indlæg på bloggen HER.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Amalie Szigethy skal være med i nyt tv-program

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.