Nyeste artikler
Se alle
Foto: Anthon Unger

Mary tager på farlig rejse

Der er høj sikkerhed for Mary, når hun rejser ud til farlige steder.

Kongehuset og de danske myndigheder har holdt kortene tæt til kroppen forud for en ny oversøisk rejse, som kronprinsesse Mary skal på. Hun skal nemlig til Indonesien, der gennem årene har været ramt af flere terrorangreb, som specielt er rettet mod vesterlændinge.

Derfor blev rejsen først for nylig offentliggjort for ikke at give eventuelle terrorister for lang tid til at forberede et eventuelt angreb mod Danmarks kommende dronning. Men forleden meldte kongehuset officielt ud, at Mary skal på den lange rejse til det asiatiske land, som hun kun skal besøge i tre dage.

LÆS OGSÅ: Geggo om uvenskab: Mikkel og Lea vil ikke tale med os

Med på rejsen er udviklingsminister Rasmus Prehn for at sætte fokus på seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. I 2010 blev kronprinsesse Mary protektor for FN’s Befolkningsfond UNFPA, og ifølge Kongehuset er det et emne, der har hendes store fokus.

– Gennem årene har Kronprinsessen som protektor for organisationen haft særligt fokus på kampen mod småbørnsdødelighed, mødredødelighed, omskæring af piger og kvinder, samt at både kvinder og mænd har ret til et sundt liv og til lige muligheder, lyder det fra Kongehuset.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie afslører: Vi holder jul i Danmark

Ud over samtaler om emnerne får Mary mulighed for at besøge det største buddhistiske tempel i verden, Borobudur, som ligger på den indonesiske hovedø, Java. Her fejrer hun, at Danmark og Indonesien i 70 år har haft diplomatiske forbindelser.

Når Mary tager til lande, hvor der er forhøjet risiko for, at angreb kan finde sted, er det ganske normalt, at besøget ikke bliver omtalt, inden det går i gang. Da Mary sidste år var i Kenya, hvor hun var rundt i landet, omtalte ingen medier besøget – og først når Mary havde forladt et område, kunne pressen skrive om begivenheden.

På den måde fik terrororganisationer ikke mulighed for at planlægge angreb på et højtprofileret mål, hvilket Mary i kraft af sin stilling er.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.