Nyeste artikler
Se alle
Juliane Meulengracht Bangs begravelse (Foto: Michael Stub)

Marys dybe sorg: Mange dødsfald i Kronprinsessens liv

Selvom man er kronprinsesse, er livet ikke altid helt nemt.

Selvom hun lever et privilegeret liv på livets solside, så slipper kronprinsesse Mary ikke for at have livets gru helt inde på livet. De seneste par år har hun været ramt af dyb sorg, efter at hun har mistet nogle af sine allernærmeste.

Senest da hun vågnede op til den forfærdelige nyhed om, at venneparret Anders Holch Povlsen og Anne havde mistet tre af deres børn under det tragiske terrorangreb i Sri Lanka.

SE BILLEDERNE: Harry og Meghan viser sønnen frem

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Benedikte taler ud: Skarp kritik af Mary i ny bog

Men også for lidt over 13 måneder siden stod sorgen malet i Marys ansigt, da hun fik besked om, at hendes meget nære veninde, Juliane Meulengracht Bang, havde tabt kampen til ovariecancer.

Juliane var en af de første, Mary lærte at kende, da hun i sin tid kom til Danmark, og siden havde de to kvinder tætte bånd og plejede jævnligt omgang med hinanden.

Venskabet stak så dybt, at Juliane var med til at grundlægge Mary Fonden, ligesom Mary var protektor for ”Maternity Fonden”, der havde Juliane i bestyrelsen. Sammen med sin mand var Juliane blandt Frederik og Marys private venner, og derfor fulgte Mary intenst med i Julianes sygdomsforløb. Og derfor var hun ekstra dybt ramt, da hun fik at vide, at veninden var død som følge af den frygtelige sygdom.

LÆS OGSÅ: Joachim i ny rolle: I praktik som nyhedsoplæser

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen

Men modsat Holch Povlsen-tragedien vidste Mary, hvor det bar hen, fordi det var en sygdom, der endte med at tage livet af veninden. Det samme var ikke tilfældet med de tre Holch Povlsen-børn, der omkom uden forvarsel som følge af meningsløs terror. Her kunne Mary og Frederik ikke nå at indstille sig på, hvad der var ved at ske. Ligesom deres fire børn, der legede sammen også blev ramt af sorgen, da de fik nyheden.

Tilbage i 2012 ramte sorgen også Mary, da hun måtte sige farvel til sin kammerjomfru, Tina Jørgensen, der pludselig gik bort. Sammen med prins Christian, der var tæt knyttet til kammerjomfruen, kom hun til begravelsen, hvor hun lod tårerne trille.

LÆS OGSÅ: Nikolai afslører hidtil ukendte sider: Jeg be’r til Gud

Hendes største sorg kom dog, da hun fik beskeden om, at hendes elskede mor var død. Den sorg, hun følte, har hun tidligere beskrevet:

– Da jeg mistede min mor, følte jeg mig meget ensom med min sorg i perioden efter. Jeg følte, at jeg gik rundt uden egentlig at have kontakt til nogen som om verden fortsatte, mens jeg stod stille. Men det var en forbigående ensomhed, og den tror jeg er en naturlig del af livet. Det er et livsvilkår.

For Mary har det livsvilkår været lidt for ofte den seneste tid.

LÆS OGSÅ: Trods kanonløn på 308.000 om måneden: Joachim må til lommerne

LÆS OGSÅ: Engelske medier er ikke i tvivl: Meghan stjæler Marys stil

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.