Nyeste artikler
Se alle
Rolf Sørensen byder HER&NU velkommen i hans hjem i den nordsjællandske bondegårdsidyl, som han må forlade i en rum tid til fordel for 'Tour de France'-jobbet (Foto: Peter Hauerbach).

Rolf Sørensens ‘Tour de France’: Svært at undvære familien

Når 'Touren' er slut, venter der heldigvis en dejlig ferie med fruen.

I lørdags tog Rolf Sørensen hul på sin 15. sæson som kommentator på sommerens ‘Tour de France’ på TV2.

Men alt er ikke, som det plejer, for hans mangeårige kollega Jørgen Leth er ikke med længere på grund af uenigheder om forfatterens fysiske placering under afviklingen af verdens hårdeste cykelløb. Problemet opstod, fordi den 82-årige Tour-legende er dårligt gående, og han ville ikke placeres i et tv-studie i Odense, som TV2 foreslog.

LÆS OGSÅ: Er det her den vildeste influencer-reklame nogensinde?

Dennis Ritter og Rolf Sørensen må i år klare
sig uden Jørgen Leth i kommentatorboksen (Foto: Ritzau Scanpix)

– Han er en institution, og Jørgen kan ikke erstattes af nogen. Han var altid hyggelig at være sammen med. Min kollega Dennis Ritter overtager rollen, som den, der skal berette om de historiske landskaber og steder undervejs, siger den 54-årige tidligere cykelrytter fra bondegårdsidyllen nord for København, hvor han bor sammen med fruen Susanne og deres tre børn Carla-Sofia, ni, Jonathan, 23, og Nicholas på 21 år.

– På den ene side glæder jeg mig vildt til opgaven, og på den anden side er det svært at være væk fra familien så længe i træk. Det har dog aldrig været usædvanligt for mig at arbejde i juli. I karrieren som professionel cykelrytter var jeg ofte på farten i sommermånederne, siger Rolf Sørensen, der skal sidde tæt sammen i kommentatorboksen med kollegaen Dennis Ritter frem til løbets afslutning i Paris den 28. juli.

LÆS OGSÅ: Linses bryster skal genbruges

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Wafande skal køre på ethjulet cykel

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Fie Laursen bliver skidt i hovedet

Under ‘Tour de France’ er Rolf dagligt ude at prøvekøre etapen (Foto: Mikkel Østergaard/Scanpix Denmark)

Og det volder ham ikke hovedbrud.

Som et ægteskab

– Vi taler sammen om tingene som i et godt ægteskab. Hvis den ene er lidt træt en dag, så tager den anden over i god forståelse, forklarer han, der selv står for analyser af ruten, de teknisk/taktiske detaljer samt cykelrytternes form, mens Dennis er skarp med fakta, statistikker og landskaber.

– Dennis er vanvittigt dygtig og umådeligt velforberedt. Så jeg er fuldstændig rolig, når jeg sidder sammen med ham. Han er den absolut bedste journalist og medkommentator, jeg nogensinde har arbejdet sammen med.

LÆS OGSÅ: CHOK: Princess Natascha og Nadia Shila droppet i ‘De unge mødre’

Hver morgen klokken 8 stikker Rolf Sørensen i øvrigt en finger i jorden, så han er velforberedt til dagens etape.

Rolf er gift med Susanne Balsløw Sørensen, der er ansat i en sædbank (Foto: Klaus Bo Christensen)

– Jeg kører omkring 50-80 kilometer på cyklen og får på den måde et godt indtryk af dagens etape, siger han, der i løbet af ‘Tour de France’ bor på 16-17 hoteller i løbet af de omkring 23 dage på live-tv.

Når der sættes punktum for ‘Tour de France’ i Paris, kan der godt lyde et lettelsens suk.

– På den ene side glæder jeg mig til et gensyn med familien, men det er også vemodigt at skulle tage afsked med denne lukkede cykelverden, jeg har været en del af i så lang tid. Så det er både trist og glædeligt på samme tid. Bagefter trænger jeg bare til fred og ro, så fruen og jeg tager som regel på en tur til vores elskede Italien, hvor vi har boet i mange år.

LÆS OGSÅ: Læge slår alarm: Frygt for Marys helbred

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ung mor har fået nye tænder 

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.