Nyeste artikler
Se alle
(Foto: Michael Stub)

‘Robinsons’ seje kvinder: Det giver mod at springe ud

De fire kvinder, der nåede længst i årets ekspedition, havde alle noget særligt tilfælles.

Ud af de 27 deltagere i årets udgave af ‘Robinson Ekspeditionen’ var der 13 kvinder med i den 19. udgave af TV3-programmet, der netop er afsluttet. Og som den skarpe tv-seer måske bemærkede, havde de fire kvinder, der nåede længst, noget tilfælles. De var nemlig alle tiltrukket af deres eget køn.

Det fortalte både Line Hentze Sørensen, Sofie Burgdorf, Isabella Romani og den endelige vinder, Marlene Berardino, i løbet af de sidste afsnit af ekspeditionen. Og de fire kvinder nød, at de havde det tilfælles, fortæller de til Realityportalen.dk.

STORT GALLERI: Så vild var ‘Robinson’-finalefesten

– Jeg synes da, at det er lidt sjovt, at alle os sidste fire piger er lesbiske. Det var også virkelig fedt, for det betød, at vi havde noget tilfælles og en masse at snakke om, når vi lå der om aftenen eller sad omkring bålet. Vi har jo alle prøvet at få dumme bemærkninger og blive dømt af folk, efter vi sprang ud – nogle mere end andre, siger den 41-årige ‘Robinson’-vinder.

– Det var fedt, at vi kunne støtte hinanden og tale sammen, og vi viste jo også, at vi var nogle stærke kvinder, der ikke havde brug for drengene. ‘Robinson Ekspeditionen’ har givet mig nogle fantastiske venskaber, og jeg har virkelig nydt det, griner Marlene og slår fast, at det dog ikke er blevet til mere end venskaber.

– Nej, jeg nyder bare mit singleliv og min datter.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinderen: Dét skal pengene bruges på

Sofie: Knubs på vejen

Ligesom Marlene og Hentze nød 25-årige Sofie Burgdorf også tiden med de andre piger. Hun tror dog ikke, at det fællesskab var årsagen til, at netop de fire piger kom så langt.

– Det er et godt spørgsmål, hvorfor det lige var os, der var tilbage som de sidste piger, men jeg tror jeg ikke, det havde noget at gøre med vores seksualitet. Det var nok nærmere vores forskellige personligheder og væremåde. Vi er fire piger, der tør stå ved, hvem vi er, fordi vi ved, hvem vi er. Det at stå ved sin seksualitet og ikke mindst springe ud for sin familie og venner har for nogle givet nogle knubs på vejen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Peter Birch afslører: Vil have børn med Amalie

– Jeg tror ikke, at vores seksualitet har spillet for stor en rolle, for det er jo ikke sådan, at vi kun har siddet og talt om vores erfaringer med kvinder. Vi snakkede måske bare om andre ting end shopping og neglelak, og det var da rart at tale med nogle, som man havde så meget tilfælles med, siger Sofie, der heller ikke vil beskrive sig selv som lesbisk.

– Det er ikke sådan, at jeg kun er til piger. For mig er det mere personligheden end kønnet og seksualiteten, der betyder noget.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-taberne: Sådan har vi det med nederlaget

Sofie fortæller, at hun efter hjemkomsten til Danmark kommer godt ud af det med flere af de andre deltagere. Men de er især de tre andre piger, hun har fået nære forhold til.

– Jeg kommer især godt ud af det med Marlene, Isabella og Hentze. Det er måske, fordi vi kommer i det samme miljø – eller, det gør vi jo ikke, fordi vi aldrig har mødt hinanden før ekspeditionen. Men jeg tror bare, det er den følelse af, at vi har noget tilfælles og en større forståelse for hinanden. Det er nemt at omgås hinanden, siger Sofie og fortæller, at der kun er tale om nye venner.

– For mit vedkommende er det i hvert fald ikke mere end venskaber. De er ikke mine typer. Men vi er blevet rigtig gode veninder, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-veteraner føler sig snydt: TV3 løj om vores løn

Hentze: Ikke mandehadere og feminister

29-årige Line Hentze Sørensen er helt enig med ‘Robinson’-kollegaerne.

– Det var rart, og det var da pudsigt, at det lige var os, der nåede længst. Vi er jo alle kvinder med ben i næsen, så vores personligheder svinger godt sammen, fortæller Hentze, der dog slår fast, at hun ikke kun er til kvinder.

– Jeg vil ikke sige, at jeg er lesbisk. Faktisk er min nuværende kæreste den første kvinde, jeg har været i et forhold med. Indtil da har jeg kun været kærester med mænd. Jeg ser ikke mig selv som noget, og jeg bryder mig ikke om at sætte mig i en bestemt boks.

LÆS OGSÅ: Lykkelig ‘Robinson’-deltager: Jeg skal være far igen

I ekspeditionen så seerne blandt andet, hvordan de fire kvinder til sidst fik nok af mændende og startede deres egen lille lejr. Ifølge Hentze havde det dog intet med deres seksuelle orientering at gøre.

– Det er lidt sjovt, at vi er blevet gjort til mandehadere og feminister, for det synes jeg ikke, vi er. Vi var til sidst bare trætte af at lave mad til mændene og varte dem op, når de så bare haglede os ned til ørådene. Men det var da pisse hyggeligt i vores egen lejr, griner hun.

Selv om Hentze ikke selv nåede finalen, så jubler hun over, at Marlene endte med at snuppe trofæet for næsen af Isabella.

– Det kunne jo ikke have været bedre, når det alligevel endte med at være mændene mod kvinderne, at vi så kunne se de to sparke røv på mændene i den helt store finale. Det fuldendte bare med ekspedition, slår hun fast med et grin.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-profil går ind i politik: Vi skal stoppe knæfaldet for islam

Isabella: Modgang giver styrke

23-årige Isabella Romani var den af de andre kvinder, der kom tættest på at snuppe trofæet fra Marlene. I sidste ende måtte hun dog give fortabt i finalen. Den yngste af kvinderne nød dog i den grad tiden på øen, hvor hun lærte en masse om sig selv, og hun var også glad for, at hun havde noget tilfælles med de andre, der nåede langt.

– Det gør, at man bonder på en anden måde – dermed ikke sagt, at man ikke også kan bonde med kvinder, der ikke er homoseksuelle. Men det er bare noget andet, fordi man knytter sig på en anden måde. Man ved, at de andre også har været igennem det med at springe ud over for forældre og omgangskredsen, siger Isabella, der tror, det har givet dem en fordel i TV3-programmet.

– Jeg tror, man får en ekstra styrke, når man har oplevet den modgang, der kan komme, når man springer ud. Man selvstændiggør sig på en anden måde, og man siger til folk: ”Accepter mig, som jeg er – eller lad mig være”. Det giver en kvalitet.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: ‘Robinson’-babe har født

TV3: Det er ikke bevidst

Ingen af de fire kvinder føler dog, at de bevidst er blevet castet på grund af deres seksualitet. Og sådan forholder det sig da heller ikke, fastslår producenten på programmet hos Strong Productions, Louise Runge Erichsen.

– Vi castede ud fra de samme kriterier, som vi altid har gjort, så det var ikke noget, vi castede bevidst efter. Når vi caster, kigger vi efter folk, der har noget på hjertet, har en umiddelbarhed, en ærlighed omkring sig selv, mod på at dele ud, mental styrke og er en stærk karakter – sådan en type, der bare tager rummet, når personen kommer ind. Og de kriterier passer de fire kvinder altså på, siger hun.

Louise Runge Erichsen påpeger desuden, at det kun var dem, der ud af de i alt 13 deltagende kvinder havde tilkendegivet, at de var til piger.

– Så de var altså stadig et mindretal på øen. Det er da sjovt, at det lige var de fire, der var tilbage til sidst, men jeg kan ikke give noget godt svar på, hvordan det kan være. Jeg kan dog sige, at det ikke var derfor, at vi tog dem med, og det er heller ikke for vores skyld, at det fylder i programmet.

– Vi var selvfølgelig bevidste om det. Det var ikke noget, vi ville skjule, men det var heller ikke noget, vi ville dyrke. Det var kun med i programmet, når det gav mening, og når deltagerne selv bragte det på banen – for eksempel da de blev trætte af en specifik kommentar fra Flemming (i situationen omkring den stjålne olie, red.). Ellers er deltagernes seksuelle orientering ikke noget, vi vil rode rundt i, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Flemming ude af ‘Robinson’: Dét her fortryder jeg

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.

Skriv en kommentar til artiklen

Kongerne
Utroskab og svigt: 'Kongerne'-Babs taler ud om datterens far
Dagens mand - For lækker til love
Gustav jubler: Sådan mødte jeg min nye kæreste
Realityportalen
Landmand søger kærlighed
HOT NEWS: En af 'Landmand'-Dannis damer er gravid
Sarah Louise dropper nystartet virksomhed
Årgang 0
HER ER DATOEN: 'Årgang 0' er tilbage
gift ved første blik
'Gift ved første blik'-Line: Fødslen gik ikke som håbet
Keeping up with The Kardashians
Stort drama i Kardashian-familien: Kourtney forrådt af Kris
Teen Mom
Farrah trækker datteren fra 'Teen Mom': Hun skal lave noget bedre
Kongerne
'Kongerne'-Kia indlagt på den lukkede: Sådan går det i dag
De unge mødre - Mødregruppen
Camilla Framnes bliver vært på nyt program
Singleliv
Druk og kys: Joy nyder singlelivet
Oliver Bjerrehuus udlodder læber (og tunge): Vind et snav med 'Bad Santa'
De unge mødre
'De unge mødre'-Martinna: Jeg tog fejl om amning
Keeping up with The Kardashians
CHOK: Gravide Kylie Jenner forladt af Travis Scott
Here Comes Boo Boo - Mama June: From Not to Hot
17-årig 'Here Comes Honey Boo Boo'-stjerne er blevet mor
De unge mødre
Nadia Shila og kæresten er startet i parterapi
Familien fra Bryggen
Geggo går ind for dødsstraf
Facebook
Nybyggerne
'Nybyggerne'-Lise indlagt efter eksotisk rejse
Kendte
Stine K. fejrede sønnens første fødselsdag med ny far
gift ved første blik
'Gift ved første blik'-par er blevet forældre
Kendte
Caroline Wozniacki og David Lee: Klar til børn
De unge mødre
Nøgen Nadia Shila viser kroppen frem
Streaming
Dét kan du glæde dig til på HBO Nordic!
Kongerne
CUTE! Se de søde nissebilleder er 'Kongerne'-Babs' lille datter
Vild med dans
Sofie efter 'Vild med dans'-sejren: Nu trænger jeg til ro
Botoxkongens forlovede afslører brudekjole-budget
X Factor
SMUGKIG: Her optages den sidste sæson 'X Factor'
Forsidefruer - Paradise Hotel
Amalie åbner op: Jeg kan se ind i fremtiden
De unge mødre
Natascha Linea: Jeg elsker at være alene
Streaming
Dét kan du glæde dig til på Netflix
Den store bagedyst - Kendte
Mette Blomsterberg: Derfor elsker jeg julen
Keeping up with The Kardashians - Kendte - The Kardashians
Vred Pamela Anderson raser: Vil pelse Kim Kardashian
Streaming
Lie Kaas i ny HBO-serie: Game of Thrones' afløser?
Dagens mand - Divaer i Junglen - Et ton cash
Gustav afslører: Sådan får du en go' røv!
Teen Mom
'Teen Mom'-Jenelle med rystende alarmopkald: Min mor slår mit barn
For lækker til love
Hot news: Reality-hunk skal være far igen
Anders og Torben
HOT NEWS: Anders og Torben vender tilbage til skærmen
gift ved første blik
Hot news: 'Gift ved første blik’ vender tilbage
Paradise Hotel
'Paradise'-babe i sorg: Drama i familien
De unge mødre
Hot news: Ung mor springer ud som selvstændig
Paradise Hotel
Fie Laursen indrømmer: Jeg har købt mig til flere følgere