Nyeste artikler
Se alle
H.K.H. Prinsesse Maries besøg i Skive (Foto: Niels Henrik Dam)

Prinsesse Marie i bombechok: Det er forfærdeligt!

For nyligt fik Marie en meget voldsom oplevelse, da hun besøgte Skive kaserne.

Marie var kun få skridt fra eksplosionen af en ægte landmine, da hun med hjelm på hovedet krøb i ly bag en barriere for at sikre sig mod granatsplinter under et besøg på Skive kaserne. Med et ordentligt brag gik bomben af og kaskader af sort røg blev kastet højt op i vejret. Prinsessen fik dermed et stærkt indtryk af, hvilke skader en landmine kan forårsage på kroppen, når uskyldige mennesker udsættes for dem i krigshærgede lande.

LÆS OGSÅ: Prinsefamilien klar til Paris: Maries gave til børnene

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Prins Joachim om flytningen til Paris: Sådan reagerede Dronningen

– Det var en meget voldsom oplevelse. Tænk på, hvis nogen træder på sådan en mine? Man bliver handikappet for livet, og det er helt forfærdeligt, sagde Marie, der aflagde besøget hos mineryddernes uddannelsescenter i sin egenskab af protektor for Folkekirkens Nødhjælp. Organisationen hyrer mineryddere herfra til katastrofeområder som Syrien, Irak, Libyen, DR Congo og Sudan.

– Det er så vigtigt at have en god uddannelse, og på det punkt er Danmark et foregangsland. Der er så mange forskellige slags miner og ammunition at tage hensyn til, så man skal virkelig være ekspert. Vi skal være meget stolte over, at vi har en af de bedste uddannelse her på Skive kaserne, fortsatte Marie.

LÆS OGSÅ: Trods kanonløn på 308.000 om måneden: Joachim må til lommerne

– Der er stadig alt for mange miner i verden. De gør stor skade, så det er vigtigt med dygtige folk til at fjerne dem. Det har været meget interessant og lærerigt at høre om uddannelsen, sagde prinsessen oven på dagens mange indtryk.

Hver måned dør eller lemlæstes mellem 500-700 mennesker af miner og ueksploderet ammunition.

LÆS OGSÅ: Linse og Kira langer ud efter Kongehuset: Stop!

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.