Nyeste artikler
Se alle
(Foto: TV3)

‘Luksusfælden’-par raser efter deltagelse: Eksperterne er jo etisk uforsvarlige

Ravna og Eric er langt fra tilfredse med eksperternes opførsel i tirsdagens afsnit. Det har Kenneth Hansen dog svært ved at forstå.

Kenneth Hansen og Jan Swyrtz var tirsdag aften på noget af en opgave i ‘Luksusfælden’, da eksperterne tog på besøg hos 33-årige Ravna og 39-årige Eric. Parret drømte om at købe hus sammen, men den drøm blev der spændt ben for af Erics store skattegæld, der gjorde, at banken ikke ville låne dem penge.

De betalte minimalt af på gælden og knaldede i stedet pengene af på hygge, hvor der blandt andet var blevet brugt 24.600 kroner på koncerter, byture og film i biografen i det seneste år. Derfor fik de i første omgang stillet i udsigt, at de første ville være gældfrie om 15 år.

Det ændrede sig dog under eksperternes besøg, og da Kenneth og Jan forlod parret, havde Eric og Ravna udsigt til at være gældfrie om fire år og fire måneder. Realityportalen har talt med de to deltagere om, hvordan det er gået siden optagelserne.

– Det går egentlig okay. Den løsning, som vi valgte at sige ja til, den er tæt på den plan, vi selv havde lagt inden deltagelsen. Vi ville dog ikke have valgt at lease biler, for vi kan se, at det stort set koster det samme, siger Eric og fortsætter:

– Nu har vi bare låst os i et år med de biler, hvor vi er tvunget til at betale. Nu har vi ikke muligheden for at flytte tættere på vores jobs og for eksempel spare den ene bil væk. Den mulighed foreslog vi eksperterne, men det ville de slet ikke tale om.

LÆS OGSÅ: Jan Swyrtz gør comeback i ‘Luksusfælden’: Derfor er han tilbage

Parret fortæller, at de ikke har problemer med at overholdet budgettet, og at de betaler af på gælden.

– De 4000 kroner, som eksperterne gav os til mad, er det samme, som vi brugte før. Det kan man bare ikke se på deres budget. Jeg var ryger indtil februar, og de cigaretter købte jeg jo for eksempel i Bilka. Det kan eksperterne ikke se, så de penge er blevet en del af deres madbudget, siger Ravna, inden Eric overtager.

– Det samme med fastfood. Vi delte jo en del af pengene op i vores budget, når alt var betalt. Så havde vi hver fået noget, vi kunne bruge, som vi ville. Der købte jeg nogle gange fastfood på arbejdet, hvis jeg ikke lige fik madpakke med. Andre gange lagde jo også ud for andre, men så blev de penge stadig talt med der.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-Nicolai faldt i med spil – det endte med VILD gevinst

Fortryder deltagelse

Seerne kunne på skærmen se, at eksperterne og de to deltagere – især Ravna – gik hårdt til hinanden. Og efterfølgende er parret heller ikke glade for, at de valgte at medvirke.

– Vores situation så helt anderledes ud, da vi tilmeldte os. Ravna havde ingen læreplads og kun et par måneder tilbage af sine dagpenge, inden hun ville blive tvunget til at gå på kontanthjælp. Vi kunne ikke få et klart svar på, om vi ville blive ramt af gensidig forsørgerpligt, for så ville vi skulle leve af min indtægt alene. Derfor tilmeldte vi os i desperation, siger Eric.

Efterfølgende fik Ravna dog sin læreplads, og parrets økonomiske situation så ifølge dem helt anderledes ud, da eksperterne først troppede op.

– Vi havde allerede underskrevet kontrakterne og givet dem adgang til forskellige ting. Så bolden rullede, og vi fortsatte med. Kontrakten siger, at man kan blive holdt ansvarlig for de omkostninger, som produktionsselskabet har haft, hvis man trækker sig, så det frygtede vi jo lidt, siger han.

– Det er selvfølgelig let at være bagklog, men vi skulle have takket nej til hjælpen, da de først kom. Det fortryder vi. Jeg vil i hvert fald ikke anbefale andre at medvirke.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert har lyst til at fortælle folk, at de er idioter

Raser over eksperterne

Eric og Ravna er især trætte af, hvordan eksperterne ifølge dem opførte sig nedladende og talte meget ned til dem.

– Ved regnskabstavlen brændte jeg sammen, og jeg vil da gerne indrømme, at jeg var fucking sur. Det var deres måde at tale ned til Eric på, der gjorde mig rasende, siger Ravna, der pointerer, at der er blevet betalt børnepenge, mens de har boet sammen. De ubetalte børnepenge, som skattegælden består af, stammer fra engang, hvor Eric var på kontanthjælp.

De føler, at eksperterne ikke ville lytte, og at de havde en attitude med, at de bare vidste alt – og så skulle Eric og Ravna bare gøre, hvad der blev sagt. Men parret er især utilfredse med eksperternes holdning til de penge, som Erics mor gav parret til at tage på Copenhell for. Eric sagde i programmet, at hans mor ville tilbyde at lægge det samme beløb igen, så parret både kunne få nye billetter og betale af på gælden. Det takkede han dog nej til.

– Det var en gave, og det var bare ikke okay. De sagde jo, at hvis der kom ekstra ind, skulle de også bruges til gælden, siger parret, der følte, at de blev bedt om at presse Erics mor, så de kunne få flere penge til skattegælden.

– Det er bare ikke okay. Der mistede jeg alt for især Kenneth, der var ham, som sagde det. Det viser bare, hvor etisk uforsvarlige de er. Det var en gave. Jeg synes ikke, det er okay, slår Ravna fast.

LÆS OGSÅ: Fyret efter ‘Luksusfælden’: Sådan går det Andreas og Kathrine i dag

Tidligere gældfri

Eric og Ravna fortæller, at deres situation allerede ser lysere ud, end da eksperterne forlod dem og stillede i udsigt, at de kunne være gældfrie om fire år og fire måneder. Parret har betalt den privatgæld på 25.000 kroner, som Eric skyldte sin mor, og så har han arvet 50.000 kroner.

– De gik til skattegælden, så nu er den ude af verden om to år og seks måneder. Derefter mangler vi det sidste, der er SU-lån, men vi har ikke helt overblik over, hvornår den er betalt af, siger parret.

De føler, at husdrømmen er inden for rækkevidde, men i første omgang vil de have betalt skattegælden ud.

– Derefter må vi se, hvad der sker. Det kan være, at vi til den tid vurderer, at vi skal vente lidt, og så får vi bare betalt godt af på SU-gælden, eller det kan være, at boligmarkedet ser skidt ud om tre år. Det må tiden vise, siger Eric.

Parret nød turen til Copenhell i juni, der var en fed oplevelse og det hele værd, selv om det gav nogle problemer i forhold til eksperterne. De regner dog ikke med, at de skal af sted næste år.

LÆS OGSÅ: ‘Luksusfælden’-ekspert indrømmer: Jeg havde ikke styr på min økonomi

Kenneth: Det kan jeg slet ikke genkende

Kenneth Hansen har slet ikke samme opfattelse af situationerne som parret. Han føler på ingen måde, at eksperterne har været nedladende.

– De havde selv ringet til os for at få vores hjælp, og vi gav dem en række forslag. Men der var intet samspil, og hver gang var de mistroiske over for os. Det blev vi selvfølgelig frustrerede over, for vi ville jo virkelig gerne hjælpe dem, siger han og fortsætter:

– Alle vores forslag blev skudt ned, og intet havde interesse. Det frustrerede os da. Vi gik selvfølgelig til dem og viste, hvordan deres penge blev brugt. Jeg kan godt forstå, at det ikke er sjovt. Men vi har på intet tidspunkt været nedladende over for dem eller talt ned til dem – hverken foran eller bag kameraet.

Han genkender heller ikke parrets udlægning af sagen omkring Copenhell-billetterne og de 12.000 kroner fra Erics mor.

– Det var en gave, og det bestemmer man selvfølgelig selv, hvordan man bruger. Det er også min holdning. Men det er klart, at i en situation som deres kunne 12.000 jo rykke dem et godt stykke tættere på deres drøm, og det var et oplagt sted at slå ned på. Deres økonomi var jo fin nok og kunne sagtens bære en tur til festival. Men så måtte de bare udskyde deres drøm lidt længere.

LÆS OGSÅ: Cengiz og Geggo uenige om barn nummer to

– Det valg gav vi dem også i programmet. Det hele blev sat lidt på spidsen, men det var i sidste ende deres eget valg. Og selvfølgelig har vi ikke presset på for, at Erics mor skulle betale mere af hans gæld. Hun har intet med den skattegæld at gøre. Men som man også ser, forklarede vi dem, at de 12.000 var oplagte at bruge på gælden, hvis de ville opnå deres drøm hurtigere.

Heller ikke kritikken omkring leasingbilerne giver Kenneth Hansen meget for.

– Eric havde blandt andet en meget dyr amerikanerbil, og det var jo ikke til at vide, hvilke udgifter der kunne komme ude i fremtiden. Der er en større budgetsikkerhed med en leasingbil. Det er jo fordelen med dem. Og så må jeg igen bare slå fast, at det helt var deres eget valg. Vi gav dem en række muligheder, og det var den, de selv aktivt valgte, siger han.

LÆS OGSÅ: Philip afslører: Simone og jeg ser stadig hinanden

Herunder kan du se, hvorfor Ravna ikke ville mødes med eksperterne, da de igen kom på besøg:

LÆS OGSÅ: Oliver ligeglad med Gunnvør: Jeg har kneppet så mange kællinger siden

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Ex on the beach - Paradise Hotel
UUUH! Nyt par i reality-land?
De unge mødre
Efter stor tvivl: Ung mor skifter datterens navn
Realityportalen
Keeping up with The Kardashians
AV! Kendall ydmyger Khloé på nettet
Ex on the beach - Love Island - Plastikkongerne
Derfor betaler reality-stjerner ikke for botox
Nybyggerne
‘Nybyggerne’-vindere forfulgt af uheld: Brud, dødsfald og sygt barn
Fangerne på fortet
AFSLØRING! Her er værter og vismand i 'Fangerne på fortet'
Ex on the beach
WOW! 'Ex on the Beach'-Frederik har tabt ti kilo
Drengene på kanten
'Drengene på kanten'-Valdemars kæreste: Derfor bor vi stadigvæk ikke sammen
Til middag hos
Realitybabe i dyb sorg efter skilsmisse: Burde være foregået i stilhed
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-Tessie blev fravalgt af Frederik: Jeg følte mig udnyttet
Luksusfælden
'Luksusfælden'-deltager efter ENORM besparelse: Sådan går det i dag
De unge mødre
Ung mor jubler over vægttab
Den store bagedyst
HER ER DATOEN: 'Den store bagedyst' vender snart tilbage
Familien fra Bryggen
Geggo færdig med amning: Nu skal tatoveringerne væk
Luksusfælden
Presset 'Luksusfælden'-deltager faldt om på grund af VANVITTIG gæld
Teen Mom
Farrah Abraham tvinger kærester til at underskrive vild kontrakt: Jeg er for berømt
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-drama: Pernille Nygaard udfordrer Tessie
Kongerne - Vilde i varmen - Kongerne helt til hest
Til kamp mod angst: ’Kongerne’-deltager har foretaget drastisk ændring
Ex on the beach
'EOTB'-Tessie efter sex på tv: Akavet, at mine forældre skal se det
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-René erkender: Der røg min stolthed
Robinson Ekspeditionen
Skuffet Dina ude af 'Robinson': Holdet havde den vildeste tabermentalitet!
Robinson Ekspeditionen
Tabte Maria dødskampen med vilje? Nu giver hun svaret
Paradise Hotel
'Paradise'-hunk efter skilsmisse: Ekskones nye fyr er drømmen
Ex on the beach
WTF: Er ‘Ex on the Beach’-fyr lun på Gustav?
Ex on the beach - Love Island
Jamie afslører: Min kæreste var ikke fan af mig i 'Love Island'
Ex on the beach
Så sker det: Første par har sex i 'Ex on the Beach'
Fristet - Paradise Hotel
HOT NEWS: Reality-par skal giftes
Robinson Ekspeditionen
Drama før dødskamp: Vil ikke i kamp med hende!
gift ved første blik
HOT NEWS: Endnu en 'Gift ved første blik'-baby er kommet til verden
Ex on the beach
Chokeret Linemaria om 'EOTB'-exit: Det var frygteligt
Ex on the beach
Sasja forklarer: Derfor røg jeg ud af 'Ex on the Beach'
Ex on the beach
Det så du ikke på tv: 'Ex on the Beach'-Bastian ville gerne hjem
De unge mødre
SAY WHAT: 'De unge mødre'-stjerne scorede ekskærestens kammerat
Familien fra Bryggen
Geggo forklarer: Derfor har jeg farvet mit hår mørkt igen
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-babe: Jeg håber, min deltagelse skaffer mig følgere
Paradise Hotel
Lenny om 10 år yngre pige: Ikke glad for mit liv i rampelyset
Best of Bryggen - Familien fra Bryggen
Sådan endte Lebbe Lone i 'Familien fra Bryggen'
Ex on the beach
CHOK: 3 deltagere skal forlade 'Ex on the Beach'
Beauty Bosserne
SAY WHAT! Mai Manniche forfølges af lystige mænd
Kendte
Lykkelig Caroline Fleming jubler: Det er skønt!
Familien fra Bryggen
Linse æder løs: Jeg vil gerne veje 100 kilo