Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Niels Henrik Dam)

Frederik hylder Mary: Jeg er så stolt af hende

Kronprins Frederik er stolt over sin kone, der er blevet udnævnt til at være rigsforstander.

Under Kronprinsparrets besøg i Paris, havde de for første gang mulighed for sammen at udtale sig om kronprinsesse Marys nye rolle som rigsforstander.

En rolle som betyder, at Kronprinsessen nu kan afløse Dronningen, hvis hun bliver syg eller er ude på rejse, på samme måde som Kronprinsen, prins Joachim og prinsesse Benedikte kan det. Rigsforstanderen kan også afholde audiens, tage imod andre landes statsoverhoveder eller sidde i statsrådet, ligesom Rigsforstanderen kan udnævne nye ministre.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

I Paris lagde kronprins Frederik ikke skjul på sin stolthed og glæde over Mary.

– Jeg er meget stolt over, at der er vist hende den tillid, at det har været muligt at udvide kredsen af rigsforstandere, sagde han, mens Mary nikkede.

– Det er en stor ære og anerkendelse, som Dronningen og regeringen har vist mig. Jeg er beæret forud for opgaven, supplerede kronprinsesse Mary, som jo fra januar dog kommer til at opholde sig i Schweiz sammen med parrets fire børn.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.