Nyeste artikler
Se alle
Dronning Margrethe (Foto: Niels Henrik Dam)

Margrethe taler ud: Jeg abdicerer, hvis …

Dronning Margrethe er indstillet på at sidde på tronen resten af sit liv, men én ting kan alligevel få hende til at overveje at abdicere.

Næste år fylder dronning Margrethe 80 år. Selv om hun altid har afvist at abdicere, så åbner hun i et
interview med den svenske avis, Kvällsposten, nu døren på klem for, at det alligevel kan ske.

På spørgsmålet, om hun kunne finde på at abdicere, siger hun, at hun ikke har ændret holdning, men medgiver, at alvorlig sygdom kan få hende til at overlade tronen til kronprins Frederik.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

– Ikke som jeg kan forestille mig, nej, men måske hvis jeg blev aldeles håbløst syg. Min holdning er at sidde hele livet. Missionen er for livet. Jeg føler ikke noget pres for at ændre min holdning. Det er en pligt, som følger opgaven med at følge efter sin far. Det gør man, så længe man lever, sagde dronning Margrethe til chefredaktøren på den svenske avis, der havde fået et timelangt interview med dronning Margrethe i hendes bibliotek i Christian IX’s Palæ på Amalienborg.

Hun fortalte også, at fysikken er begyndt at drille.

– Jeg kan ikke fysisk håndtere så meget som før. Man går langsommere, og trappen føles højere. I spejlet kan man se, at årene er gået og ikke sporløst hen, men egentlig føler jeg mig ikke anderledes end for 10 år siden, selvom jeg er en gammal gumma (gammel kone, red.), sagde dronning Margrethe, der talte svensk i interviewet.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe overrasker: Ferie med Martins far

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.