Nyeste artikler
Se alle
Kirsten Olesen. Foto: Bo Nymann.

Kirsten Olesens 40 års jubilæum: Lever fint alene

Højdepunkter fra Kirsten Olesens 40 år på Det Kgl. Teater.

Med 40 års ansættelse på Det Kgl. Teater har Kirsten Olesen passeret en flot milepæl i skuespilkarrieren.

– Overordnet har jeg været glad for alle årene. Jeg er blevet godt behandlet, har fået mange udfordringer og fået lov til at udvikle mig med min alder. Og så er det jo skønt, at jeg kan få lov til at blive her, siger den 70-årige skuespiller i Skuespilhuset, hvor de fastansatte aktører er fritaget for pensionsalder. Og det vilkår er hun godt tilpas med.

LÆS OGSÅ: Tv-læge bekymret: Frygter for Dronningen

– Jeg bliver ved, så længe jeg kan huske, siger Olesen, der for tiden går til prøver på forestillingen ”Riget”, hvor hun spiller rollen som Fru Drusse.

Efter rollen som Agnes i ”Matador” blev hun ansat på Det Kgl. Teater året efter, at de første seks afsnit af DR-serien blev indspillet i 1978 med instruktøren Erik Balling ved roret.

LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-vinder åbner op: Jeg hadede min krop

Nu er Kirsten Olesen netop er vendt tilbage efter to måneders orlov fra teatret. Tiden er blevet brugt til at medvirke i udlandsoptagelserne til en ny dansk film, der har fået arbejdstitlen ”Madklubben”. Her spiller hun, Stina Ekblad og Kirsten Lehfeldt tre kvinder, der tager på et madkursus i Italien.

– Det er sjældent, jeg kan sige ja til filmroller, fordi jeg som oftest må prioritere teaterarbejdet. Men hvis jeg bliver spurgt på det rigtige tidspunkt, så kan det en gang imellem lade sig gøre, lyder det fra Kirsten Olesen, der mistede sin elskede mand, musikeren Ole Ousen i 2013. Siden har hun været single.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-pars hårde kamp: Alt er gået i stå

– Jeg skal ikke have en ny mand, fordi jeg har haft den mand, jeg skulle have. Og jeg har det fint med at leve alene, siger den mange gange prisbelønnede skuespiller, der glæder sig til at holde jul sammen med familien, mens nytåret fejres med gode, gamle venner.

VIDEO: Se den søde julehilsen fra Kongehuset

I galleriet øverst på siden kan du se store øjeblikke og betydningsfulde mennesker fra Kirstens Olesens liv.

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.