Nyeste artikler
Se alle
Silas Holst som vært i 'Vi er bare mænd' (Foto: Peter Hauerbach)

Silas Holst: Jeg køber mit tøj i Føtex – og det er jeg stolt af

Han bor som en 80-årig gammel dame, han prutter altid om prisen, og så køber han alt, hvad han kan brugt.

Han er vild med dans, men han hader dyre ting. Danser og musicalstjerne Silas Holst køber alt, hvad han kan brugt, mens tøjet er købt i Føtex. I et interview med DBA Guide fortæller Silas Holst, hvorfor han bevidst ikke gider at ofre tusindvis af kroner på moderigtige ting:

– Jeg gider ikke give spidsen af en jetjager for mine ting, for så vil jeg bare gå i spåner, hvis det gik i stykker. Tingene holder, så længe de holder, og når de går i stykker, behøver vi ikke gå fra hus og hjem. Derfor ejer jeg ikke noget, der er dyrt, fortæller Silas Holst til DBA Guide.

Han slår fast, at det ikke har noget som helst at gøre med nærighed. For ham er det fornuft at spare penge. Og der er flere goder ved at købe ind, som han gør.

– At gå i butikker er for mig det værste i verdenen. Jeg får stress og angst, og jeg kan ikke komme hurtigt nok ud. Det er klaustrofobisk for mig. Så vil jeg hellere bruge min lørdag på DBA, som jeg tit gør. Og jeg vil hellere købe lidt tøj med på vejen i Føtex, når jeg alligevel er der for at købe mad, fortæller stjernen til DBA Guide.

LÆS OGSÅ: Efter drama og iskold luft: Sådan går det mellem Mai og Silas i dag

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Silas Holst og familien afholder store flyttedag

LÆS OGSÅ: Silas Holst og ‘Paradise’-Nicolai: Klar til børn

Prutter altid om prisen

Og de sparsomme vaner har en positiv påvirkning på Silas’ to børn. Han forærede for eksempel sin datter et Barbie-hus købt på DBA til 300 kroner. Et hus, hun blev lige så glad for, som havde det været det nye af slagsen til 1.800 kroner.

Og når Silas går på brugtmarkedet for at finde nye ting til hjemmet og børnene, er der altid en ting, der er helt sikkert

– Jeg prutter altid om prisen. Hvorfor give fuld pris, hvis man kan give halv, griner Silas.

Men det er ikke kun genbrugsmøbler, der dominerer i Silas’ indretning. Han har også hjemmet fyldt med arvestykker, og han er ikke typen, der har let ved at skille sig af med ting:

– Jeg har altid boet som en 80-årig gammel dame. For jeg har mange ting. Jeg synes, det er hyggeligt at tænke på historierne bag tingene. Det får mig til at stresse af og føle mig hjemme. Jeg er ikke fan af at gemme ting væk, siger Silas Holst til DBA Guide.

LÆS OGSÅ: Silas Holst afslører: Her er min største frygt

Byttede sin bil med en bil, der stod i vejkanten

Men Silas får dog skilt sig af med nogle af sine ting. Det går dog bare engang imellem lidt for hurtigt.

– For nogle år siden var jeg på vej til Jylland i bil for at komme til et dansestævne. Jeg kørte i min gamle Peugot Lacoste fra 1983. På vejen blev jeg så træt af, at bilen kun havde manuelt gear. Sådan kunne jeg nemlig ikke køre bil og drikke kaffe samtidig, fortæller Silas Holst til DBA Guide.

Han endte med at tage en drastisk beslutning:

På vejen til Jylland kørte han nemlig gennem en lille landsby, hvor en bil holdt parkeret i vejkanten med et til-salg-skilt i ruden. Spontant stoppede Silas bilen og spurgte ejeren, om han var frisk på at bytte lige over. Det var han i hvert fald, og Silas kørte nu væk i en rød Peugot 205 – med automatgear.

LÆS OGSÅ: Ung mor under kniven: Det får stor betydning for mit selvværd!

Men i dag fortryder Silas den handel. For det keder ham, når alt i biler styres elektronisk.

– I min Peugot Lacoste fra 1983 skulle jeg arbejde lidt mere for det. Sidedøren duede for eksempel ikke helt, og det var der faktisk noget dejligt ved. Den bil har jeg siden savnet, og ja, det var nok den dummeste beslutning! Jeg har virkelig fortrudt det siden, fortæller Silas til DBA Guide.

I dag er den røde 205’er blevet solgt, og Silas har nu købt en ”ny”-gammel bil på DBA. En Golf Cabriolet fra 1987, som han altid har drømt om at eje, for han synes nemlig, at det er verdens flotteste bil.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor frygter at miste babyen: Jeg har det ad helvedes til

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.