Nyeste artikler
Se alle
Kronprinsesse Mary (Foto: Peter Hauerbach)

Marys store sorg: Min verden gik i stå

Kronprinsesse Mary er ikke bange for at tale højt om sin store sorg over at miste sin mor.

Selv om det er 22 år siden, at kronprinsesse Marys mor, Henrietta, døde, står den smertefulde oplevelse af at miste sin mor stadig tydeligt for landets kommende dronning. Det afslørede hun, da hun forleden var gæst ved kåringen af vinderne i en mediekonkurrence lavet i samarbejde mellem Mary Fonden, Børn, Unge og Sorg, Østifterne samt JP/Politikens Hus.

LÆS OGSÅ: Kronprins Frederik: Kritikken gør indtryk

Her var emnet død og måden, vi taler om døden på. Ansporet af elevernes mod talte Mary om sine egne oplevelser med den sorg, som hendes mors alt for tidlige død betød for hende.

– Da jeg mistede min mor, stod jeg tilbage med følelsen af, at min verden gik i stå, mens alle andres liv gik videre. Det gjorde, at jeg følte mig meget alene med min sorg, sagde Mary i en ti minutter lang tale til de mange børn.

LÆS OGSÅ: TAG TESTEN: Hvilken ‘Forsidefrue’ er du?

Kronprinsesse Mary holdt en rørende tale til ‘Mediekonkurrencen 2020’ (Foto: Peter Hauerbach)

Her fortalte hun også, hvor vigtigt det er, at man taler om den tabubelagte død.

– Når jeg ser tilbage på den periode i dag, så tror jeg, at jeg ville have haft glæde af at åbne mere op og inddrage andre i min sorg. Og jeg tror på, at det ville have været nemmere, hvis jeg havde kunnet mærke, at mine omgivelser havde været mere åbne omkring at tale om det.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen

Fuld af håb

Marys mor, der gik under kælenavnet Etta, blev opereret i hjertet, men operationen gik ikke som forventet. Henrietta døde som følge af komplikationer seks uger senere i en alder af kun 55 år i november 1997 tre år før Mary mødte sin prins under OL i Sydney.

LÆS OGSÅ: Lykke i London: Han gør Dronning Margrethe glad

Mary er overbevist om, at den nye generation vil være bedre til at håndtere det svære emne, som døden kan være for mange.

– Når jeg kigger på jeres arbejde med aviserne, så bliver jeg fuld af håb omkring, at jeres generation måske kan blive bedre til at tale om og forholde jer til noget af det sværeste i livet, lød det fra Mary.

Mary var populær hos eleverne, der alle ønskede at tale med hende, da vinderne af mediekonkurrencen var fundet (Foto: Peter Hauerbach)

LÆS OGSÅ: Forelsket Gunnvør rødmer: Jeg har det rigtig godt

Hun har tidligere talt om sorgen over, at hverken hendes mand eller børn lærte moderen at kende.

– Det er noget, jeg savner rigtig meget. Så jeg prøver at klare det på en anden måde. Mine børn kender hende fra fotos og historier. Det er trist, men der er ikke noget, jeg kan gøre ved det, har hun fortalt.

LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.