Nyeste artikler
Se alle
Foto: Gorassini / Ritzau Scanpix

Prinsesse Marie maler for fred

Marie slår et slag for klimaet og de unges kamp for en bedre verden.

En veloplagt prinsesse Marie deltog sidste fredag i UNESCO’s 40. generalkonference i Paris. Marie, der er protektor for den danske UNESCO-nationalkommission, holdt både tale og bidrog til kunstneren Max Frieders vægmaleri, der skulle illustrere, at kunst og uddannelse kan udviske grænser mellem mennesker. 

LÆS OGSÅ: Riisings hårde år: Droppet efter en måned

For at understrege det, deltog syriske og palæstinensiske flygtninge side om side med konferencedeltagere som prinsesse Marie i at skabe værket. 

I sin tale kom prinsessen blandt andet ind på mulighederne for nye samarbejder og fællesskaber, som FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling har skabt. Udover kampen mod madspild, som Marie er personligt engageret i, talte hun også om sin forståelse for klimastrejkerne.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne er blevet kidnappet

– Mange unge går på gaden overalt i verden i dag og protesterer til fordel for klimaindsatsen. De er bange for fremtiden, og jeg forstår dem. Ungdommen ønsker at være en del af løsningen, og det vil de også være, hvis vi giver dem adgang til kvalitetsuddannelser. De har brug for uddannelse for at udvikle nye færdigheder – grønne færdigheder, slog prinsesse Marie fast i sin tale.

LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.