Nyeste artikler
Se alle
Foto: Lars E Andreasen

Margrethe om sidste tid med Henrik: Vi var ikke meget sammen

Nu åbner Dronningen op omkring hendes sidste tid med prins Henrik.

Dronning Margrethe har ikke talt meget om prins Henriks sygdomsforløb op til hans død i februar. Men på sit pressemøde på den kongelige families vinslot i Cahors i det sydlige Frankrig, løftede hun lidt af sløret for, hvordan hun kom gennem den svære tid, efter at hendes mand blev ramt af demens.

LÆS OGSÅ: Dronning på Dannebrog: Lægen veg ikke fra hendes side

Hun og Henrik levede i høj grad adskilte liv, mens sygdommen udviklede sig:

– Det sidste halvandet års tid var vi ikke helt så meget sammen, fordi han ikke var så rask. Det var, som det var. Jeg var meget glad for, at den sidste tid blev så værdig og smuk en afslutning på hans tilværelse, sagde dronningen på pressemødet.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mary på hemmelig ferie med børnene

Som HER&NU tidligere har beskrevet, var det prins Henrik, der var skyld i, at Regentparret levede så separat i den sidste tid af hans liv. Mens dronningen passede pligterne hjemme i Danmark, var Henrik ofte gæst i Egypten, hvor han tilbragte flere måneder.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai misser gylden fremtid som model

LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie

Ikke Dronningens ønske

Det var også i Egypten, at han blev så syg, at han måtte transporteres hjem til behandling på Rigshospitalet, inden han udåndede på Fredensborg Slot.

Dermed er der ikke meget, der tyder på, at det var Dronningens ønske, at de skulle leve hver for sig i de sidste halvandet år af prins Henriks liv.

SE BILLEDERNE: Så smukke er Mary og Marie

Dronningens søster, prinsesse Benedikte, blev af sin nu afdøde mand, prins Richard, beskyldt for ikke at tage sig nok af ham, når han havde det dårligt.

– Benedikte bryder sig ikke om sygdom og syge mennesker, sagde han i et interview.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om Nikolai: Jeg er pavestolt!

LÆS OGSÅ:Margrethe mindes Henrik: Holder ferie Frankrig

Dette var dog ikke tilfældet med dronning Margrethe, der sørgede for at give sin mand al den omsorg, hun kunne, når han var hjemme i Danmark. Ligesom hun var en flittig gæst på hospitalet, da Henrik var indlagt.

Med Henriks beslutning om at tilbringe så meget tid i Egypten, fratog han det meste af sin familie muligheden for at være der for ham i den svære tid, mens demensen bredte sig og gjorde hans liv mere og mere vanskeligt.

Til sidst var det så galt fat med Henrik, at hoffet måtte ansætte plejepersonale, der kunne mandsopdække ham i døgndrift.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe for syg til job

LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag

LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.