Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Janus Nielsen)

Numse-Rasmus efter problemer med Afrika-projekt: Jeg tudede!

Realitydeltagerens Afrika-projekt blev ramt af store problemer, men det hele løste sig - og så fik følelserne frit spil.

Efter lang tid og en masse hårdt arbejde kan Rasmus Billing Birnbaum – bedre kendt som Numse-Rasmus – ånde lettet op. Efter han i mere end et år indsamlede fodboldudstyr til en afrikansk klub og penge til sin egen rejse til Afrika, er projektet nu endelig afsluttet, og de afrikanske børn og unge kan nu for alvor spille fodbold med ordentligt udstyr.

– Jeg har det utrolig godt og fantastisk. Den glæde, som man har været med til at bringe til de børn og unge mennesker, der ikke har det, som mange har hjemme i Danmark, har været en kæmpe fornøjelse, siger Rasmus til Realityportalen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Lykkelig Numse-Rasmus: Jeg skal giftes i Afrika

LÆS OGSÅ: Realitystjerne skal i fængsel – men først skal han giftes

– Det har været fedt at se dem pakke tingene ud, og nu ved jeg, at de har nogle muligheder for at gøre tingene bedre. Og det er en fornøjelse i sig selv. Det er lige pludselig sjovt for børnene at gå til træning nu, for der er lidt mere at arbejde med, og kampene bliver sjovere og bedre. Der er nogle værktøjer, de kan arbejde med, og jeg har det fantastisk med, at jeg kan bidrage til den glæde.

Rasmus er ikke den eneste, der glæder sig over, at projektet nu er i mål.

– Reaktionerne fra afrikanerne har været fantastiske. De er meget, meget taknemmelige, og man skal huske, at afrikanere er et meget ydmygt folkefærd på mange måder. Vi har gjort en stor forskel, og de er bare så lykkelige dernede. Reaktionerne kan slet ikke beskrives. De er rigtig glade, og det er det vigtigste, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea om Sidney Lee: Vi er ikke kærester – vi boller bare

LÆS OGSÅ: Numse-Rasmus langer ud efter Linse: Det er plagiat!

Artiklen fortsætter under denne video fra ‘Singleliv’, kunne man følge en meget ærlig Rasmus, der fortalte åbent om sin store sexlyst. Det resulterede blandt andet i fortællingen om, at han har dyrket sex med en kage.

LÆS OGSÅ: Numse-Rasmus mistede lysten til at leve: Nu vil han lave tv med Valdemar

LÆS OGSÅ: Ung mor til tre afslører familieforøgelse

Fanget i tolden

Rasmus fik dog ikke selv lov til at være til stede, da børnene fik tøjet. Problemer med toldmyndighederne i Ghana betød nemlig, at tøjet blev tilbageholdt, og selv om han kæmpede en hård kamp i flere dage, nåede han ikke at få det frigivet, inden turen igen gik hjem.

– Det var det værste, og det gjorde så ondt i mit hjerte, at jeg kæmpede så meget sammen med DHL fra Danmark for at få udleveret tingene, men toldmyndighederne dernede var noget strenge. Flyveturen hjem var utrolig svær på mange måder, fordi man sad og tænkte på, om de ville få tøjet og så videre, siger Rasmus, der få dage senere kunne ånde lettet op.

– Men da jeg så fik videoerne, hvor de hentede tøjet, så begyndte jeg at tude. Det var kulminationen på det hele, og lykken var at kunne se, at de fik tøjet, og se og høre hvor glade de blev. Det lykkedes ikke (mens han selv var i Afrika, red.), og det gør stadig ondt, når man bliver mindet om det. Men det vigtigste er, at de har fået det.

Selv om ‘Singleliv’-deltageren ikke fik lov til at se reaktionerne i levende live, så føler han stadig, at turen var det hele værd.

– Intet ved denne tur har været spildt. Det har været et eventyr af en anden verden at kunne se Afrika på en helt andet måde. Vi kom ud i landsbyen, og vi kom så langt ud, som folk sjældent får lov til. Det har været en oplevelse hele vejen igennem, og jeg fik sat et punktum for Rikke, som desværre ikke lever mere. Så nej, det har absolut ikke været spildt. Det har været hårdt arbejde. Det har været blod, sved og tårer. Det har været op- og nedture. Men jeg har hele tiden troet på det, og derfor fortsatte jeg. Intet har været spildt.

LÆS OGSÅ: Linse raser mod TV3: Det er totalt til grin

LÆS OGSÅ: CHOK: Populært realitypar skal skilles

Frygter ikke problemer

Numse-Rasmus fik en masse spørgsmål, da han samlede penge ind til rejsen til Afrika. Mange folk ville vide, om det ikke var billigere, hvis han bare sendte tingene af sted alene, men over for Realityportalen slog han fast, at han rejste med for at sikre sig, at alt gik efter planen. Han frygter dog ikke, at han får problemer med indsamlingen, fordi han ikke selv var til stede, da tøjet blev afleveret.

– Det, der er vigtigt for mig, det er, at tøjet blev afleveret, og det er dokumenteret. At toldmyndighederne var så strenge dernede og ikke arbejdede samme dag, som vi gerne ville have det, det gjorde, at det var ude af vores hænder. Derfor var vi bare nødt til at vente, og vi kunne hverken gøre til eller fra. Det er African Time, som det hedder, og så må man tage det derfra. Det er noget, man lærer af, og så må man have tålmodighed, siger Rasmus og fortsætter:

– Det var noget andet, hvis tøjet slet ikke kom frem eller var forsvundet, men det er det jo ikke. Missionen er fuldbragt, og de står med det i hånden og sætter målnet op og den slags ting. Jeg er sikre på, at de folk, der har fulgt projektet og har doneret, de er glade for, at det kom frem, og at projektet lykkedes, siger Numse-Rasmus og slår fast, at han gerne vil takke sponsorer, samarbejdspartnere og Facebook Family, som han kalder dem, der har støttet projektet.

LÆS OGSÅ: Sarah Louise bekræfter: Dropper ‘Forsidefruer’ – men får nyt program

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Hun afløser Sarah Louise i ‘Forsidefruer’

Ny indsamling på vej

Senest til marts skal Rasmus aflevere regnskab til Indsamlingsnævnet, så de kan sikre sig, at alt er gået til efter reglerne. Men dette er ikke enden på hans afrikanske eventyr. Rasmus har allerede store planer, og hvis alt går, som han ønsker, så rejser han igen til Afrika til maj 2019.

Denne gang er planen, at der skal laves fire syvmandsmål, der skal sendes til klubben, men det er ikke alt. Numse-Rasmus vil nemlig også lære afrikanerne at svømme.

– Vi har fået at vide, at der er mange, der ikke kan svømme i Afrika, så vi har sideløbende lavet et projekt, der hedder ‘Fra vandskræk til vandhund’, og her skal vi lære dem at svømme. Der bliver sponsoreret nogle forskellige ting – forhåbentligvis veste, luffer og nogle forskellige ting, der gør, at man kan svømme. Det vil være med til at redde liv og forebygge, siger han og fortsætter.

– De har Atlanterhavet lige ude foran sig, men de går kun lige til vandkanten, for de kan ikke svømme, så de er bange for at gå i. Men hvis vi kan lære dem at svømme, så de kan lære det videre til andre, så har vi gjort et kæmpe fremskridt.

Denne gang vil Numse-Rasmus igen indsamle penge via Facebook, mens han også vil gøre brug af andre platforme, hvor der kan laves indsamlinger. Budget og målsætning vil blive offentliggjort, inden indsamlingen går i gang.

LÆS OGSÅ: Paradiso afslører alvorlig sygdom

LÆS OGSÅ: Philip om Lenny: Han har virkelig skuffet mig

Herunder kan du se videoer og billeder fra turen til Afrika, og fra da tøjet blev frigivet:

LÆS OGSÅ: Amalie: Derfor er jeg blevet gravid

LÆS OGSÅ: Så lang tid gik der, før Mathias og Trine blev rigtige kærester

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Wicked Tuna
CHOK! Realitystjerne død i trafikuheld
Kongerne
Kia udskrevet: Walid og jeg flytter fra hinanden
Realityportalen
Love Island
'Love Island'-Ida indrømmer: Jeg var Jonas utro
Familien fra Bryggen
Linse og Mikkel Kessler afslører nyt fælles projekt
Forsidefruer
Forsidefruens hårde jul: Jeg har lyst til at græde og kaste op
De unge mødre
Martinna tog hård beslutning: Sådan går det i dag
Kendte
Her er julekalenderen, man ikke MÅ gå glip af
Robinson Ekspeditionen
WOW! DR klar med ekstremt realityprogram
De unge mødre
Princess Nataschas 5-årige datter skal klippe navlestrengen
Remee og Mathilde
Remee og kæresten får deres egen reality-serie
Årgang 0
'Årgang 0'-stjerne får vild tatovering
De unge mødre
Hannah Melissa har forsøgt selvmord
Theo fra 'Theo & Den Magiske Talisman': Jeg har aldrig mødt min farfar
Love Island
'Love Island'-Josefine raser: Kasper og jeg er blevet klippet værst
Ex on the beach
'Ex on the Beach'-par er klar til mere reality-tv
HBO Nordic - Streaming
Irsk klassiker og kung-fu: Dét skal du se på HBO Nordic
Love Island
'Love Island'-Ida om bruddet: Jeg er fuldstændig færdig med Jonas
Kongerne
Indlæggelser på stribe: Så mange gange har Kia været indlagt siden fødslen
Ex on the beach
'EOTB'-par er flyttet til gård i Herning: Nu er vi klar til børn
Nybyggerne
'Nybygger'-par stod uden tag over hovedet: Nu har de fundet et hjem
Netflix - Streaming
Kærlighed i luften: Dét skal du se på Netflix
Love Island
'Love Island'-babe i nyt projekt: Vil hjælpe unge piger
Kendte - X Factor
'X Factor'-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne
Besat af Bad Boys
Dansk realitybabe jubler: Sammen med børnenes far igen
Jersey Shore
Se den søde video: Gravid realitybabe afslører kønnet
Love Island
CHOK! 'Love Island'-par er gået fra hinanden efter utroskab
Robinson Ekspeditionen
'Robinson'-Tina melder udsolgt: Nu med 24 nye røv-tatoveringer
Keeping up with The Kardashians
Ny Kardashian-spinoff på vej: Kom helt tæt på Scott og Kourtney
Min fede træner
Efter fedmeoperation: Så meget har 'Min fede træner'-deltager tabt sig
De unge mødre
HOT NEWS: Nadia Shila afslører babyens køn
Love Island
Josefine: Sådan er mit og Kaspers forhold efter 'Love Island'
De unge mødre
Ung mor gik fra kæresten: Sådan går livet som alenemor
Singleliv
Reality-hunk vil redde julen for fattige
Deltagere søges: Vil du med på virtual reality-date?
Paradise Hotel
'Paradise'-Mathias afslører: Bro og jeg er ikke venner længere
Årgang 0
Godkendt af familien: Rachel viser kæresten frem
Love Island
ÅH NEJ: Knas i forholdet mellem Ida og Jonas
Teen Mom
Ung mor raser over programmet: Jeg har holdt mund alt for længe
Familien fra Bryggen
Geggo i intim byttehandel med 'Robinson'-stjerne: Tissede i bukserne af grin
De unge mødre
Martinna har taget stor beslutning: Jeg følte mig som en ussel mor
Keeping up with The Kardashians
Kim Kardashian deler sjældent foto