Nyeste artikler
Se alle
Foto: Lars E Andreasen

Leonora er klar til Eurovision: Går efter sejren

Den danske Melodi Grand Prix-vinder er klar til at give den gas til Eurovision-semifinalen.

Sidste sommer fik Leonora Colmor Jepsen pludselig en Messenger-besked fra DR, mens hun passede sit job i en isbod på Bakken. De havde set en Facebook-video, hvor hun sang og ville høre, om hun var interesseret i at synge en sang til Dansk Melodi Grand Prix. Og nærmest inden den 20-årige Hellerup-pige havde nået at se sig om, strøg hun til tops i Boxen i Herning med ‘Love is forever’.

Denne uge er hun så i Israel, hvor hun ved Eurovision Song Contest i Tel Aviv skal forsvare de rød-hvide farver.

LÆS OGSÅ: Dronningen Margrethe overraskede med Grand Prix-stjerne

Artiklen fortsætter under videoen, Grand Prix-vinder bliver meget betaget.

LÆS OGSÅ: Susse Wold og Dronningen forfulgt af rygter

Da HER&NU møder hende til de sidste prøver i DR Byen, er hun lige landet fra Moskva. Her har hun deltaget i endnu et optaktsshow og mødt den russiske deltager og en masse fans.

– Tiden er bare fløjet af sted. Det føles som om, det er et halvt år siden, jeg vandt i Herning. Det er kun to måneder, men jeg har nærmest ikke været hjemme i april, fordi jeg har været til en masse fan events i hele Europa, fortæller Leonora i en lille pause under prøverne i det store tv-studie.

Her skulle hun arbejde med at blive med tryg ved stolen, som hun skal kravle op og sidde på sammen med korsangerne. En kopi af den overdimensionerede stol er allerede sendt til Israel.

– Jeg har det fint med at sidde deroppe. Jeg bliver også spændt fast. Stigen er jeg også blevet ganske tryg ved i dag. Så det er godt, siger Leonora og smiler.

LÆS OGSÅ: Anne Gadegaards datter bliver tv-stjerne

LÆS OGSÅ: Fie Laursen er hos ‘Kørelærerne’-Daniel: Hun kører dårligt

Går efter sejren

Hun har også vænnet sig til al den opmærksomhed, der følger med en Melodi Grand Prix-sejr.

– I starten var det svært. Jeg har ikke været superglad for at være i centrum, men det har jeg vænnet mig til, og nu synes jeg, det er meget sjovt. Så det er en god udvikling. Jeg føler mig godt rustet efter de mange ture rundt til de her fanevents.

LÆS OGSÅ: 35 års aldersforskel gør ikke Riskær noget: Vi har det dejligt

Som tidligere kunstskøjteløber på højt plan er hun selvfølgelig konkurrencemennske og går efter sejren. Hun mener også selv, hun har bedre chancer ved Eurovision Song Contest, end bookmakerne tilskriver hende lige nu.

– Jeg er ikke overtroisk på den måde, at jeg ikke tror, jeg vinder, hvis jeg siger det højt. Jeg tror, sangen kan toppe bookmakernes vurdering. Jeg tror sagtens, den kan placere sig højere nu, hvor vi har opgraderet sceneshowet en del. Jeg tænker bare ikke særlig meget på den del af det. Jeg glæder mig bare helt vildt, siger hun og lyser op i et kæmpe smil.

HOT NEWS: Reality-par er blevet gift

LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-Ida dropper kæresten efter brystoperation

Presset kalender

Det er endnu uvist, om familien kan tage med til Israel for at støtte.

– De har ikke helt fundet ud af, om de kommer eller ej. Min lillesøster skal jo konfirmeres den 19. maj, hvor jeg efter planen også kommer hjem fra Israel. Hvis de tager med, så er det kun for at se semifinalen, fortæller Leonora.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her er Numse-Rasmus’ kommende kone

Hendes søster Anne Flora er ligesom broren Linus også godt på vej med en skøjtekarriere.

– Dagen efter konfirmationen skal jeg med min søster på trænerseminar i Finland. Der er ikke rigtigt nogen pause. Jeg tror det er meget godt at have en masse i kalenderen efter Eurovision. For ellers tror jeg godt, man kan falde ned i et sort hul, når der har været så meget at lave de sidste par måneder. Det skal der selvfølgelig også være plads til, for man kan ikke være i den syvende himmel hele tiden.

Leonora skal kæmpe for en dansk finaleplads i den anden semifinale, der bliver sendt på DR1 torsdag den 16. maj kl. 21.00.

LÆS OGSÅ: Travle Sanne Salomonsen: Jeg savner mine børnebørn

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.