Nyeste artikler
Se alle
Nicoline da hun medvirkede i 'De unge mødre'. (Foto: Janus Nielsen/Discovery Networks Danmark)

Frustreret ung mor: Så hjælp dog min søn!

'De unge mødre'-deltageren kan ikke få den hjælp til sin søn, som hun ønsker, og det gør hende frustreret og ked af det.

Det er efterhånden længe siden, at ‘De unge mødre’-seerne fik lov til at følge med i livet hos 25-årige Nicoline Andersen og sønnen Lucas. Siden er der sket meget hos den unge mor, der også har fået en datter, Josefine.

For sønnen kører det hele dog ikke helt efter planen. Til sommer fylder han syv år og startede sidste år i folkeskolen. Indtil nu har det dog ikke været den største succes for Lucas, og det frustrerer den tidligere ‘De unge mødre’-deltager. Det fortæller hun til Realityportalen.

– I forhold til Lucas og hans skole går det rigtig skidt. Han er utilpas og reagerer voldsomt ovre på skolen, og når han først går i affekt, som det så pænt hedder, kan ingen derovre nå ham, siger hun og fortsætter:

– PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, red.) har været inde over siden børnehaven, men først efter skolestart er der blevet lavet en sag på ham, hvor vi har stået et halvt år på stand-by uden at få nogen hjælp til ham. Der har været mange møder og to PPR-møder, men intet sker.

LÆS OGSÅ: Utilfreds Kia raser mod Princess Natascha: Hvordan kan hun tillade sig det?

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da seerne først mødte Nicoline.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa: Derfor må min datter ligne en dreng

Lærere er blevet slået

Lucas skal efter planen i første klasse efter sommerferien, men det kræver, at det hele kommer til at gå bedre.

– Flere lærere er blevet slået og en enkelt pædagog. Så lige nu er jeg meget frustreret – både hans vegne og for hans fremtid. Det er blevet sagt flere gange, at han ikke kan ses i første klasse, hvis det ikke snart går bedre, fortæller Nicoline.

Lucas fylder syv år til juni. (Foto: Privat)

Den unge mor fortæller, at der er stor forskel på det Lucas, hun ser derhjemme, og det hun hører fra skolen.

– Han er meget tynget af vrede, og han kan vende på en tallerken både til glæde og til vrede. Jeg ser nærmest intet til det herhjemme i den dur, jeg bliver fortalt, at han er deroppe. Selvfølgelig spasser han af herhjemme engang imellem, men slet ikke i stil med det på skolen, siger Nicoline.

LÆS OGSÅ: Efter sag om trusler: Princess Natascha frygter ikke politiet

– Han har rigtig svært ved at tyde de andre børn og høre, hvad de siger. Han vil så gerne kramme, men Lucas er megastærk, så når han krammer en af de andre børn, er han nogle gange ved at kværke dem i stedet. Og så siger de: “Stop, nej, det gør ondt”, hvor han kan slippe og blive megasur, fordi han tror, at de ikke gider ham, så det er bare rigtig dumt.

Lucas er ellers generelt glad for sin klasse, og nu ser han frem til at fejre sin fødselsdag med klassekammeraterne.

– Vi holder fødselsdag for hans klasse den 24. maj. Han har været meget tynget over, at han ikke havde holdt fødselsdag for klassen, når nu de andre holdt. Det var svært for ham at forstå, at det var, fordi han ikke var i klassen dengang. Så det bliver forhåbentlig et fedt højdepunkt for ham, siger den tidligere ‘De unge mødre’-deltager.

LÆS OGSÅ: Ung mor åbner op om hård skæbne: En dyb, ulidelig smerte

Venter på udredning

Nicoline fortæller, at sønnen er på vej ind i et udredningsforløb for at finde ud af, hvad der er i vejen med ham. Hun har dog ikke fået en tidsramme for, hvornår det kan ske, ligesom hun heller ikke ved, hvad en eventuel udredning kan vise.

– Jeg håber, det betyder, at han kan få noget på et stykke papir, så han kan få noget hjælp oppe på skolen, så han kan få en optimal dag og skolegang og være tryg og glad, siger han.

Den unge mor har også fået lægens ord for, at sønnen ikke har det godt i skolen.

– Jeg har været til læge med ham to gange på grund af, at han har hovedpine og ondt i maven. Lægens konklusion var mistrivsel på skolen, så der er også fysiske tegn på mistrivsel nu her efter jul, siger hun og fortæller, at hun i næste uge skal til lægen med ham igen, og Nicoline håber, at det kan være deres vej til en udredning.

LÆS OGSÅ: CHOK: Trækker Princess Natascha sig fra ‘De unge mødre’?

– Det er ikke PPR, der sidder på pengene. Det er skolen, men hvis PPR ikke understøtter via for eksempel en udredning, hvor der står, han har brug for hjælp, giver skolen åbenbart ingenting. Så jeg er rigtig vred og ked af, at de ikke bare giver ham noget hjælp. Jeg ved jo godt, det ikke er ‘bare’, men alle kan se, han har brug for hjælp. Så det er op ad bakke.

Som mor er det svært for Nicoline at være vidne til, men hun stopper ikke med at kæmpe.

– Jeg kan bare sidde og se til, mens mit barn får det mere og mere dårligt. Jeg kan ikke gøre en skid – andet end at være en røvbelastende mor, der indkalder til møder, fordi det går galt deroppe. Det er virkelig frustrerende.

LÆS OGSÅ: Princess Natascha klar til ny faderskabstest

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.