Nyeste artikler
Se alle
Kronprinsessen Mary besøger Svanevig Hospice, Bandholm (Foto: Bo Nymann)

Marys rørende besøg på hospice: Fik døden tæt på

Kronprinsesse Mary fik døden helt tæt på, da hun for nylig besøgte Svanevig Hospice på Lolland.

Den 20. november i år er det 20 år siden, at kronprinsesse Mary mistede sin mor, Henrietta Clark Donaldson. Og forleden fik hun atter døden helt tæt på, da hun besøgte Svanevig Hospice på Lolland. Hun var inviteret af Hospice Forum Danmark, der arbejder for at øge kendskabet til hospicearbejde i Danmark, og som gerne vil bruge Marys indflydelse til at sætte fokus på indsatsen.

En anelse forsinket ankom Mary til stedet, hvor hun gik rundt blandt patienterne med så ringe udsigt for overlevelse, at et hospice er endestationen. Mary fik efter den obligatoriske blomsteroverraskelse en rundvisning på Svanevig Hospice, hvor hun fik mulighed for at tale med patienten Erik på hans værelse.

Besøget varede omkring ti minutter, men Mary afslørede ikke, hvad de havde talt om under det private møde uden pressens deltagelse. Hun så også en række billeder malet af en pårørende til en tidligere patient, der døde på hospicet. Og Mary kunne levende sætte sig ind i den sorg, kvinden må have følt ved at miste sin mor. Det prøvede hun selv som kun 25-årig.

– Jeg husker mine følelser så levende og klart. Jeg gik helt i chok. Jeg tabte telefonen og bare sparkede med foden meget, meget hårdt, som om jeg ville skade mig selv. Og bagefter blev hele den dag bare totalt sløret, har hun tidligere fortalt om tabet af sin mor.

LÆS OGSÅ: Camilla af Rosenborg fandt sin nye kæreste i TV3-programmet ‘Til middag hos’

Døde pludseligt

Marys mor døjede med gigtfeber som barn, hvilket resulterede i hjerteproblemer. Lægerne besluttede at udskifte hendes ene hjerteklap, men da hun otte uger efter var til kontrol, fik hun er hjerteanfald. Lægerne besluttede sig for endnu en operation, men den svækkede Henrietta overlevede ikke operationen.

Marys mor døde så pludseligt, at hun aldrig nåede at afslutte livet på et hospice, hvor hun kunne tage afsked med hele sin familie. Under besøget på Lolland talte Mary med nogle af de ansatte, ligesom hun talte med bestyrelsen om arbejdet med de uhelbredeligt syge.

Kronprinsessen var så optaget af emnet, at hun blev der 20 minutter længere end planlagt. Derfor kunne hun ikke afse tid til at tale med pressen om sine oplevelser, som kongehuset ellers havde lagt op til. Eller også sneg det alvorlige emne sig ind og vakte minder om hendes mor, at Mary måtte afblæse at udtale sig om sit besøg.

LÆS OGSÅ: Her er Bonderøvens alternative gave til sin søn

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.