Nyeste artikler
Se alle
Foto: Peter Hauerbach

Frederik og Mary på hemmelig ferie med børnene

Kronprinsparret og deres børn har været på en helt særlig ferie i al hemmelighed.

For tre uger siden rejste kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i al hemmelighed til USA. Her tog de hul på første del af den private sommerferie med børnene prins Christian, 12, prinsesse Isabella, 11, og de syvårige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-fødsel seks uger før tid: De turde ikke lade mig gå længere

Med på turen var også venneparret Peter og Caroline Heering samt deres døtre Emilie, 15, og Rosemarie på 12. Den yngste, Rosemarie, går i klasse med prins Christian på Tranegårdskolen i Hellerup.

LÆS OGSÅ: Anne Linnet kan stadig: Pengeregn over rockmamaen

Afrejsen skete ugen efter Marys store surpriseparty for Frederik i Kancellihusets have, der også havde et amerikansk tema. Her skulle de inviterede komme farverigt udklædte som ved Burning Man-festivalen, der hvert år bliver afholdt i Black Rock-ørkenen i Nevada, og som Frederik flere gang i al ubemærkethed har gæstet.

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann løfter sløret for nyt job

Da ferien i USA er privat, er det endnu meget få detaljer, der er sluppet ud. Familien har flere gange været på ferier i USA, men det har primært været på Østkysten i forbindelse med sejladser, som kronprinsen har deltaget i.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne med i ‘Vild med dans’

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er Linses VILDE fremtidsplaner i Spanien

I lære hos vinalverfamilie

HER&NU erfarer, at turen denne gang skulle være gået til Vestkysten, hvor Frederik gerne ville vise familien, hvor han i en periode boede som ung.

SE BILLEDERNE: Caroline Fleming har fået nye bryster

For snart 30 år siden var han her i lære hos vinavlerfamilien Mondavi i Californiens Napa Valley. Den på det tidspunkt 21-årige kronprins gjorde dengang stort indtryk ved at påtage sig vingårdens mest anstrengende og svære jobs. Lige fra at beskære vinstokke til at slæbe 40 kilo tunge egefade gennem kældrene. Han nød at arbejde skulder ved skulder med de alle de andre på gården. Michael Mondavi fortalte senere ved Rebild Festen hvordan nogle danske turister var kommet på besøg mens Frederik var i færd med at skylle de store gæringstanke.

LÆS OGSÅ: Princess Natascha taler ud om stofmisbrug og overdosis

– Det må have været noget af et syn for dem at komme ind og se deres kronprins i skriggule gummioveralls og knæhøje arbejdsstøvler, smurt ind i druesaft, vand og sved. Men Kronprinsen lod sig ikke gå på af det. Han vidste, at han var genkendt, så han lukkede for vandet, glattede håret og gik over for at hilse på sine landsmænd. Han var i det øjeblik virkelig kongelig. Da gruppen gik videre, greb han sin vandslange og gik tilbage til arbejdet. Det var i sandhed en ung mand, der kendte sit personlige ansvar, hvad enten han arbejdede som medlem af den kongelige danske familie eller som vinarbejder i Napa – eller som i dette tilfælde som begge dele på én gang, fortalte Michael Mondavi, da han var hovedtaler ved Rebild Festen i 2002.

Da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i sidste uge vendte hjem til Danmark efter næsten 20 dages roadtrip, gik turen til Gråsten i Sønderjylland.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai afslører: Her er mit drømmejob

LÆS OGSÅ: Silas Holst og ‘Paradise’-Nicolai: Klar til børn

LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.