Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Peter Hauerbach)

Marys økonomiske nedtur: Mister millioner

Mary Fonden gav for første gang underskud i det seneste regnskabsår.

År efter år har kronprinsesse Mary og hendes rådgivere været gode til at få formuen i Mary Fonden til at yngle, så der var flere penge at dele ud til de mange områder, som Mary arbejder for. Men sidste år måtte Kronprinsessen erkende, at holdet havde været knap så gode til at forudsige, hvordan økonomien udviklede sig.

Landets kommende dronning kunne notere sig, at regnskabet i fonden for første gang i mange år gav underskud, fordi den tabte en masse penge på de aktier, som Mary Fonden råder over. Fire millioner kroner i minus kostede det ustabile aktiemarked Mary, der i regnskabet skriver, at resultatet er utilfredsstillende.

Når Mary alligevel ender med et resultat på 6,7 millioner kroner i overskud før uddelinger til de forskellige projekter, skyldes det, at bidragydere sendte en regn af penge ud over hendes fond. I alt fik Mary 10,7 millioner kroner fra andre, der ønsker at støtte hendes arbejde for blandt andet at stoppe mobning blandt børn.

LÆS OGSÅ: Kongehusets snedige finte: Joachim og Maries hemmelige liv i Paris

Men efter at Mary havde uddelt 18,7 millioner kroner til de forskellige projekter under sin fond, endte underskuddet på 12 millioner kroner. Tidligere har Mary præsteret store indkomster og overskud, hvor 2014 toppede med et årsresultat på 25,5 millioner kroner og et overskud efter uddelinger på ni millioner kroner.

Mary stiftede sin fond i 2007, men ideen kom allerede, da hun og Frederik modtog 1,1 millioner kroner i folkeindsamlingen i forbindelse med deres bryllup. Siden kom flere firmaer med, da de donerede store pengebeløb, så fonden kunne nå en volumen, så den bedre kunne hjælpe de mange børn og unge, som specielt tilgodeses af Mary.

– Folkegaven gav liv til min vision om at skabe en anderledes fond, der gav noget tilbage til befolkningen som gjorde noget for den udsatte gruppe af mennesker, som står alene. Med stiftelsen af Mary Fonden har jeg fået en unik mulighed for at synliggøre vigtige og oversete problemstillinger og samle de rette personer om nye, innovative løsninger. Jeg valgte at stifte Mary Fonden for at etablere en platform for socialt engagement og arbejde, har Mary udtalt om sin vision.

LÆS OGSÅ: Efterspurgt model: Prins Nikolai i høj kurs

Enorm formue

Til trods for at Mary måtte tære på egenkapitalen med to millioner kroner, bestyrer den danske kronprinsesse en gigantisk formue på 182,4 millioner.

I kraft af sin position kan Kronprinsessen samle mange millioner ind, ligesom en række firmaer arbejder gratis for fonden, hvor bestyrelsesmedlemmerne er ulønnede.

Fonden har til formål at ”virke til gavn for børn, voksne og familier, hvor miljø, arv, sygdom eller andre forhold har resulteret i, at den enkelte føler sig socialt isoleret eller ekskluderet. Fonden skal gennem opfyldelse af formålet søge at give den enkelte et bedre liv, tilhørsforhold og fællesskab samt fremme tolerancen overfor forskellighed og skabe håb”.

LÆS OGSÅ: Prins Nikolai har fået ny sambo: Far flytter ind

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.