Nyeste artikler
Se alle
Kronprinsesse Mary var på vagt med otte frivillige. Inden de begyndte at tage telefoner sammen, fortalte de hver især Mary deres baggrund for at hjælpe andre i sorg (Foto: Peter Hauerbach)

Kronprinsessen på arbejde hos Sorglinjen: Mary trøstede

Kronprinsesse Mary kender personligt til sorg, og det kendskab gjorde hun i sidste uge brug af til at hjælpe andre i samme situation.

Selv om det er over 20 år siden, kronprinsesse Mary mistede sin elskede mor, Henrietta, der døde som 55-årig, sidder sorgen stadig dybt i hende. Og den tog hun udgangspunkt i, da hun i onsdags trøstede og støttede på Sorglinjen, som er Det Nationale Sorgcenters tilbud til dem, der har mistet en nærtstående og har brug for at tale om det.

– Kronprinssen mødte vores frivillige, som selv har mistet. Hun tog udgangspunkt i sit eget tab, da hun sad og tog telefonen. Dem, vi var sikre på, havde mistet, blev stillet ind til Kronprinssessen, fortalte Preben Engelbrekt, direktør i Det Nationale Sorgcenter, da hun havde overstået sit to timer lange besøg hos rådgivningen på Gråbrødre Torv.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte taler ud: Skarp kritik af Mary i ny bog

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Camilla af Rosenborg afslører, at hun elsker IKEA’s kødboller

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen

Mary har været protektor for Det Nationale Sorgcenter siden etableringen i 2017, ligesom hun har været protektor for Børn, Unge & Sorg siden 2013. Og måske hun snart vender tilbage til telefonen på Sorglinjen.

– Jeg foreslog Kronprinsessen at tage flere vagter, fordi det gik så godt. Det ville hun overveje, sagde Preben Engelbrekt.

Kronprinsessen udtalte sig ikke selv i forbindelse med besøget, da Kongehuset kun havde inviteret medierne til en fotomulighed.

Sorglinjen er åben alle dage fra 17 til 21 på 7020 9903. Man kan også sms’e på 2727 2525.

LÆS OGSÅ: Marys dybe sorg: Mange dødsfald i Kronprinsessens liv

LÆS OGSÅ: Nikolai afslører hidtil ukendte sider: Jeg beder til Gud

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.