Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Janus Nielsen og Bo Nymann)

Mai Manniche trodser afgørelse: Nægter at betale Cengiz

Forbrugerklagenævnet har afvist Mai Manniches ønske om en ny sagsbehandling, men smykkedesigneren vil stadig ikke lade handlen gå tilbage.

Realityportalen kunne i september sidste år fortælle, at der var faldet afgørelse hos Forbrugerklagenævnet i sagen mellem Mai Manniche og Cengiz Salvarli. Her var der medhold til ‘Familien fra Bryggen’-deltageren, der derfor kunne kræve de 80.000 kroner tilbage for den forlovelsesring, han købte hos smykkedesigneren.

Mai Manniche slog efterfølgende fast, at hun så afgørelsen som en sejr, men hun var utilfreds med, at Cengiz fik medhold. Derfor ville hun anke afgørelsen i håb om, at det ville ende med et andet udfald. Det fik hun dog ikke meget ud af, kan Realityportalen nu afsløre.

LÆS OGSÅ: Få hele historien om Geggos forlovelsesring

– Vi kan bekræfte, at JEWLSCPH anmodede om at få genoptaget sagen, hvilket blev afvist af formanden den 23. oktober 2018, fortæller Forbrugerklagenævnet til Realityportalen.

Med afvisningen fik Mai Manniche ifølge Forbrugerklagenævnet to muligheder.

– 1) Hvis den erhvervsdrivende forholder sig passiv og ikke ytrer, om de vil efterleve, medfører det, at afgørelsen bliver bindene og derved kan tvangsfuldbyrdes ved fogedretten. 2) Hvis den erhvervsdrivende ytrer, at de er uenige i afgørelsen og ikke ønsker at følge den, medfører det, at forbrugeren kan anlægge sagen ved retten som en civilsag.

LÆS OGSÅ: Har Mai Manniche svindlet? Her er facts og svar

Artiklen fortsætter under videoen, hvor man kan høre Mai Manniche være i chok over beskyldningerne om, at hun skulle have købt følgere.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Nu er sagen mellem Mai Manniche og Cengiz afsluttet

Nægter at betale

Mai Manniche har valgt den anden mulighed. Allerede i september, da Realityportalen kunne løfte sløret for den oprindelige afgørelse, ytrede hun sin utilfredshed og slog fast, at hun ikke ville følge afgørelsen.

– Vi vil ikke lade købet gå tilbage. Vi har sagt, at vi gerne vil udbedre det, men det har Cengiz ikke ønsket – nok fordi han bare vil have pengene tilbage, sagde smykkedesigneren og slog fast, at de så det som en sag mellem to virksomheder og altså ikke en forbrugeraftale, som Forbrugerklagenævnet kom frem til.

– Og de har tjent mange penge på at misbruge mig og svine mig til. Så nej, vi vil ikke efterleve afgørelsen, fortsatte hun.

LÆS OGSÅ: Amalie: Derfor er jeg blevet gravid

Det har ikke været muligt at træffe Mai Manniche over telefonen, men via mail har smykkedesigneren besvaret en række af Realityportalens spørgsmål. Her gør hun det klart, at hun stadig ikke vil acceptere afgørelsen og lade købet gå tilbage.

– Sagen hører slet ikke til i Forbrugerklagenævnet, og derfor kan vi heller ikke godtage afgørelsen. Det er et udestående mellem flere erhvervsdrivende, hvor Cengiz har tjent flere penge på ringen, end hvad den kostede. Derfor klager vi til Ombudsmanden over, at Forbrugerklagenævnet helt åbenlyst er gået udenfor deres resort.

– Vi glæder os dog over, at afgørelsen bekræfter, at Cengiz blev oplyst korrekt om ringen ved køb heraf, ligesom at diamanten endda er vurderet større, end hvad der fremgår af certifikatet. Forbrugerklagenævnet burde aldrig have behandlet sagen, og det har intet med almindeligt kundekøb at gøre.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babes kæreste er død: Han ser ikke vores børn vokse op

– Bare lige for at slå det helt fast. Det vil altså sige, at du (JEWLSCPH) ikke har tænkt dig at lade købet gå tilbage og betale Cengiz pengene? Hvordan forholder du dig, hvis Cengiz vælger at gå rettens vej og starte en civil sag mod dig/firmaet?

– Vi har Forbrugerklagenævnets ord for, at ringen var som oplyst ved købet. Dermed er der intet belæg for en retssag mod os.

– Til gengæld vil Cengiz kunne blive dømt for sine meget grove og injurierende udtalelser gennem tiden, samme som har ført til, at TV3 har været tvunget til at fjerne to programmer fra deres sendeflade. Disse grove udtalelser er blevet tilbagevist, og som sagt vandt vi jo over netop TV3 grundet samme.

– Men Forbrugerklagenævnets endelige konklusion var jo netop, at Cengiz har ret til at lade købet gå tilbage. Hvordan vil I forholde jer til det i forbindelse med en eventuel retssag? 

– Pointen er, at den sag slet ikke hører til i Forbrugerklagenævnet, og deres håndtering af sagen har på mange måder været meget kritisabel. Men selvsamme afgørelse viste præcist, at Cengiz var korrekt oplyst ved købet. Så længere er den ikke, udover at vi klager over Forbrugerklagenævnet til Ombudsmanden.

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

– Er det en klage, I har sendt af sted? Har I fået svar på den?

– Ja, vi er i gang med at klage.

– På Ombudsmandens hjemmeside bliver Forbrugerklagenævnet blandt andet nævnt som en af de ting, som Ombudsmanden ikke tager stilling til. Hvad håber I på at opnå ved jeres klage til dem?

– Vi klager til Ombudsmanden, og så må Ombudsmanden forholde sig til denne. Det er heldigvis ikke et diktatur, vi lever i, og Forbrugerklagenævnet er en offentlig myndighed, som i dette tilfælde er gået helt udenfor sit resort og område.

– De har behandlet en sag, som beviseligt ikke hidrører dem, da der IKKE er tale om almindeligt forbrugerkøb. Der er tale om en tvist mellem flere erhvervsdrivende. Så vi klager til Ombudsmanden, og så tager vi den derfra. Vi vil ikke lade os kue.

Realityportalen spurgte også Mai Manniche, om hun selv har tænkt sig at starte en retssag mod Cengiz på grund af de meget grove og injurierende udtalelser, som han ifølge hende har gjort sig skyldig i. Det har hun dog ikke svaret på.

LÆS OGSÅ: Kendt reality-babe anklagede sin mand for vold: Nu svarer han igen

Ombudsmanden afviser klagen

Mai Manniche vil ikke få meget ud af at klage til Ombudsmanden. Det er nemlig slet ikke muligt at klage over afgørelsen. Det siger Forbrugerklagenævnet til Realityportalen.

– De (JEWLSCPH, red.) kan ikke påklage Forbrugerklagenævnets afgørelse til anden offentlig myndighed, lyder meldingen.

Ombudsmandens hjemmeside fremgår det også, at man ikke tager stilling til sager, der er afgjort i tvistnævn – heriblandt Forburgerklagenævnet – hvilket også fremgår af Ombudsmandsloven § 7, stk. 3.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-hunk kysser med 71-årig kvinde

– Ombudsmanden behandler ikke klager over nævn, der i betryggende former træffer afgørelse om tvister mellem private, selv om vedkommende nævn i anden sammenhæng betragtes som tilhørende den offentlige forvaltning, står der i loven.

Hos Ombudsmanden bekræfter man over for Realityportalen, at Forbrugerklagenævnet er en del af de nævn, som man ikke har kompetencer til at behandle klager over. Derfor vil en sådan klage med det samme blive afvist med den besked.

Heller ikke hos Forbrugerombudsmanden vil Mai Manniche kunne klage over afgørelsen. Det fremgår af deres hjemmeside, hvor der står, at de ikke behandler klager over andre myndigheders sagsbehandling. De henviser til Ombudsmanden – og det vil smykkedesigneren altså ikke få noget ud af.

LÆS OGSÅ: Rasende Lenny taler ud: Jeg føler mig så dum og til grin

Cengiz klar til retssag

Geggo og Cengiz bekræfter over for Realityportalen, at parret ikke har fået penge af smykkededesigneren. Cengiz har tidligere gjort det klart, at han vil gå hele vejen gennem retssystemet for at få sine penge, og sådan har han det stadig.

– Jeg har ikke så meget at sige til den sag. Det er rigtigt, at Mai har fået afvist alt i Forbrugerklagenævnet og er blevet dømt til at betale mig mine penge tilbage og få sin ring igen. Det har hun stadig ikke efterlevet, så nu stævner vi hende i fogedretten, siger han og slår fast, at han ikke har yderligere kommentarer.

Da Mai Manniche har har gjort det klart, at hun ikke vil efterleve Forbrugerklagenævnets afgørelse, vil det formentlig kræve, at Cengiz trækker hende i retten og får rettens ord for, at handlen kan gå tilbage. Det er han klar til, og tiden vil vise, hvad det hele ender med.

Det sidste ord er formentlig ikke sagt i ringdramaet.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører: Så meget af vores liv bliver filmet

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Keeping up with The Kardashians
SAY WHAT! Er Kardashian-søster tilbage hos ekskæresten efter dramatisk brud?
Ex on the beach
Fie Laursen afslører: Fakede forhold på grund af nyt tv-program
Realityportalen
Ex on the beach - X Factor
UHH: Realitybabes vender tilbage til skærmen - i TRE programmer
Robinson Ekspeditionen
Stort drama i 'Robinson': Hold nu din kæft!
Forsidefruer - Vild med dans
Gunnvør: Jeg kan sjældent genkende Olivers historier
Forsidefruer
HOT NEWS: 'Forsidefruer'-babe har født
Ex on the beach
WOW! Vildt sex-uheld i 'Ex on the Beach'
Singleliv - The Wall
Di Caprio med i dansk realityprogram
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-René giver Frederik ret: Jeg er en tøffelhelt
De unge mødre
Familieforøgelse på vej? Ung mor har smidt pillerne
Kendte
GALLERI! Modne kvinder med yngre mænd: Kærlighed uden alder
Ex on the beach
’Ex on the Beach’-Mark afslører: Sådan undgår jeg at blive sendt hjem
Kendte
Ærlig Medina om selvmordstanker: Jeg var klar til at hoppe ud
Stjerneboksning
Rift om ’Stjerne Boksning’-deltager: Det vælter ind med beskeder
For lækker til love - X Factor
'X Factor'-Rasmus med i 'For lækker til love': Derfor er jeg tilbage på skærmen
Beauty Bosserne - Fristet - Mig og min mor
SE BILLEDERNE: Irina og Morten er blevet gift
X Factor
Sofie Linde droppede drømmen: Jeg er ikke bange for min alder
Paradise Hotel
Reality-par afslører: Vi skal have børn, når ..
Ex on the beach
Lykken tilsmiler 'Ex on the Beach'-René: Jill er dejlig
VIP I familien
Realitybabe lufter vilde fordomme: Indavl og tabere
De unge mødre
ÅH NEJ! 'De unge mødre'-stjerne og kæresten bryder stor bryllupstradition
X Factor
Sådan fejrer Sofie 30 års fødselsdag: Det skal der ske
Landmand søger kærlighed
'Landmand'-Dennis' forlovede: Det faldt jeg for ved ham
Ex on the beach
Realitypar jubler: Flytter sammen i fælles lejlighed
Vild med dans
HOT NEWS: 'Vild med dans'-hunk skal være far
Der er et yndigt land - med Amalie & Lotte - Forsidefruer
Amalie slår fast: Vil være uafhængig
Vild med dans
Anne Dorte Michelsen ude af 'Vild med dans'
Vild med dans
GALLERI: Se alle de smukke 'Vild med dans'-kjoler
Vild med dans
Første 'Vild med dans'-par ryger ud: Find SMS-koderne her!
Forsidefruer - Vild med dans
Oliver Bjerrehuus afslører: Gunnvør og jeg taler sammen igen
Vild med dans
AFSTEMNING: Hvem ryger ud af 'Vild med dans'?
Beauty Bosserne - De unge mødre - Ex on the beach
Stort kaos: Det er slut med 'De unge mødre' og 'Ex on the Beach', hvis ...
Vild med dans
Store byttedag i 'Vild med dans': Det skal der danses
Keeping up with The Kardashians
Helt sindssygt: Kris Jenner tacklet af datterens sikkerhedsfolk
Ex on the beach
Lummer scoring: Nu er Fie og Jeppe kærester
Den store bagedyst
'Den store bagedyst' er tilbage: Her er alle deltagerne
Paradise Hotel
SE BILLEDET: 'Paradise'-babe har født
For lækker til love
Realityhunk afslører: Jeg takkede nej til 'For lækker til love'
Vild med dans
Trodser dommernes dom: Hun ryger ud af 'Vild med dans'
Paradise Hotel
'Paradise'-Teitur: Derfor er jeg med i 'For lækker til love'
Ex on the beach
Sara om Fie og Jeppes forhold: Jeg ønsker dem det bedste