Nyeste artikler
Se alle
Foto: Privat

‘Min fede træner’-deltager er blevet fedmeopereret: Det var min sidste chance

Et år efter programmet sagde vægten plus 30 kilo, og det fik Christina til at sige stop.

Det blev hurtigt et omstridt tv-program, da TV3 præsenterede ‘Min fede træner’ i foråret 2017. Fire kendte skulle tage på og så tabe sig sammen med hver deres overvægtige makker, som de skulle agere mentor for. Mascha Vang var en af de kendte, og hun blev parret sammen med den storsmilende jyde Christina Lykke.

De to gik godt i spænd, og selvom det ikke var nemt for Christina at følge principperne i Mascha Vangs bog, så endte hun med at tabe 12,5 kilo i programmet. Efterfølgende gik det dog ned ad bakke for hende igen, ligesom de andre gange, hun har forsøgt på at tabe sig.

LÆS OGSÅ: Husker du Henrik fra ‘Min fede træner’? Her er han i dag

Sådan så Christina ud inden operationen (Foto: Privat)

– Det sidste år er min vægt steget med 30 kilo, og jeg har ikke energi eller flere kræfter til at fortsætte kampen nu. Jeg er på trods af overvægten en aktiv pige, som gerne vil ud blandt mennesker og være der, hvor tingene sker. Jeg har ingen følgesygdomme af min overvægt (endnu), men jeg ved, at det er et spørgsmål om tid, hvis det fortsætter. Mad er pt min livskvalitet. Man kan sige, at jeg har en madmisbrug, og jeg spiser mere voksne lastbilschauffører. Det er ikke et anstændigt ungt liv. Mad skal ikke fylde mit liv, fastslår Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Nadia Shila: Min mor er ikke udviklingshæmmet, men …

– Derfor besluttede jeg mig for at få en gastric sleeve operation. Jeg er ikke stor nok til at få den betalt i Danmark, så operationen stod for egen regning. Jeg havde ikke lige 60-70.000 kroner at smide herhjemme, så jeg faldt over en dansk – tyrkisk kirurgi rejse. Prisen var det halve af i Danmark, og jeg fulgte andre personer, som havde fået det fortaget og så, hvordan deres liv ændrede sig. Jeg tog kontakt til stedet, og i løbet af nogle måneder havde jeg booket. Som sagt er jeg meget aktiv, men mangler bare en stop klods ved maden. Selvfølgelig er der noget psykisk ved et madmisbrug, der er altid en grund til, folk har er misbrug, det skal der arbejdes med. Men jeg havde bare brug for at føle mig mæt uden at skulle sulte!

For en uge siden lagde Christina sig derfor under kniven i Tyrkiet, hvor hun fik opereret mavesækken om til et smalt rør, som skulle bidrage til en kraftig vægtreduktion over den næste tid. Hun er nu tilbage i Danmark, hvor hun er sygemeldt fra sit arbejde i to uger.

LÆS OGSÅ: ‘Min fede træner’-Christina ramt af sygdom: Jeg har taget på igen

TV-program var sidste håb – men det blev meget værre

Indtil videre er Christina meget glad for sin beslutning om at få foretaget operationen, som bliver et endegyldigt punktum i en periode på ti år af den kun 27-årige piges liv, hvor hun har kæmpet med overvægt og følt sig fanget i den forkerte krop. Selvom hun altid har været smilende udadtil, så forklarer hun, at hun mistede sin gnist indvendigt, derfor tog hun en drastisk beslutning for halvandet år siden.

Christina blev hele 12,5 kilo lettere i løbet af programmet. (Foto: TV3)

–  Da jeg meldte mig til ‘Min fede træner’, så jeg det som mit sidste håb for at tabe mig. Jeg har kæmpet mange gange og har tabt mig både 10, 20 og 30 kilo flere gange. Men det hele er altid røget på igen og mere til. Derfor tænkte jeg, at tv-programmet ville være løsningen, egentlig mest for at få professionelt hjælp, fortæller Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Sådan er det gået deltagerne fra ‘Min fede træner’

– Hvis jeg skulle stille mig op i undertøj på TV3 i Danmarks bedste sendetid, så ville kiloene ALDRIG ryge på igen, det ville være det største nederlag nogensinde. Jeg ville ikke vise hele Danmark, hvor hårdt kampen er og slet ikke fortælle dem min vægt for så bare at tage på igen. Det var min motivation. Men… Der gik lige præcis et halvt år efter programmet, så havde jeg taget 20 kilo på igen. Jeg blev overdynget af dårlig selvværd og var tit grædefærdig om aftenen eller til sociale arrangementer. Folk kendte mig jo på gaden og havde fulgt min kamp, ydmygelsen i at andre kunne se, hvordan jeg blev stor igen, var frygtelig.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester, vi boller bare

Det var aller sidste chance, og jeg greb den

Et år efter programmet sagde vægten altså plus 30 kilo, og det fik Christina til at sige stop. Efter lang tids undersøgelse faldt hendes valg på gastric sleeve operationen, men det medførte også en klump i maven.

– Det eneste, som har fulgt mig, er frygten for andres løftede pegefingre og råd. Deres undrende blikke og snakken i krogene over valget, nogle vil helt bestemt sige “Ej, det er bare et let valg” – men hell no! Det er sidste valg for et godt og sundt liv. Jeg har kæmpet 10 år, det her var min aller sidste chance, og jeg greb den, fastslår Christina og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Derfor måtte Frederik Fetterlein ikke fortsætte i ‘Min fede træner’

– Jeg er inderligt lykkelig for mit valg, og specielt fordi jeg er så ung endnu. Jeg har stadig nogle gode år, hvor jeg skal vise mig frem og føle mig smækker-lækker istedet for at gemme mig væk! Jeg levede for at spise istedet for at spise for at leve. Det er ændret nu. Om nogle uger er jeg klar til at spise helt almindeligt mad, bare i meget mindre portioner.

Netop det med, at operationen skulle være et let valg, er noget Christina afviser på det kraftigste, det har taget hende lang tid at nå hertil, og det bliver heller ikke nemt fremover. Der er gået lige knap en uge siden operationen, og Christina er stadig sengeliggende og må ikke løfte på noget. Hun skal vænne sig til sin nye mave og opbygge den med sund kost i meget små portioner, men hun glæder sig til sit nye liv, som allerede er i gang.

LÆS OGSÅ: Deltagerne fra ‘Min fede træner’: Sådan har vi det med vores trænere i dag

Man kan følge Christina på Instagram her:

 

 

View this post on Instagram

 

Så er jeg landet hjemme igen efter min gastric sleeve operation. 💉🏥 Jeg er sygemeldt fra arbejdet i 14 dage, alt imens jeg er på en flydende kost periode. Tiden bliver brugt til at lære min nye mave at kende og dens behov. Jeg føler ikke sult, så derfor tvinges der mad ned for at få vitaminer og næringsstoffer. 🤷🏼‍♀️ Jeg er simpelthen chokeret over at jeg har det så fint her efterfølgende. Jeg har begrænset af smerter og i nat sov jeg på siden 👏🏼 Jeg må dog ikke løfte genstande, og kan ikke bøje mig. Så mine veninder kommer på skift og hjælper med lidt praktisk 🍁 Idag kom søde Nete med blomster og tog opvasken 😉 Altså opvasken efter mine i alt 6 dl spiste suppe/yoghurt på halvanden døgn. igår sagde vægten minus 5 kilo på 5 dage .. det er selvfølgelig væske, og den meget begrænsede føde under indlæggelsen. Men det her bliver godt! Jeg er fuld af gåpåmod, men jeg er en følsom pige disse dage. Det er jo den vildelse forandring. Operationen gik strålende og nu skal der bare kæmpes for det bedste liv jeg nogensinde har haft. tak for jeres beskeder!! Der kommer en live-video til spørgsmål snarest! ❤️ kærlighed til jer! #gastricsleeve#gastricsleevelife#operation#gs#nytliv#derskalfortsætkæmpes#minkamp 🍀

A post shared by • Christina Lykke 🍕🤦🏼‍♀️🥕🙋🏼 (@christinalykke1) on

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

X Factor
'X Factor'-deltager overrasket over Ankerstjernes beslutning
De unge mødre
Trist Princess Natascha om sønnen Miso: Det kom som et kæmpe chok!
Realityportalen
Forsidefruer
Sarah Louise har fundet en knude: Jeg begyndte med det samme at græde
De unge mødre
HAHA! Nanna-Johanne ville overraske børnene - det gik ikke helt efter planen
Beauty Bosserne
SE VIDEOEN: Her frier Morten til Irina
Familien fra Bryggen
Geggo viser brudekjole frem
De unge mødre
ÅH NEJ! Ung mors søn fik hjernerystelse
X Factor
SE KLIPPET: Ankerstjerne og 'X Factor'-produktionen dybt rørt over smuk sang
Kendte
Stjernerne afslører: Vores værste valentinsdag
Besat af Bad Boys
'Besat af Bad Boys'-Mariyahs største sorg: Jeg kommer mig aldrig over det
Familien fra Bryggen
Didde om at se sig selv i 'Bryggen': Jeg ser bare ikke godt ud!
Mig og min mor
'Mig og min mor'-stjerner i sorg over dødsfald: Nu har han fået fred
Film
SMUGKIG: Ny 'Frost'-film på trapperne
De unge mødre - Fristet - Love Island
Reality-stjernerne fejrer valentinsdag
Familien fra Bryggen
CHOK: Didde får et knald i 'Familien fra Bryggen'
Besat af Bad Boys
'Besat af Bad Boys'-stjerne dater 'Robinson'-hunk
Paradise Hotel
SE BILLEDERNE: Her er Fie Laursens kæreste
De unge mødre
Børn med ekskærestens bror: Sådan går det 'De unge mødre'-Stephanie i dag
X Factor
AFSLØRING: Oh Land danner stor pigegruppe i 'X Factor'
Nybyggerne
AFSTEMNING: Hvilket af 'Nybygger'-parrene lavede de bedste rum?
De unge mødre
Nadia Shila har truffet stor beslutning: Jeg vil beskytte mig selv
Keeping up with The Kardashians
WOW! Kim Kardashian sagsøgt for en formue
Divaer i Junglen - Paradise Hotel
HOT NEWS: Fie Laursen har fundet kærligheden
Årgang 0
GOD nyhed: Man kan stadig følge 'Årgang 0'-børnene
Vild med dans
CHOK: 'Vild med dans'-vært skal skilles
Familien fra Bryggen
Linse: Derfor har jeg et stort plaster på hagen
Årgang 0
Det vidste du ikke om 'Årgang 0'
Luksusfælden
Mille efter 'Luksusfælden': Det har kostet mig veninder
Årgang 0
Ikke helt slut med 'Årgang 0': Her vender stjernerne tilbage
De unge mødre
Derfor er 'De unge mødre'-deltager stadig med trods dramatisk exit
Årgang 0
Så meget ligner 'Årgang 0'-børnene deres forældre
Luksusfælden
'Luksusfælden'-deltager drikker 35 Red Bulls hver uge
De unge mødre
Ung mor kan ikke sige nej til sønnen: Jeg vil ikke se ham ked af det
Paradise Hotel
'Paradise'-babes kæreste er død: Han ser ikke vores børn vokse op
Årgang 0
HOT NEWS: 'Årgang 0'-Mathilde får sit eget tv-program
Forsidefruer
'Forsidefruer'-babe udvider familien
Robinson Ekspeditionen
HOT NEWS: 'Robinson'-vinder skal giftes
Beauty Bosserne
Har Mai Manniche svindlet? Her er facts og svar
De unge mødre
Princess Natascha: Derfor får mine børn ikke altid aftensmad
Vild med dans
SE BILLEDET: 'Vild med dans'-stjerne venter barn med kæresten
Badehotellet
'Badehotellet'-stjernens svære rolle: Jeg kom tættere på min mor