Nyeste artikler
Se alle
Pædagog Marie Møller Christensen fortalte Mary om arbejdet på Kvindehjemmet, der ligger midt på Nørrebro. (Foto: Steen Brogaard/Mary Fonden)

Marys hemmelige besøg: Kæmper for børnene

Kronprinsesse Mary var for nylig på besøg på et krisecenter.

I al hemmelighed besøgte kronprinsesse Mary onsdag i sidste uge Danmarks største krisecenter for kvinder, Kvindehjemmet på Nørrebro.

Her skulle hun se, hvordan personalet arbejder med de rygsække, hendes fond siden 2008 har uddelt til børn på krisecentre i Danmark, Grønland og på Færøerne.

I alle rygsække er en hilsen fra Kronprinsessen og Mary Fonden til både barn og mor. Hilsenen indeholder også et postkort, som børnene kan tegne på og sende retur til Mary
Fonden. (Foto: Steen Brogaard/Mary Fonden)

I et af legerummene præsenterede Mary en ny sending af rygsækkene, der pakkes hos LEGO Charity i Billund af pensionerede LEGO-medarbejdere.

– Der er alt fra en tandbørste til noget at lege med, fortalte kronprinsesse Mary og tog den pose LEGO op, der lå i rygsækken.

LÆS OGSÅ: Tv-læge bekymret: Frygter for Dronningen

Der var også en lille bamse, fordi de fleste børn kommer så hurtigt hjemmefra med deres mor, at de sjældent har noget som helst med sig.

Gennem årene er der blevet uddelt over 25.000 rygsække, der pakkes individuelt til børn i forskellige aldersgrupper. Med rygsækken vil Mary understrege over for børnene, at de også har en stemme.

Forstander på Kvindehjemmet, Katrine Nordbjærg, overrakte Mary en bog med citater, tegninger og beretninger fra børn, som har boet på
krisecentret og modtaget en rygsæk. (Foto: Steen Brogaard/Mary Fonden)

– Idéen med rygsækken er at sende en besked til barnet om, at vi tager deres situation alvorligt. Vi ser dem, vi hører dem, vi anerkender dem. Og at vold aldrig er acceptabelt og aldrig kan retfærdiggøres. At de aldrig er skyld i volden, understregede kronprinsesse Mary.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe overrasker: Ferie med Martins far

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.