Nyeste artikler
Se alle
Prins Henrik (Foto: Lærke Posselt/PR)

Prins Henriks store ønske: Millioner til børnene

Nu skal der sælges ud af Prins Henriks fornemme samlinger.

Den store samling af afrikanske værker og asiatiske jader, som prins Henrik efterlod sig ved sin død, har vist sig at være en ren skattekiste.

Kongehuset har brugt to år på at katalogisere de mere end 6.000 værker, som prins Henrik brugte hele sit liv på at samle. Den kongelige familie har valgt de genstande, de ønsker at beholde, ligesom der bevares en repræsentativ samling på Château de Cayx i Frankrig.

LÆS OGSÅ: Prins Joachims hemmelige fest: I byen med vennerne

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor ‘Ex on the Beach’-stjernerne kæmper med royale spørgsmål

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne om kæresten: Det er hjerteskærende

Men størstedelen af samlingen skal sælges, og allerede nu kan man se og byde på de 883 emner, der skal under hammeren ved de første fire auktioner hos Bruun Rasmussen i slutningen af august. De er tilsammen vurderet til knap fem millioner kroner.

Auktionshusets erfarne specialister er stadig i fuld gang med at katalogisere og fotografere resten af den spektakulære samling, som de skal have under hammeren. I alt regner kilder med, at der bliver sat kunst til salg for et stort to-cifret millionbeløb.

LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-Ida lukker sin virksomhed – og starter en ny

I sit testamente betingede prins Henrik sig, at en del af indtægten skulle gå til to kongelige fonde; Kronprinsparrets Fond, der støtter humanitære, sociale, kulturelle, videnskabelige, idrætslige, uddannelse, almennyttige og almenvelgørende formål samt Nikolai og Felix Fonden, der giver bidrag til humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark.

LÆS OGSÅ: Læge slår alarm: Frygt for Marys helbred

LÆS OGSÅ: Bjørn Tidmand og Beverly jubler: Vi skal have en lille

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.