Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Michael Stub)

‘Robinsons’ seje kvinder: Det giver mod at springe ud

De fire kvinder, der nåede længst i årets ekspedition, havde alle noget særligt tilfælles.

Ud af de 27 deltagere i årets udgave af ‘Robinson Ekspeditionen’ var der 13 kvinder med i den 19. udgave af TV3-programmet, der netop er afsluttet. Og som den skarpe tv-seer måske bemærkede, havde de fire kvinder, der nåede længst, noget tilfælles. De var nemlig alle tiltrukket af deres eget køn.

Det fortalte både Line Hentze Sørensen, Sofie Burgdorf, Isabella Romani og den endelige vinder, Marlene Berardino, i løbet af de sidste afsnit af ekspeditionen. Og de fire kvinder nød, at de havde det tilfælles, fortæller de til Realityportalen.dk.

STORT GALLERI: Så vild var ‘Robinson’-finalefesten

– Jeg synes da, at det er lidt sjovt, at alle os sidste fire piger er lesbiske. Det var også virkelig fedt, for det betød, at vi havde noget tilfælles og en masse at snakke om, når vi lå der om aftenen eller sad omkring bålet. Vi har jo alle prøvet at få dumme bemærkninger og blive dømt af folk, efter vi sprang ud – nogle mere end andre, siger den 41-årige ‘Robinson’-vinder.

– Det var fedt, at vi kunne støtte hinanden og tale sammen, og vi viste jo også, at vi var nogle stærke kvinder, der ikke havde brug for drengene. ‘Robinson Ekspeditionen’ har givet mig nogle fantastiske venskaber, og jeg har virkelig nydt det, griner Marlene og slår fast, at det dog ikke er blevet til mere end venskaber.

– Nej, jeg nyder bare mit singleliv og min datter.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinderen: Dét skal pengene bruges på

Sofie: Knubs på vejen

Ligesom Marlene og Hentze nød 25-årige Sofie Burgdorf også tiden med de andre piger. Hun tror dog ikke, at det fællesskab var årsagen til, at netop de fire piger kom så langt.

– Det er et godt spørgsmål, hvorfor det lige var os, der var tilbage som de sidste piger, men jeg tror jeg ikke, det havde noget at gøre med vores seksualitet. Det var nok nærmere vores forskellige personligheder og væremåde. Vi er fire piger, der tør stå ved, hvem vi er, fordi vi ved, hvem vi er. Det at stå ved sin seksualitet og ikke mindst springe ud for sin familie og venner har for nogle givet nogle knubs på vejen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Peter Birch afslører: Vil have børn med Amalie

– Jeg tror ikke, at vores seksualitet har spillet for stor en rolle, for det er jo ikke sådan, at vi kun har siddet og talt om vores erfaringer med kvinder. Vi snakkede måske bare om andre ting end shopping og neglelak, og det var da rart at tale med nogle, som man havde så meget tilfælles med, siger Sofie, der heller ikke vil beskrive sig selv som lesbisk.

– Det er ikke sådan, at jeg kun er til piger. For mig er det mere personligheden end kønnet og seksualiteten, der betyder noget.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-taberne: Sådan har vi det med nederlaget

Sofie fortæller, at hun efter hjemkomsten til Danmark kommer godt ud af det med flere af de andre deltagere. Men de er især de tre andre piger, hun har fået nære forhold til.

– Jeg kommer især godt ud af det med Marlene, Isabella og Hentze. Det er måske, fordi vi kommer i det samme miljø – eller, det gør vi jo ikke, fordi vi aldrig har mødt hinanden før ekspeditionen. Men jeg tror bare, det er den følelse af, at vi har noget tilfælles og en større forståelse for hinanden. Det er nemt at omgås hinanden, siger Sofie og fortæller, at der kun er tale om nye venner.

– For mit vedkommende er det i hvert fald ikke mere end venskaber. De er ikke mine typer. Men vi er blevet rigtig gode veninder, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-veteraner føler sig snydt: TV3 løj om vores løn

Hentze: Ikke mandehadere og feminister

29-årige Line Hentze Sørensen er helt enig med ‘Robinson’-kollegaerne.

– Det var rart, og det var da pudsigt, at det lige var os, der nåede længst. Vi er jo alle kvinder med ben i næsen, så vores personligheder svinger godt sammen, fortæller Hentze, der dog slår fast, at hun ikke kun er til kvinder.

– Jeg vil ikke sige, at jeg er lesbisk. Faktisk er min nuværende kæreste den første kvinde, jeg har været i et forhold med. Indtil da har jeg kun været kærester med mænd. Jeg ser ikke mig selv som noget, og jeg bryder mig ikke om at sætte mig i en bestemt boks.

LÆS OGSÅ: Lykkelig ‘Robinson’-deltager: Jeg skal være far igen

I ekspeditionen så seerne blandt andet, hvordan de fire kvinder til sidst fik nok af mændende og startede deres egen lille lejr. Ifølge Hentze havde det dog intet med deres seksuelle orientering at gøre.

– Det er lidt sjovt, at vi er blevet gjort til mandehadere og feminister, for det synes jeg ikke, vi er. Vi var til sidst bare trætte af at lave mad til mændene og varte dem op, når de så bare haglede os ned til ørådene. Men det var da pisse hyggeligt i vores egen lejr, griner hun.

Selv om Hentze ikke selv nåede finalen, så jubler hun over, at Marlene endte med at snuppe trofæet for næsen af Isabella.

– Det kunne jo ikke have været bedre, når det alligevel endte med at være mændene mod kvinderne, at vi så kunne se de to sparke røv på mændene i den helt store finale. Det fuldendte bare med ekspedition, slår hun fast med et grin.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-profil går ind i politik: Vi skal stoppe knæfaldet for islam

Isabella: Modgang giver styrke

23-årige Isabella Romani var den af de andre kvinder, der kom tættest på at snuppe trofæet fra Marlene. I sidste ende måtte hun dog give fortabt i finalen. Den yngste af kvinderne nød dog i den grad tiden på øen, hvor hun lærte en masse om sig selv, og hun var også glad for, at hun havde noget tilfælles med de andre, der nåede langt.

– Det gør, at man bonder på en anden måde – dermed ikke sagt, at man ikke også kan bonde med kvinder, der ikke er homoseksuelle. Men det er bare noget andet, fordi man knytter sig på en anden måde. Man ved, at de andre også har været igennem det med at springe ud over for forældre og omgangskredsen, siger Isabella, der tror, det har givet dem en fordel i TV3-programmet.

– Jeg tror, man får en ekstra styrke, når man har oplevet den modgang, der kan komme, når man springer ud. Man selvstændiggør sig på en anden måde, og man siger til folk: ”Accepter mig, som jeg er – eller lad mig være”. Det giver en kvalitet.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Robinson’-babe har født

TV3: Det er ikke bevidst

Ingen af de fire kvinder føler dog, at de bevidst er blevet castet på grund af deres seksualitet. Og sådan forholder det sig da heller ikke, fastslår producenten på programmet hos Strong Productions, Louise Runge Erichsen.

– Vi castede ud fra de samme kriterier, som vi altid har gjort, så det var ikke noget, vi castede bevidst efter. Når vi caster, kigger vi efter folk, der har noget på hjertet, har en umiddelbarhed, en ærlighed omkring sig selv, mod på at dele ud, mental styrke og er en stærk karakter – sådan en type, der bare tager rummet, når personen kommer ind. Og de kriterier passer de fire kvinder altså på, siger hun.

Louise Runge Erichsen påpeger desuden, at det kun var dem, der ud af de i alt 13 deltagende kvinder havde tilkendegivet, at de var til piger.

– Så de var altså stadig et mindretal på øen. Det er da sjovt, at det lige var de fire, der var tilbage til sidst, men jeg kan ikke give noget godt svar på, hvordan det kan være. Jeg kan dog sige, at det ikke var derfor, at vi tog dem med, og det er heller ikke for vores skyld, at det fylder i programmet.

– Vi var selvfølgelig bevidste om det. Det var ikke noget, vi ville skjule, men det var heller ikke noget, vi ville dyrke. Det var kun med i programmet, når det gav mening, og når deltagerne selv bragte det på banen – for eksempel da de blev trætte af en specifik kommentar fra Flemming (i situationen omkring den stjålne olie, red.). Ellers er deltagernes seksuelle orientering ikke noget, vi vil rode rundt i, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Flemming ude af ‘Robinson’: Dét her fortryder jeg

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Baronessen og mig - Kendte
Bilen totalsmadret: Caroline Fleming og datter i trafikulykke
Paradise Hotel
'Paradise'-hunk er flyttet sammen med kæresten
Realityportalen
Kendte
Gravid Anne Gadegaard i navneforvirring: Vi er virkelig i tvivl
Netflix - Streaming
Opvokset med ulve: Dét skal du se på Netflix
Paradise Hotel
Husker I 'Paradise'-Nanna? Her er hun i dag
Vild med dans
Esben ude af 'Vild med dans': Jeg troede, jeg ville ryge ud hver gang
Vild med dans
GALLERI: Se alle de smukke kjoler fra semifinalen i 'Vild med dans'
Vild med dans
AFSTEMNING: Hvem skal videre til ‘Vild med dans’-finalen?
Vild med dans
Alt om 'Vild med dans'-værternes grønne kjoler
Vild med dans
Her er SMS-koderne til ‘Vild med dans’-semifinalen
Big Brother - Paradise Hotel - Robinson Ekspeditionen
Efter Statsforvaltningen: Sådan går det med Mark og Monique
Vild med dans
Det skal de danse i ‘Vild med dans’-semifinalen
Forsidefruer
Sarah Louise afslører ny karriere
Love Island
Nyt 'Love Island'-par er seksuelt sammen: Det er mandens gave til kvinden
Vild med dans
Her er finalisterne i 'Vild med Dans'
Love Island
'Love Island'-Nikolaj afslører sit største nederlag
Rikke Gøransson afslører: Nu er ‘Paradise’-vinderne fundet
Keeping up with The Kardashians
Wow: Så ubehagelig var Khloés fødsel
Love Island
'Love Island'-Julie: Min eks ødelagde mig
Paradise Hotel
'Paradise'-babe siger fra: Holder pause fra reality
De unge mødre
Ung mors største frygt blev til virkelighed
Ex on the beach - Paradise Hotel
'Paradise'-Simone har forladt Afrika før tid: Sådan er det at være hjemme
Love Island
Årh: Så er der kærestefrieri i 'Love Island'
Familien fra Bryggen
ÅH NEJ: Geggo mister vigtigt minde om Mopper
Forsidefruer
Janni Ree i chok: Min søster var ved at dø
Min fede træner - Vild med dans
'Vild med dans'-stjerne viser kæresten frem: Mødtes i Irma
Keeping up with The Kardashians
Blac Chyna håner Rob Kardashian: Kan ikke betale børnebidrag
Love Island
Nikolaj forlod 'Love Island' med tandpine: Tog direkte i byen
julekalender
Her er alle årets julekalendere
De unge mødre
Stolt ung mor når stort mål: Jeg følte mig skide sej
Love Island
'Love Island'-skænderi: Har fået nok af Rasmus' dame-skifteri
Landmand søger kærlighed
'Landmand'-par er blevet gift: Sådan gik brylluppet
Paradise Hotel - Robinson Ekspeditionen
'Paradise'-babe får sugar-karriere
Love Island
Wow: Er endnu en af de oprindelige fyre røget ud af 'Love Island'?
Paradise Hotel
Paradiso afslører nyt Fakta-job
Keeping up with The Kardashians
Kim og Kanye trådte til: Reddede naboerne fra voldsom brand
Boligkøb i blinde
'Boligkøb i blinde'-vært om programmet. Jeg ville aldrig melde mig
Luksusfælden
Peter fik stort chok efter 'Luksusfælden': Tæt på at trække stikket
Landmand søger kærlighed
'Landmand'-Troels og Nadine: Sådan går det i dag
Divaer i Junglen - Paradise Hotel
Fie Laursen stopper karrieren: Tidlig pension
Love Island
Rasende 'Love Island'-deltager har fået nok: Er du gal en snotskovl!